Ballag már a vén diák…

Ballag már a vén diák…

2017. május 2. 17:30

Május első hete bővelkedik eseményekben az utolsó éves kiskunfélegyházi középiskolások számára, hiszen csütörtökön vicces maskarákba öltözve, fesztiválhangulatot teremtve, táncolva vonulnak fel a Kossuth utcán, este lovaskocsival vagy gyalogosan járják végig a várost és adnak szerenádot tanáraiknak, szombaton pedig ünnepélyesen intenek búcsút alma materüknek.

Részletek
Hogyan igazodjunk el gyermekeink virtuális világában?

Hogyan igazodjunk el gyermekeink virtuális világában?

2017. május 1. 12:30

"Állandóan a neten lógnak, folyton a kütyüt nyomogatják!" De ők ott élik az életüket, nekik az online világ is valós tér. Hogyan lehet áthidalni a generációk között egyre mélyülő "digitális szakadékot"? Vélt és valós veszélyekről, praktikus megoldásokról, a kamaszkor kihívásairól, valamint a Kék bálna- hatásról is beszélgettünk a téma szakértőjével.

Részletek
Kohut Sándorra emlékeztek a Hattyúházban

Kohut Sándorra emlékeztek a Hattyúházban

2017. április 29. 13:30

Félegyháza elfeledett szülöttjéről, dr. Kohut Sándorról emlékeztek meg a Petőfi Sándor Városi Könyvtár rendezvénytermében. Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, majd felkérte Mayer Lászlót és feleségét, hogy tartsák meg előadásukat a város egykori híres szülöttéről.

Részletek
Rendszerváltó filmszemle Lakiteleken

Rendszerváltó filmszemle Lakiteleken

2017. április 27. 13:15

Rendszerváltó Filmszemlét hirdetett a Lakitelek Népfőiskola, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum (RETÖRKI), és a Dunaversitas Egyesület. A Szemlének április 25-e és 27-e között a Lakitelek Népfőiskola adott otthont, amelyre korkép, portré, film és társadalomtudomány, elbeszélt történelem kategóriákban lehetett nevezni. A filmszemlére hazai és határon túli alkotóktól összesen 40 film érkezett. Az előzsűri a beküldött alkotásokat április 4-én és 5-én értékelte Lakiteleken a Népfőiskolán, amelynek eredményeképpen 10 filmet javasoltak a szemle versenyprogramjába.

Részletek
Így kell rock klubot üzemeltetni vidéken

Így kell rock klubot üzemeltetni vidéken

2017. április 26. 16:30

„Szeged és a popkultúra” címmel tartott közös előadást Budapesten április 21-én Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője és Darvasi Líviusz szegedi rendezvényszervező. A világ egyik legkülönlegesebb zenei klubjában, az A38-as hajón tartott előadás a Cseh Tamás Program zenei menedzsment alprogramja keretein belül valósult meg.

Részletek
Testvértelepülések találkoztak a Tordai Magyar Napokon

Testvértelepülések találkoztak a Tordai Magyar Napokon

2017. április 24. 17:30

Idén is megrendezték az erdélyi Tordán a Tordai Magyar Napok programsorozatot, amelyen nemcsak a helyi és környékbeli lakosok, hanem a testvértelepülések is részt vettek. Gálaműsor, borverseny, közösségi ebéd, színházi előadás is szerepelt a hétvégi programok között, amelyet idén rendhagyó módon háromnaposra bővítettek a helyi közösség nagy örömére.

Részletek
Félegyházi diákköltőt is díjaztak

Félegyházi diákköltőt is díjaztak

2017. április 24. 09:30

Átadták 40. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat díjait Sárváron – mondta el szombaton Mezey Katalin, Kossuth-díjas költő, író, az Írók Szakszervezetének és az Írók Alapítványának vezetője, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. Miklya Csanád Máté Kiskunfélegyházáról bronz oklevél elismerésben részesült.

Részletek