Fogadj el!

Fogadj el!

2015. május 31. 09:30

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit az Ünnepi könyvhét alkalmából Rácz-Stefán Tibor író, blogger közönségtalálkozójára, június 2-án, kedden 13.30-kor a Hattyúházba. Téma: az elfogadás, mely témakörben bemutatják az író Fogadj el! című könyvét.

Részletek
Gyereknap

Gyereknap

2015. május 27. 09:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szeretettel várja a gyermekeket május 31-én, vasárnap a városi gyermeknapra a Petőfi téren.

Részletek
Mától Miénk itt a tér

Mától Miénk itt a tér

2015. május 22. 09:00

Ma este fél tízkor a Feltrei zászlóforgatók csoportja közreműködésével rendezik meg a Miénk itt a tér kiállításmegnyitóját. Köszöntőt mond Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere. A látogatók a Kecskeméti Acélszobrászati Szimpózium alkotói, Nagy Dezső üvegszobrász és Ujvári Sándor fotográfus munkáit tekinthetik meg, ezúttal az éjszaka fényeiben.

Részletek
Lótartás a Kiskunságon

Lótartás a Kiskunságon

2015. június 3. 10:25

A Kiskun Múzeum szeretettel meghív minden érdeklődőt június 3-án, szerdán 17 órára, Nagy Czirok László: Lótartás a Kiskunságon című könyvének bemutatójára. Díszvendég: Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, országgyűlési képviselő, a Nemzeti Lovaskultúra Szövetség tiszteletbeli elnöke. A könyvet Szakál Aurél, a kötet szerkesztője, a kiskunhalasi Thorma János Múzeum igazgatója mutatja be.

Részletek
Mária Terézia és a redemptio

Mária Terézia és a redemptio

2015. május 20. 19:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt május 21-én, csütörtökön 18 órára a Hattyúházba dr. Bánkiné dr. Molnár Erzsébet, az MTA doktorának előadására. Téma: 270 éve írta alá Mária Terézia a redemptionális diplomát - A jászkun redemptio és következményei Kiskunfélegyházán 1745-2015.

Részletek
Hagyományőrző nap Tiszaalpáron

Hagyományőrző nap Tiszaalpáron

2015. május 21. 19:30

A IV. Hagyományőrző Napot rendezik meg Tiszaalpáron a Templomdombon és környékén, május 23-án, szombaton. A színes programok mellett főzőversenyt hirdetnek hagyományos magyar bográcsos ételek kategóriában.

Részletek
Ingyenes vetítés a moziban

Ingyenes vetítés a moziban

2015. május 20. 14:00

A Városalapítók Hetéhez kapcsolódva Reményi Richárd felajánlásában május 23-án szombaton, 16 órától a A Madagaszkár pingvinjei, május 24-én vasárnap 18 órától a Swing című filmet tekinthetik meg a félegyháziak ingyenesen a Petőfi Moziban. Jegyek csak a vetítés napján vehetők át az előadásokra, korlátozott számban, érkezési sorrendben.

Részletek
Találkozás Endrei Judittal

Találkozás Endrei Judittal

2015. május 26. 11:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Művelődési Központ szeretettel vár minden érdeklődőt az Ünnepi Könyvhét alkalmából május 28-án, csütörtökön 18 órai kezdettel Endrei Judit bemondó, televíziós szerkesztő közönségtalálkozójára. Részvétel érvényes olvasójeggyel.

Részletek