A selyem érintése

A selyem érintése

2016. szeptember 5. 11:30

A Holló László Képzőművész Kör szeretettel hív minden érdeklődőt Varga Erika: A selyem érintése című kiállításának megnyitójára szeptember 7-én, szerdán, 18 órára a művészkör galériájába. A tárlatot dr. Kása Zsuzsanna nyitja meg. A kiállítás szeptember 17-éig látogatható.

Részletek
Szobori búcsú Ópusztaszeren

Szobori búcsú Ópusztaszeren

2016. szeptember 3. 11:45

Szeptember 4-én, vasárnap az Emlékpark egyik legfontosabb ünnepén felidézik a régi búcsúk hangulatát. A püspöki szentmisére lovaskocsikon, hintókon, szekereken érkeznek a környékbeliek. Egész napos családi program, vurstli, vásár és népzene várja a látogatókat.

Részletek
Gazdakörök szüreti felvonulása

Gazdakörök szüreti felvonulása

2016. augusztus 26. 07:30

Szeptember 17-én, szombaton 10 órától tartja meg hagyományos nagyszabású szüreti felvonulását a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő úti Gazdakör Kiskunfélegyházán. A rendezvényen közreműködnek a Nagyszőlő-úti óvodások, népviseletbe öltözött csőszpárok, csikósok.

Részletek
Ismét Nyeregszemle

Ismét Nyeregszemle

2016. augusztus 23. 14:40

A rossz időjárás miatt júliusban elhalasztott Nyeregszemlét augusztus utolsó hétvégéjén, 27-28-án, szombaton és vasárnap rendezik meg. Talán nem korai még a szervezők öröme, hiszen az előrejelzések verőfényes napsütést és igazi kánikulát jósolnak. Solymosi Bertold főszervező elmondta: mintegy 150 lovat várnak, és a csikós versenyen várhatóan rekord számú versenyző indul. 

Részletek
Szombaton lesz a Hírös Vágta

Szombaton lesz a Hírös Vágta

2016. augusztus 23. 08:15

Augusztus 27-én, szombaton immár második alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamát, a Hírös Vágtát az Izsáki úton levő Rudolf laktanya területén. Az esemény egyben a 82. Hírös Hét Fesztivál zárónapja is.

Részletek
Kalózparti a strandon

Kalózparti a strandon

2016. augusztus 19. 08:00

Játékos kalózpartit szervez gyerekeknek a Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszoda augusztus 21-én, vasárnap 10 órától.

Részletek
VI. Félegyházi Pékség Streetball Kupa

VI. Félegyházi Pékség Streetball Kupa

2016. augusztus 23. 10:00

Idén is megrendezi a Félegyházi Pékség a Streetball Kupá-t Kecskemét főterén, a Szabadság téri szökőkút és a Kálvin tér (posta melletti parkoló) között augusztus 25-én, csütörtökön 12 órai kezdettel. Várják a pattogtatni vágyó fiú, lány és vegyes csapatok jelentkezését a különböző korosztályokban. Izgalmas mérkőzések, hárompont-dobó verseny. A legjobbakat éremmel és kupával díjazzák. Az immár hatodik bajnokság meghívott sztárvendége Hegedűs Gergely, a KTE Dunaaszfalt csapatkapitánya, 2015-ben NB1 ezüstérmes játékos lesz.

Részletek
Kisboldogasszony búcsú Pálosszentkúton

Kisboldogasszony búcsú Pálosszentkúton

2016. augusztus 30. 17:30

Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének ünnepe katolikus egyházi ünnep, amelyet minden év szeptember 8-án, vagy valamelyik hozzá közel eső vasárnapon tartanak. Latinul Nativitate Beatae Mariae Virginis. A hagyomány szerint Mária a jeruzsálemi Betheszda-fürdő mellett született. Ebből az alkalomból tartanak búcsút Pálosszentkúton szeptember 3-án és 4-én. A körmenet után kerül sor a nyáron megrendezett IV. Pálosszentkúti Alkotótáboron készült festmények kiállításának megnyitójára a Mária Múzeum nagytermében.

Részletek