Majálisoztak a mezgések

Majálisoztak a mezgések

2015. április 22. 19:15

Hagyományosan idén is április 22-én tartották meg a „Mezgés napot”. A Föld napján reggel az iskolában a környezetvédelem fontosságáról tartottak előadásokat, majd a diákok szemétgyűjtési akcióba kezdtek az iskola környékén, a tanvágón és a tangazdaságban. Ezután az iskola gazdaságában gyűltek össze egy majálisra.

Részletek
250 új munkahely jön létre városban

250 új munkahely jön létre városban

2015. április 23. 07:30

A már működő vállalkozások munkájának elismerése és fejlődésük támogatása, továbbá az újak letelepedésének ösztönzése párhuzamosan érvényesül a félegyházi önkormányzat gazdaságpolitikájában. Erről Csányi József polgármester beszélt, amikor arról kérdeztük: csupán a vak szerencse műve, vagy gondosan megtervezett, következetes munka eredménye az elmúlt fél évben tapasztalt gazdasági fellendülés Kiskunfélegyházán?

Részletek
Növényvédelmi permetezés

Növényvédelmi permetezés

2015. április 22. 15:30

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy a város belterületén elvégzik a vadgesztenyefák növényvédelmi permetezését április 27-én, hétfőn a délutáni, esti órákban. Amennyiben az időjárás miatt fenti napon nem végezhető el a növényvédelem, úgy a pótnapok április 28. kedd vagy április 29. szerda.

Részletek
Nyertes félegyházi pályázók

Nyertes félegyházi pályázók

2015. április 22. 11:00

Négy kiskunfélegyházi pályamű is támogatást nyert a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság által a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására meghirdetett pályázatán.

Részletek
Nyereményjáték-nyertesek

Nyereményjáték-nyertesek

2015. április 21. 18:30

Sorozatunkban időről időre bemutatjuk a Félegyházi Közlöny olvasóinak a Róna Kincse fürdőben rendelkezésre álló kezelési formákat. Minden TAJ-számmal rendelkező magyar állampolgár beutaló mellett évente kétszer igénybe veheti a fürdőgyógyászatot, a fizikoterápiát és a gyógytornát akár megelőzésképpen, vagy már kialakult krónikus mozgásszervi betegség esetén.

Részletek
Egy hónapon belül kátyúk nélküli utakon közlekedhetünk

Egy hónapon belül kátyúk nélküli utakon közlekedhetünk

2015. április 21. 16:50

Napokon belül megkezdődik a kátyúzás Kiskunfélegyháza aszfaltozott útjain. A munkálatokat május 15-éig fejezik be. A határidő szoros, de ennek oka az, hogy az aszfaltüzemek csak április 15-én kezdték meg a termelést. A közbeszerzésen nyertes kivitelező ennek ellenére vállalta, hogy május 15-ig Félegyháza minden útján megszüntetik a kátyúkat.

Részletek
Ma a fiatalok gyakorolják demokratikus jogaikat

Ma a fiatalok gyakorolják demokratikus jogaikat

2015. április 21. 10:05

Ma reggel 8 órakor kezdődött meg a Gyermek- és Ifjúsági Diák Önkormányzati választás Kiskunfélegyházán. A város 13 intézményének több ezer diákja adhatja le voksát 14 óráig a testület tagjaira és vezetőjére. A diákpolgármesteri cím jelöltjei: Izer Klaudia Annamária (Constantinum Intézmény), Zelenka Richárd (Kossuth Szakképző Iskola), Nagy Bálint (Mezőgazdasági Szakképző) és Papp Szimonetta (Közgazdasági Szakközép Iskola. A szavazatok összeszámlálása várhatóan 16 órakor fejeződik be. A GYIÖK képviselői és polgármesterük beiktatására április 30-án a város testületi ülésén kerül sor.

Részletek
Május 1-jén debütál a parkerdő

Május 1-jén debütál a parkerdő

2015. április 29. 07:30

Megtörtént a parkerdő beruházás műszaki átadása. A projektre az erdei közjóléti létesítmények megvalósítására kiírt pályázaton csaknem 39 millió forint támogatást nyert az önkormányzat, amit a 10,5 millió forint önerő mellett további 3,1 millió forinttal egészített ki.

Részletek