Hova buszoznak a majsai diákok?

Hova buszoznak a majsai diákok?

2015. október 1. 10:20

Nem lehet sok olyan falusi iskola az országban, ahová a közeli városból buszoznak a gyerekek, hogy ott tanulhassanak. Kiskunmajsáról több nebuló jár ki Csólyospálosra. Mostanság gyakran hallunk iskolabezárásokról. Ha egy faluban megszűnik az oktatási intézmény, az a település lassú halálának első jele. Ki kell találni valamit, ami megállítja a folyamatot.

Részletek
Tartsuk zölden Félegyházát!

Tartsuk zölden Félegyházát!

2015. október 1. 13:00

A Zöld Szem Alapítvány aktivistái és közfoglalkoztatásban lévő munkatársai szeptember 30-án értékelték a parlagfű mentesítési program tapasztalatait. Májustól 8-10 fő dolgozott folyamatosan a város közterületein.

Részletek
Élmények a népmesék „szárnyán”

Élmények a népmesék „szárnyán”

2015. október 1. 07:30

A népmese napját immár tizenegy éve szeptember 30-án, Benedek Elek születésének évfordulója alkalmából ünnepeljük. 2005-ben a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akik fontosnak tartják a népmesék fennmaradását és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozását: csatlakozzanak a kezdeményezéshez, miszerint Benedek Elek születésnapja legyen a népmese napja. Ebben az évben már meg is rendezték az első napot, amelynek központjában a népmesék álltak.

Részletek
Gyakran félrevezető a tájékoztatás

Gyakran félrevezető a tájékoztatás

2015. október 1. 08:25

Országszerte 954 esetben vizsgálták a kormányhivatalok ellenőrei, hogy a vállalkozások megfelelő tájékoztatást adnak-e a szavatossági és a jótállási jogokról a vásárlóknak, az esetek csaknem ötödében, 173 alkalommal tapasztaltak jogsértést - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) kedden az MTI-vel.

Részletek
Százszorszép és tulipán kerül a városháza elé

Százszorszép és tulipán kerül a városháza elé

2015. szeptember 30. 14:00

2600 tő százszorszépet és 100 darab tulipánhagymát ültettek ki ma (szeptember 30-án, szerdán) a városháza előtti kertbe a VSZKSZ munkatársai. A kétnyári százszorszép várhatóan még idén ősszel megmutatja szépségét, de igazi pompájukkal tavasszal örvendeztetik majd a félegyháziakat a virágok.

Részletek
Újabb helyi értékekről is dönt a képviselő-testület

Újabb helyi értékekről is dönt a képviselő-testület

2015. szeptember 30. 09:30

25 napirendi pontot tervez megtárgyalni a mai napon (szeptember 30-án, szerdán) 16 órától a félegyházi képviselő-testület. Egyebek mellett a Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság által a helyi értéktárba történő felvételre javasolt értékekről hoznak határozatot a városatyák.

Részletek
Lakossági fórum a Molnár Béla utcában

Lakossági fórum a Molnár Béla utcában

2015. szeptember 30. 07:30

A Molnár Béla utcai emeletes házak belső udvarában tartott lakossági fórumot szeptember 29-én, kedden délután Balla László alpolgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő. Az összejövetel témája az udvarban található játszótérrel kapcsolatos problémák megvitatása volt.

Részletek
Együttérzés a kupakban

Együttérzés a kupakban

2015. szeptember 29. 17:35

Lelkesen és kitartóan gyűjtik Török Jánoska támogatására a műanyag kupakokat a félegyháziak. A szülők, Török János és Törökné Varga Julianna ezúton is köszönetüket fejezik ki annak a sok helyi és környékbeli családnak, közösségnek, akik összegyűjtik és a gyűjtőpontokon rendszeresen leadják a műanyag kupakokat. Egy félegyházi vállalkozás jóvoltából ugyanis ezért pénzt kapnak, amit Jánoskára fordíthatnak.

Részletek