Elhunyt Vitéz Pataky József

Elhunyt Vitéz Pataky József

2014. január 6. 16:31

Fejet hajtva és mély tisztelettel adózva méltó emlékének, megrendülve értesítjük Önöket, hogy január 5-én reggel, elhunyt Vitéz Pataky József, a Tordai Honvéd Hanyományörző Bizottság elnöke, a település volt RMDSZ elnöke és önkormányzati képviselője, Torda díszpolgára, a város és Erdély magyarságának egyik legkiemelkedőbb személyisége, a testvértelepülésekkel való kapcsolatok ápolója - kapta a szomorú hírt a Félegyházi Közlöny.

Részletek
Változások, eredmények 2013-ban

Változások, eredmények 2013-ban

2014. január 6. 06:21

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete az óév utolsó, december 19-én megtartott testületi ülésén elfogadta a polgármesteri hivatal egyes osztályainak, csoportjainak éves tevékenységét összegző beszámolót. Az anyagból többek között az is kiderül, hogy a képviselő-testület 2013. január 1. és november 30. között 22 ülésen 28 önkormányzati rendeletet alkotott és 281 képviselő-testületi határozatot hozott.

Részletek
Legközelebb februárban lesz testületi ülés

Legközelebb februárban lesz testületi ülés

2014. január 3. 08:09

2014-ben a tervek szerint tízszer ülésezik a kiskunfélegyházi képviselő-testület. Első alkalommal február 13-án veszik kezükbe a szavazógombokat a városatyák, amikor többek között a 2014. évi költségvetési rendelet megalkotása szerepel a napirendi pontok között. Azt követően – előreláthatóan – március 27-én, április 24-én, május 29-én, június 26-án, augusztus 28-án, szeptember 25-én, október 30-án, november 27-én és december 18-án lesz testületi ülés. Erről decemberi ülésén, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. évi munkatervének elfogadásával született döntés.

Részletek
Január 1-jétől önkormányzati segély

Január 1-jétől önkormányzati segély

2013. december 30. 08:34

A szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló önkormányzati rendelet megalkotásáról decemberi ülésén határozott a képviselő-testület. Az előzetes hatásvizsgálat szerint az abban bevezetett új segélyezési formák, illetve a közgyógyellátás feltételeinek változása nyomán javulhatnak a szociálisan rászoruló rétegek életkörülményei Kiskunfélegyházán.

Részletek
Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete

Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete

2013. december 27. 08:31

Idén ünnepelte fennállásának 20-dik évfordulóját a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete. A NOE tagegyesületeként működő helyi közösséget a dél-alföldi régió legaktívabb csoportjai közé sorolják. Ebben meghatározó szerepe van Tarnóczki Sándorné Tündének, aki háromgyerekes édesanyaként 15 éve tagja, 5 éve pedig elnöke a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületének. Tőle tudjuk: a közösség legnépesebb családjába néhány hete érkezett meg a tizenegyedik gyermek.

Részletek
Törődés, ami átmelegít

Törődés, ami átmelegít

2013. december 25. 16:33

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke Szenteste előtt ebédre várta Kiskunfélegyházán a rászorulókat a Petőfi tér és a Béke tér közti sétányon. Az étel kiosztásában Kapus Krisztián polgármester, Balla László alpolgármester, valamint önkormányzati képviselők és civilek is segédkeztek.

Részletek