Egymástól tanulnak a tanárok a KLIK új kezdeményezése alapján

Egymástól tanulnak a tanárok a KLIK új kezdeményezése alapján

2015. április 24. 15:35

Tudásmegosztás terén működnek együtt az állami iskolák: a pályázaton kiválasztott Mentoráló intézmények saját, mintaértékű pedagógiai módszereiket osztják meg a többi oktatási intézménnyel, segítve azok oktató-nevelő munkáját. Az ország több száz iskoláját bevonó programot a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) a „Köznevelés az iskolában” projekt keretében indította el. Bács-Kiskun megyében tizenkét intézmény módszertani modelljeit érhetik el az érdeklődő iskolák.

Részletek
Nincs lazítás a bíróságokon

Nincs lazítás a bíróságokon

2015. április 24. 13:10

Ugyan statisztikailag sokkal kevesebb ügy érkezett tavaly a bíróságokra 2013-hoz képest, a munkateher nem csökkent. A hazai bírák attól sem boldogok, hogy kezdő nettó fizetésük utolsó az unióban.

Részletek
Ügyfélfogadási szünet lesz a földhivataloknál

Ügyfélfogadási szünet lesz a földhivataloknál

2015. április 28. 15:45

A földhivatalok ingatlan-nyilvántartási és térképi adatbázisának fejlesztése miatt április 29-e és május 4-e között a Kecskeméti és Tiszakécskei Járási Hivatalok illetékességi területét kivéve a megyében nem lesz elérhető a nyilvántartási rendszer.

Részletek
Köszönjük…

Köszönjük…

2015. április 24. 15:30

120 kilogramm kutyatáp és 30 ezer forint adomány gyűlt össze Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett kutyás sétán. A rendezvényhez kapcsolódóan az önkormányzat több száz térkővel támogatta a helyi kutyamenhely megújítását, szépítését. Az adományokat április 23-án adta át dr. Medgyesi Józsefnek, a Fidó Bácsi alapítvány kuratóriumi elnökének Bálint Lívia, a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere és Papp Viktória ifjúsági referens.

Részletek
Anyakönyvi hírek

Anyakönyvi hírek

2015. április 23. 12:10

A Kiskunfélegyházán és környékén 2015. 16. hetében házasságot kötők és elhunytak névsora a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Részletek
Konferencia a családi értékekről

Konferencia a családi értékekről

2015. április 23. 10:10

„Családi értékek a XXI. században” címmel szervezett konferenciát a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete április 22-én a könyvtárban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósult rendezvényen pedagógusok, a felnőtt ápolás- és gondozás, a gyermekápolás, szülészeti- és védőnői ellátás területén dolgozók vettek részt. A mini-konferencia egyúttal akkreditált pontszerző továbbképzés is volt.

Részletek