Szülészetet szeretnének a félegyháziak

Szülészetet szeretnének a félegyháziak

2014. január 31. 09:31

Kiskunfélegyháza lakosainak véleményét, igényeit volt hivatott felmérni az a kérdőív, amit a közelmúltban minden háztartásba eljuttatott a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület (KGME). A „Munkára Félegyháza!” program egészségügyi konzultációjának szerves részét képező, a lakossági igények felmérésére hivatott kérdőív kiértékelésének tapasztalatairól, a kirajzolódó igényekről és ezek nyomán megfogalmazódott tennivalókról tartott sajtótájékoztatót január 30-án, csütörtökön Csányi József, a KGME elnöke, valamint az orvosszakmai hátteret biztosító dr. Ónodi Izabella és dr. Kiss-Ákos Csaba.

Részletek
Civakodás helyett együttműködést szeretne Szikszai László

Civakodás helyett együttműködést szeretne Szikszai László

2014. január 31. 08:29

Az elmúlt év végén jelentette be Kollár László, hogy más irányú elfoglaltságai miatt lemond az önkormányzati képviselőségről. A jobbikos városatya helyét Szikszai László veszi át, aki a februári testületi ülésen teszi le esküjét. Az újdonsült képviselő kifejtette: munkájával szeretné elérni, hogy a testületen belül szűnjön meg, vagy legalábbis mérséklődjön a széthúzás. A döntések meghozatalakor ne a pártérdekek érvényesítése, hanem a város érdekének képviselete legyen a legfőbb cél.

Részletek
Kilencven évesen is életörömöt áraszt

Kilencven évesen is életörömöt áraszt

2014. január 30. 12:13

A kilencven éves Mócza Józsefet köszöntötte születésnapján Kapus Krisztián polgármester. A szépkorú férfi feleségével, Erzsike nénivel fogadta a vendégeket január 29-én I. kerületi tanyájukban. Miután átvette a virágcsokrot és az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevelet,lelkesen és szeretettel beszélt hosszú, munkás éveiről.

Részletek
Kapus Béla volt az első vendége az „Akikre büszkék vagyunk” sorozatnak

Kapus Béla volt az első vendége az „Akikre büszkék vagyunk” sorozatnak

2014. január 29. 12:09

„Akikre büszkék vagyunk”' címmel új rendezvénysorozat indult január 22-én Kiskunfélegyházán. A városháza dísztermében megtartott első összejövetelen Kapus Béla karnagyot, nyugalmazott középiskolai tanát, Kiskunfélegyháza díszpolgárát kérdezte életútjáról, hitvallásáról Kapus Krisztián polgármester, és az érdeklődő közönség.

Részletek
130 éve az iparosok szolgálatában

130 éve az iparosok szolgálatában

2014. január 29. 07:58

1885-ben, helyi vállalkozások alapították önerőből a kiskunfélegyházi ipartestület elődjét, amely az elmúlt csaknem 130 esztendőben – hol könnyebben, hol nehezebben – de folyamatosan fenntartotta magát. Az akkori céhet az iparosok összefogás iránti közös igénye hívta életre, és ugyanez a szándék tartja életben ma is. A fundamentum tehát ellenállt az időnek. A fennmaradáshoz, az önfenntartáshoz és a tagság elvárásainak való megfeleléshez azonban újra és újra meg kell újulni. Makai Lászlóné Maricával, a Vállalkozók Ipartestülete Kiskunfélegyháza elnökével többek erről a megújulásról beszélgettünk.

Részletek
Tanulmányi kirándulás egy diák szemével

Tanulmányi kirándulás egy diák szemével

2014. január 24. 11:19

Kedd reggel volt, korán kellett kelnünk, hiszen a busz hét órakor indult a József Attila Iskola elől utasaival. Az iskola tanulói egy sportversenyre mentek Kalocsára, hozzájuk csatlakoztunk mi, a Móra Ferenc Gimnázium 14 tanulója, Ozsvár Péter földrajz tanár úr, valamint a természettudományi laboratóriumunk egyik munkatársa Damásdi Eszter.

Részletek
Polgármesterként ismét megméretteti magát Kapus Krisztián

Polgármesterként ismét megméretteti magát Kapus Krisztián

2014. január 23. 13:44

A város költségvetésének stabilizálását tartja az elmúlt évek legnagyobb eredményének Kapus Krisztián polgármester. Véleménye szerint Félegyháza jó úton jár a változásokban és ezt folytatni kell. Éppen ezért semmi akadályát nem látja annak, hogy az elkövetkező ciklusban folytassa városvezetői munkáját.

Részletek
Tájékozódás rendkívüli időjárási helyzetben

Tájékozódás rendkívüli időjárási helyzetben

2014. január 23. 10:45

Az elmúlt év márciusában bekövetkezett rendkívüli hóhelyzet, valamint a 2013. júniusi árvíz hatékony megoldás kidolgozását tették szükségessé a lakosság azonnali, naprakész, ugyanakkor célzott tájékoztatására.A rendkívüli helyzetekben való tájékozódás új rendszere elérhető már mobil készüléken is. A részletekről dr. Sipos Krisztina, a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal vezetőjének, a Helyi Védelmi Bizottság elnökének tájékoztatása ad átfogó információt.

Részletek

Személycsere a képviselő-testületben

2014. január 23. 06:14

– A Jobbik tagja voltam, vagyok, és maradok. Jelenleg a mozgalom országgyűlési képviselőjelöltjeként dogozom a Jobbik kormányra kerülésén – jelentette ki Kollár László, aki a személyét érintő téves hírek tisztázásához kérte lapunk segítségét.

Részletek