Lezárult a hivatal és a volt jegyző közötti munkaügyi per

Lezárult a hivatal és a volt jegyző közötti munkaügyi per

2014. január 20. 15:08

Lezárult a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal és dr. Csölle Yvette közötti munkaügyi per a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. Félegyháza volt jegyzőjének munkaügyi keresetét a munkaügyi bíróság elutasította. Erről január 20-án tájékoztatta a sajtót dr. Endre Szabolcs a város jegyzője.

Részletek
Megszabadul az  adósságától Félegyháza

Megszabadul az adósságától Félegyháza

2014. január 17. 08:10

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete január 16-i rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a költségvetési törvényben előírt feltételekkel igénybe veszi az állam által felkínált adósságállomány átvállalást. Ez azt jelentheti, hogy a város több mint másfél milliárd forintos adósságtól szabadul meg. A városatyák emellett döntöttek arról is, hogy a város több pontján térfigyelő kamerákat helyeznek el a közbiztonság védelme érdekében.

Részletek
Több hús, semmi cukor – átalakulóban a közétkeztetés

Több hús, semmi cukor – átalakulóban a közétkeztetés

2014. január 16. 12:19

„Menzaügyi rendelet”. Így került a köztudatba az Emberi Erőforrások Minisztériumának tervezett rendelete, amely – szándéka szerint – megreformálja a közétkeztetést. A cél, hogy egészségesebb táplálék kerüljön az iskolákban, óvodákban, egyéb közintézményekben étkezők tányérjába. Az új rendeletben azt is szabályozni tervezik, hogy mennyi kalóriát és cukrot tartalmazhat a menzán felszolgált étel.

Részletek
Megújulóban a volt kommendáns hivatal

Megújulóban a volt kommendáns hivatal

2014. január 16. 07:32

Az elmúlt év júliusában a város tulajdonába került a Kossuth utcai volt kommendáns hivatal épülete . A város ezt követően a felújításhoz is hozzákezdhetett, valamint a hasznosításáról is dönthetett. Január15-én a város vezetői és a kivitelezők bejárást tartottak az építkezésen. Kapus Krisztián polgármester örömmel nyugtázta, hogy a külső és belső munkálatok egyaránt jól haladnak.

Részletek
Látogatás Vlagyimir Putyinnál

Látogatás Vlagyimir Putyinnál

2014. január 15. 13:09

A paksi erőmű fejlesztéséről született megállapodás kedden Magyarország és Oroszország között, amelynek keretében egyezséget írtak alá. Az orosz államfő Moszkva-közeli novo-ogarjovói rezidenciáján Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá az egyezményt, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin jelenlétében. A magyar miniszterelnököt kísérő delegáció tagja volt dr. Keskeny Ernő miniszteri biztos is (felvételünkön Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin mögött a háttérben). A volt moszkvai nagykövet korábban Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökének meghívására Félegyházán is találkozott a helyi vállalkozókkal, és azóta is érdemben segíti a város gazdasági lehetőségeinek bővítéséért folyó munkát.

Részletek
Másfél millió forint a hungarikumok népszerűsítésére

Másfél millió forint a hungarikumok népszerűsítésére

2014. január 15. 10:41

1,5 millió forintos támogatást nyert a Kiskunfélegyházi Testvér- és Partnervárosi Egyesület A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázaton – tudtuk meg Dongó Anitától, a polgármesteri hivatal külkapcsolati és EU referensétől.

Részletek
Intézményi tanács segíti az iskola munkáját

Intézményi tanács segíti az iskola munkáját

2014. január 13. 09:15

A tanulók, a szülők, a tantestület és a fenntartó közös képviselete, az iskola vezetésének és a delegáló szervezetek aktív együttműködésének elősegítése, az oktatás minőségének javítása, valamint a fontos döntések meghozatalában való együttműködés a célja a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium intézményi tanácsának, amelynek január 7-én volt az alakuló ülése – mondta el a Félegyházi Közlönynek Ágoston Tibor intézményvezető.

Részletek
Négy kiskunfélegyházi pályázat nyert támogatást hungarikumok népszerűsítésére

Négy kiskunfélegyházi pályázat nyert támogatást hungarikumok népszerűsítésére

2014. január 8. 12:48

Több, mint száz nyertes pályázó népszerűsíti a hungarikumokat és a nemzeti értékeket - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium kedden, a tavaly október 1-jén, a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, kutatásának, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázat eredményének megszületését követően. A beérkezett pályázatok közül Fazekas Sándor miniszter 135-öt nyilvánított eredményesnek, közöttük négy kiskunfélegyházi illetékességűt. A minisztérium honlapján közzétettek szerint a Kiskun Múzeum Baráti a kiskunfélegyházi értéktár létrehozására 800 ezer, a Magyar Solymász Egyesület Kiskunfélegyháza a solymászat megismertetése, népszerűsítése témakörön belül könyvkiadásra 2 millió, solymász találkozóra 2.195.500 forintot, a Testvérvárosi Egyesület Kiskunfélegyháza pedig 1,5 millió forintot nyert..

Részletek