Vasúti menetrendi tájékoztató

Vasúti menetrendi tájékoztató

2015. május 1. 08:25

A hosszú hétvégén a május elsejei ünnepnap miatt változik a vonatok közlekedési rendje. Április 30-ától már a Déli pályaudvar is teljes kapacitásával üzemel, mert a bevezető vágányain elvégezték az előre tervezett felújítási, karbantartási munkákat.

Részletek
Véradások Kiskunfélegyházán és környékén

Véradások Kiskunfélegyházán és környékén

2015. május 1. 07:30

Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár 5-ször, nők viszont maximum 3-szor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Búcsúznak Félegyházától a középiskolás végzősök

Búcsúznak Félegyházától a középiskolás végzősök

2015. április 29. 21:00

Szerda este már birtokba vették a várost a végzős középiskolások. Ki gyalog, ki szekérrel indult útnak, hogy dallal köszöntsék tanáraikat, a várost. Lehet, hogy a megszokottnál kissé hangosabb lesz a ma éjszaka és a hajnal egy-két helyen. De sebaj. Holnap a bolondballagás bolydítja fel Félegyháza főutcáját, központját. De legyen mindenki türelemmel, hiszen a Szent Benedek Középiskola végzősei, amikor szerenádjuk kezdetén megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát, így énekeltek: Elbúcsúzunk, holnap már távol vagyunk. Húsz év múlva lehet, hogy találkozunk…

Részletek
Felbolydult a Kossuth utca a bolondok láttán

Felbolydult a Kossuth utca a bolondok láttán

2015. április 30. 20:00

Az idén végzős középiskolások mókáztak Kiskunfélegyházán, a Kossuth utcán. A mórás, mezgés, közgés, kossuthos, volt PG-s és constis diákok teher- és személyautó segítségével búcsúztak iskolájuktól, városuktól. A fiatalok látványos és érdekes előadásokkal szórakoztatták a járókelőket és rajongóikat. A ballagás és az érettségi előtti utolsó vidám napon produkcióikat sok fiatal és idős figyelte, kísérte és videózta.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. április 30. 11:25

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 17. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
A magyar kézműves fagylalt napja Kiskunfélegyházán is

A magyar kézműves fagylalt napja Kiskunfélegyházán is

2015. április 30. 15:00

Május 8-a, a magyar kézműves fagylalt napja Magyarországon, amelyhez országszerte egyre több cukrászda és fagyizó csatlakozott. Idén először Kiskunfélegyházán is megtartják a fagyi napját. Érdemes lesz tehát ellátogatni az Alpári úti, a Szent János téri és a Kossuth utcai fagyizóba. Az akció a Fábián Cukrászda és a Rádió Smile közös együttműködésének köszönhetően valósul meg.

Részletek
Korábban nyit a piac Félegyházán

Korábban nyit a piac Félegyházán

2015. április 30. 12:00

Életbe lép az új nyitva tartási rend a kiskunfélegyházi, Béke téri piacon. Május 1-jétől kedden, pénteken és vasárnap már 5 órától várják az árusok a vásárlókat. A pénteki ünnep miatt először vasárnap, május 3-án indulhatunk korábban a piacra. A piaci vásárcsarnok a hét minden napján 6-17 óráig tart nyitva.

Részletek
Változik a VSZKSZ nyári munkarendje

Változik a VSZKSZ nyári munkarendje

2015. április 30. 10:30

A Városfenntartó Szolgáltató Költségvetési Szervezet értesíti Kiskunfélegyháza lakosságát, hogy május 18-án, hétfőtől reggel 6 órakor kezdi a szolgáltató a lakossági kommunális hulladék elszállítását. Ezért a kukásautó a megszokottnál mintegy 1 órával hamarabb érkezik, és ennyivel korábban szállítja el a szemetet. Kérik a lakosságot, hogy a szemeteskukák kihelyezésénél vegyék figyelembe a nyári munkarendváltozást.

Részletek
Testületi ülés 38 napirendi ponttal

Testületi ülés 38 napirendi ponttal

2015. április 30. 07:00

A meghívó szerint 38 napirendi pontot tárgyal meg mai, április 30-i ülésén a félegyházi képviselő-testület. A városatyák többek között a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet támogatási kérelméről, a házi szennyvízhálózat kiépítésének szociális támogatásáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról, a Honvéd Sportpálya bérbeadásáról, és a Dózsa György Általános Iskola intézményvezetői pályázatának véleményezéséről hoznak határozatot.

Részletek