Folytatódik a Kocsmakvíz

Folytatódik a Kocsmakvíz

2017. március 2. 11:30

Februárban indította el hagyományteremtő céllal vidám, műveltségi vetélkedőjét a Móra Ferenc Művelődési Központ Kocsmakvíz címmel. A Korona Kávézóban megtartott első rendezvény óriási sikert aratott. A játék folytatódik: március 7-én, kedden 18 órától ismét összemérhetik tudásukat a csapatok. A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők kérik a kocsmakvízen való részvételi szándékot előre jelezni a 76 / 466 - 843 -as telefonszámon vagy a Móra Ferenc Művelődési Központ Facebook-oldalán, hogy biztosan tudjanak helyet biztosítani.

Részletek
Tavaszi virágünnep

Tavaszi virágünnep

2017. április 8. 09:30

Ismét megrendezi a tavaszi virágünnepet a Móra Ferenc Művelődési Központ Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatával közösen április 22-én, szombaton 8 és 15 óra között a Petőfi téren. A programhoz kapcsolódóan hetedik alkalommal hirdeti meg a helyi önkormányzat és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a "Tegyük virágosabbá városunkat!" városszépítő versenyét. Jelentkezési lap letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról, leadható a művelődési központban, a könyvtárban és a Tourinform Irodában.

Részletek
Soltvadkerten rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt

Soltvadkerten rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt

2017. február 28. 13:20

Az agrártárca, a NAK Bács-Kiskun megyei szervezete, a megyei önkormányzat és a soltvadkerti önkormányzat támogatásával rendezik meg az első nemzeti szörpversenyt. Nevezni március 24-éig lehet, a verseny időpontja március 31-e, a megmérettetés Soltvadkerten lesz a Városi Művelődési Házban. A rendezvény fővédnöke dr. Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter.

Részletek
Holló László emlékkiállítás

Holló László emlékkiállítás

2017. március 3. 08:30

A Holló László emlékév keretében a Móra Ferenc Művelődési Központ bemutatja a konyári Kurucz Albert Falumúzeum gyűjteményéből rendezett emlékkiállítást. A Kossuth-, Munkácsy-, és Szinyei-díjas festőművész alkotásai dr. Ujváry Zoltán professzor emeritus adományát képezik. A tárlatot március 3-án, pénteken 17 órakor dr. Lovas Kiss Antal habilitált egyetemi docens, kultúrantropológus nyitja meg.

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2017. február 27. 10:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez március 4-én, szombaton, Budapestre. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. A múzeumtúrán való részvételt február 28-áig jelezni kell a 06/70/221-1608-as telefonszámon. Indulás időpontja: március 4., szombat, 8.30-kor. Találkozás a vasútállomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Részletek