Horváth Zoltánra emlékeznek

Horváth Zoltánra emlékeznek

2015. február 23. 13:00

135 éve született, 70 éve halt meg Horváth Zoltán ügyvéd, újságíró, országgyűlési képviselő. Ebből az alkalomból tart előadást Félegyháza szülöttéről Mayer Lászlóné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciójának tagja február 26-án, csütörtökön 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Részletek
Solti Károly emlékest

Solti Károly emlékest

2015. április 4. 13:00

Solti Károly énekművész, magyarnóta énekes, a félegyházi népdalok és a népies műdalok országos hírű előadója és reprezentánsa emlékére rendeznek műsort április 25-én, szombaton Kiskunfélegyházán, a Művelődési Központ nagytermében.

Részletek
Kiegészítések

Kiegészítések

2015. február 22. 13:35

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit ifj. Ficzek Ferenc képzőművész Kiegészítések című kiállítására, március 6-án, pénteken 17 órára a Hattyúházba.

Részletek
Civil szervezetek képviselőit várják

Civil szervezetek képviselőit várják

2015. március 2. 07:30

Egy jó hangulatú, színes programra invitálja a helyi civil szervezetek képviselőit a Natura Hungarica Alapítvány. Mint azt Kárpáti Rita és dr. Horváth Rekedt Gréta elmondta: a pályázati lehetőségeket, a pályázatírás fortélyait és az IKSZ (Iskolai Közösségi Szolgálat) civilek által kihasználható lehetőségeit ismerhetik meg mindazok, akik részt vesznek a március 6-án, pénteken 10-től 16 óráig meghirdetett rendezvényen.

Részletek
Pachmann Péter Félegyházán

Pachmann Péter Félegyházán

2015. február 20. 09:00

A média hatása a nézőre címmel tart előadást Félegyházán Pachmann Péter. A népszerű televíziós személyiség február 25-én, szerdán 13 órakor, a művelődési központ díszterében egy riporton keresztül mutatja be a szerkesztői, riporteri munka tárházát, szemlélteti azok nézőre gyakorolt hatását, majd válaszol a jelenlévők kérdéseire.

Részletek
Lánc, lánc eszterlánc

Lánc, lánc eszterlánc

2015. február 20. 07:30

Wass Albert, Reményik Sándor és más erdélyi írók, költők, valamint Petőfi Sándor és Móra Ferenc műveiből tartanak felolvasó maratont, melynek keretében sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a szombat délelőtti gyermekprogramra.

Részletek
Iskolanyitogató a Batthyányban

Iskolanyitogató a Batthyányban

2015. február 17. 10:10

Hagyományainak megfelelően a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megtartja iskolanyitogatóját.

Részletek
Elmarad Juhász István előadása

Elmarad Juhász István előadása

2015. február 17. 14:15

Betegség miatt elmarad február 19-én Juhász István nyugalmazott gimnáziumi tanár, díszpolgár előadása a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A "Régi költők, régi magyar anekdoták" című előadásra egy későbbi időpontban kerül sor.

Részletek