Széleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházban

Széleskörű egészségügyi szolgáltatások a városi kórházban

2014. február 7. 06:54

Ezernél több ember fordul meg naponta a félegyházi városi kórház járóbeteg szakellátásain és a gondozókban – tudtuk meg dr. Körtvélyessy Andrástól. A Kiskunfélegyházi Kórház- Rendelőintézet Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ igazgatóját arra kértük: foglalja össze, melyek azok az egészségügyi szolgáltatások, amelyek helyben elérhetőek a félegyházi betegek számára. A továbbiakban pedig a Félegyházi Közlöny online és írott felületén részletesen is megismertetjük olvasóinkat az egyes szakrendelések, gondozók kínálta lehetőségekről, valamint bemutatjuk a szakembereket.

Részletek
Dr. Endre Szabolcs sajtóközleménye a volt jegyző ügyében

Dr. Endre Szabolcs sajtóközleménye a volt jegyző ügyében

2014. február 6. 16:34

A polgármesteri hivatal és dr. Csölle Yvette, a város egykori jegyzője között a Kecskeméti Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon folyt munkaügyi per január 17-én lezárult, a bíróság a volt jegyző keresetét első fokon elutasította. A felmentést indokoló okok egyértelműen a polgármester a hivatal irányítására vonatkozó jogának a jegyző által történő korlátozására vezethető vissza, ahogy az ítélet indokolásában is olvasható.

Részletek
Program a romák felzárkóztatásáért

Program a romák felzárkóztatásáért

2014. február 5. 19:03

Több mint 150 millió forintos fejlesztési program veszi kezdetét idén tavasszal az Alpári út 1. szám alatti épületek felújításával és környezetük rendezésével. Egy nyertes önkormányzati pályázatnak köszönhetően a beruházás a jövő év végén fejeződik be. A program fő célja, hogy a társadalmi előítélettel és munkaerő-piaci megkülönböztetéssel küzdő romák befogadását, foglalkoztatási lehetőségeik megteremtését és a szolgáltatásokhoz való hozzáférését segítse elő – mondta el Kapus Krisztián polgármester a február 5-i programindító rendezvényen.

Részletek
Bővül a helyi értéktár

Bővül a helyi értéktár

2014. február 5. 17:53

A Kiskunfélegyházi Értéktár Bizottság február 5-i ülésén 22 díszpolgárhoz, 10 sportolóhoz, sporttevékenységhez kötődő tevékenységet, alkotói munkát tartott érdemesnek arra, hogy a helyi értékek között szerepeltessék és gondozzák. Emellett a Kiskunfélegyházi Keringő és a Kiskunfélegyházi Simafejű Keringő galambok is a védett értékeink közé kerülhetnek, amennyiben a bizottság előterjesztését a februári ülésén elfogadja a képviselő-testület.

Részletek
A cél: Félegyháza legyen inspiráló, pezsgő város

A cél: Félegyháza legyen inspiráló, pezsgő város

2014. február 5. 09:20

A munkaerőpiaci igényekre épülő szakképzés a célja egyebek mellett annak a programnak, aminek elindítását február 4-én, kedden, a Rocktárban megrendezett sajtótájékoztatón jelentett be Csányi József. Mint azt az a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke elmondta, az egészségüggyel kapcsolatos helyi igények, elvárások és lehetőségek összegzését követően most az oktatás, a sport és a kultúra kiskunfélegyházi helyzetét szeretné tisztán látni az egyesület annak érdekében, hogy megtalálják a kitörési pontokat és a fejlesztés lehetőségeket. A még múlt év októberben meghirdetett „Munkára Félegyháza!” program keretében a helyi oktatási és kulturális intézmények, civil kezdeményezések, sportegyesületek véleményére és tapasztalataira nyitott alprogram az „Életet a városba!” címet kapta.

Részletek
Bajtársi hangulatban értékelték az elmúlt évet

Bajtársi hangulatban értékelték az elmúlt évet

2014. február 3. 10:24

Évzáró közgyűlését tartotta a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület január 31-én, a volt Helyőrségi Művelődési Házban. A tagság egyhangúlag elfogadta Fekete Anna egyesületi elnök évértékelését, valamint a pénzügyi beszámolót. A 2014-es programtervről a februári közgyűlésen fognak dönteni.

Részletek
A jövőt tervezik a kistérségek

A jövőt tervezik a kistérségek

2014. január 31. 10:45

Az elkövetkező évek területfejlesztésre fordítható pénzeit olyan tervek megvalósítására szeretnék fordítani, amelyek hosszútávon hasznosak, munkát és munkahelyet teremtenek – mondta el Nyitray András január 30-án a városházán megtartott fórumon. A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke kifejtette, hogy 2014-2020 között komoly uniós támogatásra lehet számítani. A megyeszerte megrendezendő fórumokon a tervek elkészítéséhez várják az ötleteket és javaslatokat a települések vezetőitől, vállalkozóktól és civil szervezetektől.

Részletek