Lakható marad-e a Föld?

Lakható marad-e a Föld?

2017. március 26. 11:30

E címmel tartott ismeretterjesztő előadást Loksa Gábor meteorológus, környezetvédelmi szakmérnök a Kiskun Múzeumban. A rendezvényen a szakember megpróbált rávilágítani arra, hogy van megoldás erre a kérdésre, viszont ahhoz, hogy lakható maradjon a Föld, sokat kell tenni érte, és ez a mi kötelezettségünk is.

Részletek
Portrék Holló László emlékére

Portrék Holló László emlékére

2017. március 25. 15:30

Ingyenes, kreatív portrérajzoló foglakozást tartottak március 25-én a Kiskun Múzeumban. A rendezvénnyel a 130 éve született Holló László portréfestészetére kívánták felhívni a figyelmet.

Részletek
A félegyháziak elkezdték újra felfedezni kis mozijuk adottságait

A félegyháziak elkezdték újra felfedezni kis mozijuk adottságait

2017. március 24. 13:30

Több mint két évig voltak megfosztva a félegyháziak a mozi élményétől. A bezárt filmszínházat már egyéb célokra akarták hasznosítani, amikor jelentkezett egy vállalkozó, aki úgy döntött, van még jövője Félegyházán a széles vászonra vetített mozgóképnek. Reményi Richárd ennek feltételeit is megteremtette. A Petőfi Mozi három esztendeje, 2014. március 21-én nyílt meg újra a filmek rajongói előtt.

Részletek
Szabó Magda írónőre emlékeztek a Kiskun Múzeumban

Szabó Magda írónőre emlékeztek a Kiskun Múzeumban

2017. március 25. 09:30

A múzeum a gyűjteményekről szól. Arról a sok-sok emlékről, kincsről, amelyeket őrzünk. Ezt a kincsestárat gyarapította az elmúlt évben Mészáros Jenőné, amikor felajánlotta számunkra a Szabó Magda írónővel folytatott levelezését. Ennek feldolgozására Dr. Szabó Imrét kértük fel. A Kiskunfélegyházi Író-olvasó Klub vezetője szívesen vállalta, hogy Erzsike néni levelezését, valamint a 100 éve született, és 10 éve elhunyt Szabó Magda írói munkásságát bemutatja Félegyháza közönségének –mondta el bevezetőjében Mészáros Márta március 22-én a múzeumban megtartott emlékesten.

Részletek
Hungarikum lett a Kodály-módszer

Hungarikum lett a Kodály-módszer

2017. március 23. 08:15

A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét is. Emellett újabb kilenc értékkel bővült a Magyar Értéktár. A Hungarikumok Gyűjteményének és a Magyar Értéktárnak az újabb értékekkel való bővüléséről született döntést Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelentette be kedden Egerben a Hungarikum Bizottság ülése után.

Részletek
Jótékonysági hangverseny a felnövekvő zenészeinkért

Jótékonysági hangverseny a felnövekvő zenészeinkért

2017. március 18. 15:30

Jótékonysági hangversenyt rendezett a Hidas Frigyes Alapítvány, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában március 11-én. A koncerten az iskola tanárai és volt növendékei a zeneirodalom klasszikus darabjait, illetve az alapítvány névadójának szerzeményeit adták elő. A hangversennyel emlékeztek Hidas Frigyes halálának 10. évfordulójára. Az adományokból befolyt összegből a növendékek hangszerállományát fejlesztik, illetve a versenyekre, fellépésekre utazók költségtérítését biztosítják. Az est műsorvezetője Soltész Anikó csembalóművész volt.

Részletek
Kodály Zoltánra emlékeztek

Kodály Zoltánra emlékeztek

2017. március 18. 13:00

A 20. század meghatározó zeneszerzőjére, Kodály Zoltánra emlékeztek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 16-án, halálának 50. évfordulóján.

Részletek