Szakértőnktől – Házastársi vagyonközösség a gyakorlatban - II. rész

Szakértőnktől – Házastársi vagyonközösség a gyakorlatban - II. rész

2015. szeptember 18. 07:30

Az előző részben a házastársak törvényes vagyonjogi rendszerét ismertettük. Utaltunk arra, hogy a házastársak ettől a rendszertől közös akarattal, szerződéssel eltérhetnek. Az egyik ilyen szerződéses forma a közszerzeményi rendszer, amelynek lényege, hogy amíg az életközösség fennáll, a felek vagyonelkülönítésben élnek, az életközösség megszűnésével azonban mindkét házastárs érvényesíthet a másikkal szemben, a keletkezett vagyonszaporulat megosztására vonatkozó igényt.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. szeptember 17. 14:20

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 36. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Hortobágyon jártak a Nagycsaládosok

Hortobágyon jártak a Nagycsaládosok

2015. szeptember 17. 15:30

Hortobágyon rendezték meg a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) Őszi Találkozóját szeptember 12-én. Bács-Kiskun megye településeiről 780-an, Kiskunfélegyházáról 300, főként nagycsaládos kiránduló vett részt az utazáson. A program megvalósítását Kiskunfélegyháza város Önkormányzata pályázat segítségével támogatta.

Részletek
Egyre környezettudatosabban gyűjtjük a szemetet

Egyre környezettudatosabban gyűjtjük a szemetet

2015. szeptember 21. 15:30

Tavaly novemberben jelentek meg Kiskunfélegyházán a sárga fedelű kukák, amelyek a szelektív hulladékgyűjtést hivatottak szolgálni. A kétkukás gyűjtési rendszert egyre többen veszik igénybe, ami azt jelzi, hogy terjed a környezettudatos hulladékgyűjtés. Sokakban azonban felmerült a kérdés, hogyha ugyanabba a gyűjtőedénybe kerül a műanyag, a papír, az üveg és a fém, hogyan lehet azt szétválogatni, hasznosítani. Ezt Puskás Jenő a Csongrádi Víz- és Kommunális Kft. ügyvezetője és Szatmári Andrea a VSZKSZ vezetője mutatta be a felgyői telepen a sajtó képviselőinek.

Részletek
63 milliárd forint Bács-megyének

63 milliárd forint Bács-megyének

2015. szeptember 17. 10:20

Tájékoztatót tartott Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, Font Sándor, országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos és Dr. Kecskés László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. vezetője a megye polgármestereinek a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázati felhívásairól kedden a Megyeházán.

Részletek
Angolórára jöttem…

Angolórára jöttem…

2015. szeptember 16. 17:20

Alig hiszem, hogy van olyan pedagógus, aki ne tapasztalta volna azt, hogy amikor ragyogó idő van odakint, akkor nehéz az iskolapadban tartani, lekötni a figyelmét a gyerkőcöknek. Mit lehet tenni ilyenkor? Erre talált egy megoldást Vidéki Andrea, a mezgé 11. osztályosainak angol tanárnője, amikor úgy döntött ,a Petőfi téri parkba sétálnak, és ott fejlesztik tovább angol tudásukat.

Részletek
Tudatos étkezés az egészség megőrzéséért

Tudatos étkezés az egészség megőrzéséért

2015. szeptember 16. 16:30

Az egészségtudatos étkezés fontos kérdése, hogy miként tudunk a tömegétkeztetésben is egészséges, mégis ízletes ételeket kínálni. Ezek voltak a fő témái a szeptember 16-ai „Egészségkonyha projekt” keretében megtartott rendezvénynek. A városházán megtartott összejövetelen a közétkeztetésért felelős szakemberek, vendéglátósok és a nagycsaládosok képviselői egyaránt részt vettek.

Részletek