Helyi hírek 2023. március 29. 12:00

Tamási Izabella gyógyulásáért is zúgtak a motorok a kiskunfélegyházi Parkerdőben

Képgaléria
Tamási Izabella gyógyulásáért is zúgtak a motorok a kiskunfélegyházi Parkerdőben
Lezajlott az év első EnduroCross bajnoki fordulója március 25-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Enduro és Motocross pályán. Itt ismét tanúbizonyságot tett a Kiskunfélegyházi Motorsport Egyesület apraja-nagyja az önzetlenségéről, hiszen idén is csatlakoztak egy jó ügyhöz a kétkerekű gépek szerelmesei.

Tamási Izabella gyógyulásáért is zúgtak a motorok, hiszen a belépőjegy árának 50 százalékával, illetve a helyben megrendezett sütivásárból befolyó összeggel támogatják a kislány gyógyulását. A tavaszias idő ugyan csak délután mutatta meg magát, a szezonnyitó verseny így is nagy népszerűségnek örvendett mind a versenyzők, mind a látogatók körében. A bajnokságot a legfiatalabb versenyzők indították és a nap folyamán különböző korosztályok képviselői, különböző kategóriákban mérették meg magukat. A verseny során majd egy tucatnyi félegyházi versenyző indult, akik méltán büszkék is lehetnek magukra, hiszen nagyon szép eredményeket értek el.

A KMSE versenyzők eredményei:

85ccm 1. futam
7. #159 Bense Milán

85ccm 2. futam
6. #159 Bense Milán

III. Osztály E1:
2. #637 ifj. Szabó János
3. #677 Király Barnabás

III. Osztály E2:
5. #742 Tímár Róbert
17. #735 Nyilas Ferenc

Szuper veterán:
4. #274 Vecsernyés Géza
6. #241 Csuka János

Kadet:
3. #146 Király Benedek

I. Osztály Pro 2:
7. #14 Faragó Dávid

II. Moto 1:
3. #313 Nyilas Vendel

Veterán:
4. #288 Csorba Ákos
5. #211 Sziládi Róbert
6. #235 Szabolcska Zoltán

Bajzák Andrea lapunknak elmondta, hogy összesen 373 ezer forint gyűlt össze a motoros versenyen. Ezt az összeget, valamint a korábban megrendezett Paintball nyíltnapon, a futball árverésből befolyt, illetve a városban különböző helyeken kihelyezett perselyekben összegyűlt pénzt egy összegben adják át a hétvégén Izabella szüleinek.

Az elmúlt hetek, hónapok kemény munkája is megmutatja, hogy milyen összetartó tud lenni városunk közössége és, ha egy ilyen ügyről van szó, igenis egy emberként tudnak segíteni.

T. L.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!