Ballag már a vén diák...

Ballag már a vén diák...

2015. május 4. 11:30

Május 2-án, szombaton ballagtak el a Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Tagintézményében a végzős osztályok diákjai. Az esős időjárás miatt a ballagás nem a megszokott szép környezetben, hanem az iskola folyosóján zajlott. A 116 végzős diák mindegyike az osztályfőnökétől kapta meg a ballagó tarisznyát. Minden végzős diáknak sikeres vizsgákat kívánunk!

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. május 4. 14:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon gazdához juttatható.

Részletek
Megkapták tarisznyájukat a Constantinum végzősei

Megkapták tarisznyájukat a Constantinum végzősei

2015. május 4. 13:30

Április 30-án ballagtak el a Constantinum Intézmény végzős diákjai. Az ünnepség a hagyományoknak megfelelően szentmisével kezdődött a Sarlós Boldogasszony Templomban. A diákok ezután átvonultak az iskola sportcsarnokába, ahol kezdetét vette a ballagási ceremónia. Mindák József igazgató kiemelte a tanulók szorgalmát, mellyel az elmúlt években jeleskedtek a különböző tantárgyakban. A legjobb tanulók könyvjutalomban részesültek. Az ünnepség végén a diákok megkapták ballagótarisznyájukat és egy szál rózsát.

Részletek
140 éve kezdték el építeni a Kalmár kápolnát

140 éve kezdték el építeni a Kalmár kápolnát

2015. május 4. 09:00

Kalmár József kiskun kapitány és felesége, Fazekas Anna 1875-76-ban, a Szentháromság tiszteletére emelt, családi célokra épült kápolnája. Az épület a köztudatban Kalmár kápolna néven vált ismertté Kiskunfélegyházán. Tervezője, Pártos Gyula. Homlokzata reneszánsz, az oldalablakok gótikus stílust utánoznak. Belső terében csillagos mennyezet, ólomüveges ablakok és márványfalak találhatók. A város kiemelt műemléke.

Részletek
Tovább, tovább…

Tovább, tovább…

2015. május 3. 12:10

Bizony véget ért egy szép időszak a Móra Ferenc Gimnázium végzőseinek is. A szerenádokat, a bolondballagást követően május elsején elbúcsúztak iskolatársaiktól, tanáraiktól. Az idén öt osztály, 150 tanulója indul útnak „tovább” a Móra gimiből. „Indulni kell…” De remélhetően további tanulmányaik, ország- és világjárásuk után ismét Félegyházára sodorja őket a szél. Előbb azonban még számot kell adniuk tudásukról a hétfőn kezdődő érettségin, amikor - a levelezőkkel együtt - 220-an kezdik meg az írásbeli vizsgákat.

Részletek
Hétfőn már az „érettségüket” kell  bebizonyítaniuk

Hétfőn már az „érettségüket” kell bebizonyítaniuk

2015. május 3. 13:55

Május másodikán búcsúztatták el a Közgazdasági Szakközépiskola három osztályának közel 80 végzős diákját. Az időjárás nem kedvezett a közgéseknek, hiszen az eső miatt a sportcsarnokban kellett megtartani az ünnepséget. Ez azonban sem a szülőket, sem a diáktársakat nem akadályozta abban, hogy szeretetteljesen, virágokkal elhalmozva búcsúzzanak a ballagóktól. Hétfőn pedig jön a feladat: bizonyítani kell az „érettséget”. A diákoknak elsőként a magyar nyelvi és irodalmi jártasságukkal kell igazolniuk, hogy nem hiába koptatták az iskolapadot.

Részletek
A diákok szeretete, sikerei és munkája tette sikeressé a mezgét

A diákok szeretete, sikerei és munkája tette sikeressé a mezgét

2015. május 2. 18:50

Higgyétek el, ezeket az éveket nem lehet kitörölni, valamilyen nyomot hagy mindenkiben, így bennünk, tanárokban is. Nem fogunk, nem is akarunk elfelejteni benneteket. Az itt eltöltött évek összekötnek bennünket, mert annyi minden történt az eltelt időben. Ezt az iskolát az idők sodrával érkező és búcsúzó diákok szeretete, sikerei, munkája és a felnőttek elkötelezettsége érlelte jó nevű, elismert, népszerű iskolává, sőt büszkén mondhatom: a régió legszínvonalasabb agrár- szakképző intézményévé. Ezekkel a gondolatokkal búcsúztatta Rózsa Pál igazgató a végzős mezgéseket a május elsejei ballagáson.

Részletek
Már csak egy évre választott új intézőbizottságot a víziközmű társulat

Már csak egy évre választott új intézőbizottságot a víziközmű társulat

2015. május 3. 08:30

Április 29-én ülésezett a Kiskunfélegyházi Víziközmű Társulat küldöttgyűlése az Innovációs Központban. Napirenden szerepelt a számviteli törvény szerinti éves beszámoló és zárómérleg elfogadása, valamint az Intézőbizottság beszámolója a 2014. évről. A szennyvízcsatorna beruházás III. ütemének műszaki átadása egy évvel ezelőtt történt, így május 8-án várható a projekt garanciális bejárása.

Részletek