Sok a beteg platán a Kossuth utcán

Sok a beteg platán a Kossuth utcán

2015. augusztus 26. 07:30

A Kossuth utca 101 darab platánjának egészségi állapotát és életképességét volt hivatott feltérképezni az a szakértői vizsgálat, amelyet az önkormányzat rendelt meg annak érdekében, hogy tisztán lássa a több mint száz éves, helyi védettség alatt álló platánsor megóvásával kapcsolatos közeli és távlati teendőket.

Részletek
Szeptember végéig elkészülnek a helyreállítási munkálatok is

Szeptember végéig elkészülnek a helyreállítási munkálatok is

2015. szeptember 7. 10:25

Kiskunfélegyháza város ivóvíz rekonstrukciós munkálatait és a vízbekötés-cseréket a Bácsvíz Zrt. a kiskunfélegyházi és tiszakécskei üzemmérnökségének vízhálózat karbantartó munkatársai végzik. Szigeti Tibor szolgáltatási vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint az alábbi táblázat tartalmazza a munkálatok ütemezését, amitől azonban kisebb csúszások adódhatnak. Ennek oka, hogy a nevezett feladatok mellett ugyanezek a szakemberek végzik a napi hibaelhárítási teendőket is. Szigeti Tibor ígérete szerint szeptember 30-ig valamennyi munkálattal végezni szeretne a Bácsvíz.

Részletek
Gazdikereső

Gazdikereső

2015. augusztus 26. 13:30

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Részletek
Fiatalok Európáért

Fiatalok Európáért

2015. augusztus 27. 09:30

Hét országból 28 fiatalt látott vendégül egy hétig Félegyháza a Fiatalok Európáért diákcsere-program keretében. A nemzetközi ifjúsági közösségi találkozót évente más helyszínen rendezik meg, idén Magyarországra, ezen belül is városunkra esett a választás.

Részletek
GYIÖK-tábor Tiszaalpáron

GYIÖK-tábor Tiszaalpáron

2015. augusztus 25. 15:30

Augusztus 14-én és 15-én tartották az idei év GYIÖK-táborát Tiszaalpáron. A tagság közül többen nem tudtak elutazni a táborba más elfoglaltság miatt, a részt vevő fiatalok viszont tartalmas és jó hangulatú két napot töltöttek a településen.

Részletek
Ismét helytálltak a polgárőrök

Ismét helytálltak a polgárőrök

2015. augusztus 24. 14:00

A Félegyházi Napok rendezvénysorozat kapcsán ismét rugalmasságról és talpraesettségről tettek tanúbizonyságot a félegyházi polgárőrök. Nem csak azzal, hogy „bevetésre készek” voltak éjjel és nappal, de segítségükkel egy vandál rongáló is rendőrkézre került.

Részletek
Köszönet a méltó ünnepért!

Köszönet a méltó ünnepért!

2015. augusztus 24. 18:00

Bár a délelőtti programok egy részét elmosta az eső, délutánra az égiek is kegyükbe fogadták a Félegyházi Napok rendezvénysorozat augusztus 20-i eseményeit. A félegyháziak ezt azzal hálálták meg, hogy ezrével látogattak el a főtérre. A Béke téren felállított nagyszínpadon egymást követték a kulturális és szórakoztató műsorok, koncertek, egytől egyig „teltház” mellett. Óriási volt az érdeklődés a vidámpark iránt is, és nem maradt el a látványos tűzijáték sem. Papp Viktória, a rendezvény főszervezője lapunknak elmondta: a műsorok összeállításánál arra törekedtek, hogy minden korosztály és érdeklődési kör képviselője megtalálja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget, és a tapasztalatok, visszajelzések alapján a jövőben szeretnék tovább bővíteni a városi rendezvények kínálatát.

Részletek