A gazdasági bizottság is támogatja a „Panel-programot”

A gazdasági bizottság is támogatja a „Panel-programot”

2015. február 26. 19:42

A gazdasági bizottság is támogatta legutóbbi ülésén a „Panel-program” pályázat benyújtását, amely közel 180 millió forintjába kerül az önkormányzatnak 2016-ban. Gyenes Attila elnök, a bizottság legnagyobb horderejű döntésének tartja ezt, mivel arról született döntés, hogy az önkormányzat a lakókkal közösen vesz részt az otthonok felújításában. Ez 10 százalékos segítséget jelent a lakóközösségeknek, illetve a kéményfelújításoknál további 5 százalékot biztosít.

Részletek
Emléktábla Kukányi Alajos emlékére

Emléktábla Kukányi Alajos emlékére

2015. február 26. 14:40

A művelődési és szociális bizottság támogatja a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület kérését, hogy emléktáblát állítsanak Kukányi Alajos emlékére. A honvédszázados, városi képviselő emlékműve március 15-én kerülne felavatásra a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 1. sz. ház falán.

Részletek
Iskolaváró a Darvasban

Iskolaváró a Darvasban

2015. február 26. 13:30

Február 17-én délelőtt a Darvas iskola alsó tagozatos munkaközössége a környező óvoda 101 nagycsoportos óvodásának iskolaváró foglalkozást tartott.

Részletek
Pachmann Péter a tudatos médiahasználatról

Pachmann Péter a tudatos médiahasználatról

2015. február 26. 11:00

A tudatos médiahasználatról, a televíziózás kulisszatitkairól tartott előadást fiataloknak február 25-én a művelődési központban Pachmann Péter a Komplex telepprogram keretében. A televíziós szerkesztő, műsorvezető azt mutatta be, hogy milyen hangi és képi módszerekkel készülnek az anyagok, mi mindenre kell ügyelni ahhoz, hogy a néző figyelmét lekössék, a képernyő előtt tartsák.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. február 26. 10:30

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 8. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Folytatódik a kórházköltözés Kecskeméten

Folytatódik a kórházköltözés Kecskeméten

2015. február 26. 08:25

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház I. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztálya a Nyíri úti telephely Hotel épületének 6.emeletéről átköltözött az új „A” épület 1.emeletére. Az Izsáki úti telephelyről a Reumatológiai Osztály a Repülőkórház Főépületének 3. emeletére, a Pszichiátriai Osztály a Repülőkórház Főépületének 1. 2. és 3. emeletére költözött. Az Izsáki úton található utolsó osztályunk - a Krónikus Belgyógyászati Osztály - várhatóan 2015. február 27-én, pénteken költözik át a Nyíri úti telephely Hotel épületének 6. emeletére.

Részletek
Elkezdődött a szociális rendszer megújítása

Elkezdődött a szociális rendszer megújítása

2015. február 26. 07:30

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. március 1-től jelentős mértékben átalakul. Az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elválasztásra kerülnek. Az aktív korúak ellátására vonatkozó támogatások, vagyis a rendszeres szociális segély helyébe lépő egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatás, valamint a foglalkozást helyettesítő támogatás a jövőben a járásoknál intézhető.

Részletek
Az áldozatok nekünk üzennek

Az áldozatok nekünk üzennek

2015. február 25. 17:40

Kiskunfélegyházán a vasútállomás előtt emlékeztek meg február 25-én a kommunizmus áldozataira. A történelmi időszak rémtetteit és visszásságait a Constantinum Katolikus Középiskola diákjai idézték fel Tóth Csaba vezetésével. Ezt követően a város vezetői, diákok és a Jobbik helyi szervezetének képviselői helyezték el koszorúikat és mécseseiket a Návay-emlékműnél.

Részletek
Ismerősétől lopott

Ismerősétől lopott

2015. február 25. 11:45

Vádemelést javasolnak a kiskunfélegyházi rendőrök egy 51 éves férfi ellen. A sértett tett bejelentést a rendőrségen 2014. december 5-én arról, hogy aznap 10 óra 40 perc és 11 óra közötti időben a lakásából ellopták a pénztárcáját, a benne lévő készpénzzel és személyes okmánnyal együtt.

Részletek