Helyi hírek 2014. október 16. 13:50

A hajléktalanszálló lakóit is megvendégelték a mezgések

Képgaléria
A hajléktalanszálló lakóit is megvendégelték a mezgések
Magyar kezdeményezésre 1979-ben nyilvánította az Élelmezés Világnapjává október 16-át a FAO. A Mezőgazdasági Szakiskolában 15 éve az egészséges táplálkozásról szól ez a nap. A rendezvényen felhívják a tanulók figyelmét arra, hogy mit kell, és mit érdemes enni. Tájékoztatót tartanak az elhízás és az anorexia kóros hatásairól. Mindemellett ösztönöznek a élelmiszer pazarlás megszüntetésére.

A megnyitón Rózsa Pál intézményvezető elmondta: statisztikai adatok szerint a világban óránként 300 gyermek hal éhen, miközben Magyarországon évente egy-egy háztartás legalább 40 kiló élelmiszert dob ki. Éppen ezért oda kell figyelni a pazarlás megszüntetésére.

A mezgés fiatalok ezen a napon több mint kétezer szendvicset készítettek. A kenyeret a péktanulók sütötték, a felvágottakat és a májast a húsipari tanulók készítették a tanüzemben, a paprikát, hagymát és a salátákhoz szükséges zöldségeket pedig a tanüzem diákjai termesztették. A mezgések azonban nem csak magukra gondoltak ezen a napon. Az elkészült finomságokkal a hajléktalan szálló lakóit is megvendégelték.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!