Tiszaalpári Napok - 2016

Tiszaalpári Napok - 2016

2016. augusztus 18. 17:30

Tiszaalpár Nagyközség önkormányzata idén is megrendezi a Tiszaalpári Napokat augusztus 19-e és 21-e között a településen. Többek között koncertek, kiállítások, gyerekprogramok, sárkányhajózás, halsütő verseny és játékos vetélkedők várják a község és kistérségének látogatóit. Augusztus 21-én, vasárnap pedig a Bugaci Tanyaszínház mutatja be új darabját a művelődési ház színpadán, A lúzer címmel. Rossz idő esetén is megtartják a programokat a sportpályán felállított rendezvénysátorban.

Részletek
Teret adnak a zenének

Teret adnak a zenének

2016. augusztus 10. 18:00

Térzenével kedveskedik az arra járóknak a Petőfi téren a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar augusztus 14-én, vasárnap 10 órától. Vezényel: Kis-Fekete Vilmos.

Részletek
XVIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

XVIII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál

2016. augusztus 10. 12:00

A kiskun régió egyik legjellegzetesebb, legsajátosabb gasztronómiai fesztiválja a Kiskunfélegyházi Libafesztivál. A környéken több évszázados múltra tekint vissza a lúdtartás, s ehhez igazodott a környék gasztronómiája is. A szeptember 9-én és 10-én rendezendő fesztiválon megkóstolhatják a híres félegyházi libamájat, lakomázhatnak a kitelepült vendéglők libából készült ételeiből, és persze elmaradhatatlan a libazsíros kenyér, a libatepertő.

Részletek
Babakocsikkal vonulnak fel

Babakocsikkal vonulnak fel

2016. augusztus 10. 10:15

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület idén is csatlakozott a Hírös Hét Fesztivál programsorozatához. Augusztus 21-én, vasárnap 16.30-tól lesz gyermekfelvonulás babakocsikkal, valamint a gyermekköszöntő és áldás. Kilencedik alkalommal írták ki a süteménysütő felhívásukat, a kisgyermekes családokat pedig baba-mama sarokkal várják. A fesztivál ideje alatt naponta 10 és 17 óra között nyitva tartó kuckó célja, hogy a néhány hónapos csecsemőkkel a szülők, vagy az éppen rájuk vigyázó nagyszülők is részt vehessenek a programokon. A már hagyománnyá vált újszülöttek köszöntése és a mózeskosarak átadása is az esemény része lesz, és újabb tíz babakelengyét ad át Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2016. augusztus 19. 09:00

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez augusztus 26-án, pénteken, Budapestre a Dohány utcai zsinagóga és Zsidó múzeum (belépő: 1.200 Ft/fő), valamint a Károlyi palota (belépő: 400 Ft, tárlatvezetés 100 Ft/fő) megtekintése.

Részletek
Félegyházi Napok - 2016

Félegyházi Napok - 2016

2016. augusztus 16. 07:00

Sok színes program várja mindazokat, akik ellátogatnak az idei Félegyházi Napok eseményeire a városban augusztus 19-én, pénteken és 20-án, szombaton. Kiállításmegnyitó, koncertek, ünnepi szentmise, kenyérszentelés és tűzijáték teszi méltóvá az új kenyér ünnepét.

Részletek
Mesterségek és művészetek

Mesterségek és művészetek

2016. augusztus 15. 13:00

A Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Mesterségek és művészetek című kiállításának megnyitójára augusztus 18-án, csütörtökön 17 órakor szervezetük székházába.

Részletek
Baba-mama születésnap

Baba-mama születésnap

2016. augusztus 16. 12:00

Négy éves a Szakmaközi Művelődési Ház Baba-mama csoportja. Ebből az alkalomból rendeznek születésnapi ünnepséget augusztus 18-án, csütörtökön 17 és 20 óra között az intézmény Szent János tér 3. szám alatti udvarán.

Részletek
Augusztus 12-én kívánjunk valamit!

Augusztus 12-én kívánjunk valamit!

2016. augusztus 8. 08:15

Egy kellemes este a családdal, barátokkal, esetleg kettesben, a csillagos ég alatt összebújva párunkkal felejthetetlen élményt nyújt. Igazi romantikus est elé nézhetünk. Érdemes tehát augusztus 12-én este csendes kis társasággal kifeküdni kényelmesen a sötét udvarra, bátrabbak egy várostól távoli helyre, vagy éppen Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidő központban, ahol tömegekkel együtt vizsgálhatják és kívánhatnak számtalan kívánságot a tengernyi hullócsillagok által.

Részletek