Körkérdés: Milyennek találja a városi parkokat?

Körkérdés: Milyennek találja a városi parkokat?

2015. szeptember 22. 08:45

Tisztának, rendezettnek, szépnek látják a parkokat a városban élők és a környékről bejárók. A kora őszi napsütéses időt sokan kihasználják egy kis üldögélésre, nézelődésre a parkok padjain. A padok megújulását, újrafestését minden megkérdezett észrevette, emellett a virágos zöldterületet is megdicsérték.

Részletek
Idén is sokakat vonzott a „Nyitott Templomok Éjszakája”

Idén is sokakat vonzott a „Nyitott Templomok Éjszakája”

2015. szeptember 21. 11:30

Az egyháznak olyan értékei vannak, amelyeket meg tud mutatni az embereknek. Ezt a célt szolgálja a „Nyitott Templomok Éjszakája” rendezvény. Ilyenkor megnyitjuk a templomot, megmutatjuk az érdeklődőknek a tornyokat, a toronyórát, a harangot és az orgonát is. Ehhez kapcsolódóan pedig olyan programokat szervezünk, amelyek a látogatók, érdeklődők szellemi, lelki töltődését szolgálják – mondta Hajagos Gyula atya, a Szent István Templom plébánosa.

Részletek
Hunyadi-díj a Gripen-pilótának

Hunyadi-díj a Gripen-pilótának

2015. szeptember 20. 13:20

Kádár Sándor őrnagy, a júniusban egy meghibásodott Gripennel kényszerleszállást végrehajtó és katapultáló pilóta kapta idén a Hunyadi-díjat a XI. Hunyadivárosi Napok keretében Kecskeméten.

Részletek
Arcok a piacról

Arcok a piacról

2015. szeptember 20. 13:30

Csodás illatokkal bódítanak a színpompás virágok a félegyházi piacon. Nem messze a bejárattól Verebné Bíbok Éva, mindenki „Évi nénijé“ növényei illatoznak, aki több mint 15 éve árusít ezen a helyen.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. szeptember 23. 13:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
Ötvenéves osztálytalálkozó

Ötvenéves osztálytalálkozó

2015. szeptember 19. 11:30

Ötvenéves osztálytalálkozóra gyűltek össze a napokban Pálmonostorán Deutsch Edéné egykori diákjai, akik 1965-ben fejezték be az általános iskolai tanulmányaikat. A harminchat tagú osztályból heten már meghaltak és az egykori osztályfőnök sem él. Rájuk is emlékeztek a jubileumi találkozón. Az osztálytársak egy-egy csokor virágot vittek sírjukra. A jeles esemény közös ebéddel és baráti beszélgetéssel zárult.

Részletek
Tudjon meg többet Kiskunfélegyháza Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról!

Tudjon meg többet Kiskunfélegyháza Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról!

2015. szeptember 18. 15:30

Újabb állomásához érkezett Kiskunfélegyháza Integrált Településfejlesztési Stratégiája. A tervdokumentációt a Belügyminisztérium szakemberei 2015. július-augusztus hónapokban megvizsgálták, abban módosításokat és kiegészítéseket kértek. A követelményrendszernek megfelelő minőségbiztosítással rendelkező, átdolgozott változat – amelynek önkormányzati jóváhagyása a Képviselő-testület szeptember 30-i ülésén tervezett – már olvasható a kiskunfelegyhaza.hu/its/ oldalon – tudtuk meg Németh Péter kiskunfélegyházi ITS városi koordinátortól.

Részletek
Megalakult a félegyházi suska-kör

Megalakult a félegyházi suska-kör

2015. szeptember 18. 13:30

Szeptember 16-án tartotta alakuló megbeszélését a Kiskunfélegyházi Suska-kör, mely a többi magyar városban lévő suska körökhöz hasonlóan fog működni – tájékoztatta lapunkat Bajáki Imre, a kör létrejöttének kezdeményezője, aki elmondta: a kör tagjai olyan pénz helyettesítőt használnak egymás közti cseréik, együttműködéseik során, ami lehetővé teszi, hogy kíméljék az egyébként jellemzően mindig kevés hivatalos fizetőeszközt.

Részletek
Leváltották Mester Ernőt

Leváltották Mester Ernőt

2015. szeptember 17. 18:00

Azonnali hatállyal visszavonta Mester Ernő magasabb vezetői (igazgatói) megbízását Czunyiné dr. Bertalan Judit államtitkár asszony. Az erről szóló határozatot dr. Kása Zsuzsanna tankerületi igazgató személyesen adta át a mai napon (szeptember 17-én, csütörtökön) a volt igazgatónak, egyben felajánlott számára a tankerület egyik intézményében a végzettségének megfelelő munkakört. Ennek elfogadásáról Mester Ernő hamarosan dönt – tájékoztatta lapunkat Csányi József polgármester.

Részletek