Versenyben voltak

Versenyben voltak

2015. április 29. 15:15

Idén is szép eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium tanulói a különböző versenyeken. Az intézmény tanulói az alábbi kiemelkedő eredményeket érték el.

Részletek
Tizenöt milliárd forint támogatást kap a tanyabusz-program

Tizenöt milliárd forint támogatást kap a tanyabusz-program

2015. április 29. 11:40

Módosul a tanyabusz-program: a teljes 2007-2013-as ciklusban a vidéki alapszolgáltatások fejlesztését szolgáló intézkedésekre kifizetett támogatások összege meghaladta a 37 milliárd forintot, amely most kiegészül az új tanyabusz rendelet tizenötmilliárd forintos forrásával - közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkársága az MTI-vel.

Részletek
Várja a lakosság észrevételeit az önkormányzat

Várja a lakosság észrevételeit az önkormányzat

2015. április 29. 11:00

Mint arról korábban már hírt adtunk: Félegyháza is elkészíti a település fő fejlesztési irányait kijelölő Integrált Területfejlesztési Stratégiát. Annak érdekében, hogy a megszülető dokumentum a lehető legszélesebb kör igényeire adjon választ, az önkormányzat szeretné felmérni a félegyháziak elvárásait, szükségleteit, ötleteit, javaslatait.

Részletek
A nyugdíjasokra mindig számíthat a város

A nyugdíjasokra mindig számíthat a város

2015. április 29. 13:35

Maradéktalanul teljesítette elmúlt évi feladatait a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete. Jelenleg 15 klub vesz részt a munkában, 2015-ben 220 rendezvény résztvevői, illetve szervezői voltak – számolt be az évzáró, tisztújító közgyűlésen Juhász István elnök. A nyugdíjasok közösségét Csányi József polgármester köszöntötte, megköszönve munkájukat a város nevében.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. május 10. 11:00

Fazekas Ágnes Blandia nővér volt a Constantinum egyik legismertebb, legjelentősebb tanáregyénisége. A tanügyigazgatás területén országosan elismert szaktekintély volt, érdemei nemcsak a társulat, hanem a város jó hírnevét is öregbítették. Elhivatottsága, határozottsága szervezőkészsége és diplomáciai érzéke, kiegészülve a lokálpatriotizmussal, a szűkebb hazájáért, Félegyházáért érzett felelősséggel, hozzásegítették ahhoz, hogy nagyot alkosson: a Constantinumot felvirágoztassa és a helyi lányoktatást magas szintre emelje.

Részletek
Amire büszkék vagyunk

Amire büszkék vagyunk

2015. május 3. 07:30

Kiskunfélegyházán a birkózás rendelkezik a legnagyobb múlttal a sportok közül. Ennek a városi birkózó történelemnek kiemelkedő alakja volt Besze László is. Munkásságának és elhivatottságának köszönhetően tanítványai kiemelkedő eredményeket értek el mind a hazai, mind a világversenyeken egyaránt.

Részletek
Csökkent a bűncselekmények száma Félegyházán

Csökkent a bűncselekmények száma Félegyházán

2015. április 28. 10:35

2014-ben csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, és – folytatva az elmúlt évek tendenciáját – tovább javultak az elkövetett, ezen belül a kiemelten kezelt bűncselekmények nyomozás eredményességi mutatói. A gyalogos, illetve a kutyás szolgálatok aránya nőtt, a bűnmegelőzési tevékenység kapcsán az esztendő egyik kiemelt feladatának tekintette a félegyházi rendőrség a fiatalok és az időskorúak sértetté válásának megelőzését – derül ki Kiskunfélegyháza város 2014 évi közbiztonságának helyzetéről szóló beszámolóból, amelynek elfogadásáról április 30-i ülésén dönt a félegyházi képviselő-testület.

Részletek