Angyalok, karácsonykor

Angyalok, karácsonykor

2016. november 27. 16:30

A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete szeretettel hív és vár mindenkit Karácsony és az angyalok című rendezvényére november 28-án, hétfőn 10 órára a Szakmaközi Művelődési Házba. Köszöntőt mond Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Részletek
110 éve alakult meg a Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület

110 éve alakult meg a Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesület

2016. november 21. 15:30

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív és vár minden érdeklődőt november 24-én, csütörtökön 17 órára a Hattyúházban tartandó rendezvényére. A 110 éve megalakult Kiskunfélegyházi Közművelődési Egyesületről Fekete Beatrix, egyesületi elnökhelyettes tart előadást.

Részletek
Adventi keresztállítás Kiskunfélegyházán

Adventi keresztállítás Kiskunfélegyházán

2016. november 27. 08:30

A Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezete szeretettel hív mindenkit november 27-én, vasárnap 15 órakor az adventi keresztállításra. A Petőfi szobor előtti téren tartandó ünnepségen részt vesznek a Sarlós Boldogasszony Templom és a Szent István Templom lelkipásztorai, Szőcs Norbert, Kiss Ákos Jenő, Héjja Bella és Kollár László önkormányzati képviselő. Verset mond Sövény Tibor előadóművész. 

Részletek
A népi ájtatosság emlékei

A népi ájtatosság emlékei

2016. november 26. 08:30

A Karácsonyi ünnepkör jegyében szakrális kiállítást rendez a Kiskun Múzeum a Népi ájtatosság emlékei címmel november 26-án, szombaton 15 órakor. A tárlatot Mészáros Márta múzeumigazgató nyitja meg, egyházi népi énekekkel közreműködik Pázmándi Judit (ének) és Vas László (tekerőlant). A kiállítás december 16-áig látogatható.

Részletek
Kinél van a távirányító?

Kinél van a távirányító?

2016. november 23. 09:30

E címmel mutatja be új produkcióját a Móra Ferenc Gimnázium angol, német, francia, olasz és latin nyelvi csoportja november 24-én, csütörtökön 16 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az előadás ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Bense György volt igazgatóra emlékeznek

Bense György volt igazgatóra emlékeznek

2016. november 15. 13:30

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív és vár minden tisztelőt november 17-én, csütörtökön 15 órakor az Alsótemetőbe, Bense György volt választmányi elnök, nyugalmazott iskolaigazgató születésének 90. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésre.

Részletek
A sport legyen a tied!

A sport legyen a tied!

2016. november 10. 17:30

A sport legyen a tiéd címmel sportdélelőttöt tartanak november 17-én, csütörtökön 8.15 és 11.15 között a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A program a félegyházi sportegyesületeket kívánja bemutatni, amelyre magánszemélyeket, de elsősorban általános és középiskolai osztályokat várnak.

Részletek
Író-olvasó találkozó a gimnáziumban

Író-olvasó találkozó a gimnáziumban

2016. november 8. 11:30

Helyek, képek, hangulatok címmel író-olvasó találkozót szerveznek az V. Roma-magyar Diák Kulturális Fesztivál keretében november 9-én, szerdán 13.30-kor Kiskunfélegyházán, a Móra Ferenc Gimnáziumban. Vendég: Nagy Gusztáv író, költő, műfordító, tanár, akivel Nagy Renáta, a Bács-Kiskun Megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője beszélget.

Részletek
A békés Jordánia

A békés Jordánia

2016. november 7. 09:30

Folytatódik a városi könyvtár Földrajzi Szabadegyetem című sorozata. Ezúttal dr. Karancsi Zoltán egyetemi tanár (SZTE JGYPK Földrajzi és Ökoturisztikai Tanszék) A legbékésebb közel-keleti ország - Jordánia című előadására kerül sor november 10-én, csütörtökön 17 órakor a Hattyúházban. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár, hegymászó.

Részletek