Csizmadia Krisztina kiállítása

Csizmadia Krisztina kiállítása

2015. május 19. 09:00

A Kiskunfélegyházi Városalapítók Hete rendezvényeként kerül sor május 23-án, szombaton 11 órakor Csizmadia Krisztina festőművész kiállítására a művelődési központban. A tárlatot Rátkai Zsuzsa, a Holló László Képzőművész Kör tagja nyitja meg. Közreműködnek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai. A kiállítás július 10-ig látogatható.

Részletek
Városalapítók hete Kiskunfélegyházán

Városalapítók hete Kiskunfélegyházán

2015. május 18. 12:10

Május 16-án kezdődött el a Városalapítók Hete Kiskunfélegyházán. A programok nyitányaként szombaton sikeresen lezajlott a a XVII. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál. A felvonulást félegyháziak sokasága kísérte figyelemmel, és jutalmazta tapssal, üdvrivalgással. A sportcsarnokban sem maradt üresen egyetlen ülőhely sem. Az alábbiakban a hét további programjai olvashatók.

Részletek
VII. Kunsági Bajuszfesztivál Kiskunfélegyházán

VII. Kunsági Bajuszfesztivál Kiskunfélegyházán

2015. május 18. 07:30

Hetedik alkalommal rendezik meg Kiskunfélegyházán a Kunsági Bajuszfesztivált. A férfiak ékessége, annak hossza, formája, szépsége, egyedisége mérettetik meg a városban. Várják a bajuszokat szépítőket, szőre szála pördítőket, kinek még csak serken bajsza, s kinek bajszát madzag tartja. Lesz itt móka kacagás, fergeteges vigadás. Egész napos kulturális műsor várja az érdeklődőket bábosokkal, gólyalábas garabonciásokkal, koncertekkel. A bajuszosok megmérettethetik magukat a Nemzetközi bajuszversenyen és részt vehetnek a Bajuszkirály választáson is.

Részletek
Családi nap a Szakmaköziben

Családi nap a Szakmaköziben

2015. május 15. 17:00

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete május 16-án, szombaton 9 és 14 óra között tartja családi napját a Szakmaközi Művelődési Házban, melyre minden egyesületi tagot várnak.

Részletek
Pünkösdölő a Ópusztaszeren

Pünkösdölő a Ópusztaszeren

2015. május 14. 18:35

Május 24-én és 25-én a kétnapos program alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítik fel a skanzenben. Az ünnep leglátványosabb momentuma az Ányási kápolna felavatása lesz, május 24-én. Az V. Magyar Világtalálkozó programjaihoz csatlakozva május 25-én, „Gyere haza, várunk!” mottóval Európai Ifjúsági Találkozót szerveznek.

Részletek
Szedjünk közösen! (Lelkesítő videóval)

Szedjünk közösen! (Lelkesítő videóval)

2015. május 14. 20:10

Kiskunfélegyháza 2015-ben is csatlakozott a „Te Szedd!- Önkéntesen a Tiszta Magyarországért” akcióhoz. Az előző év nagy sikere után május 16-án 8 órától a Duna House Iroda és a Rádió Smile a VSZKSZ-szel együttműködve közösen szervez szemétgyűjtést. A kezdeményezést a Vodafone, a Rocktár és az Aréna Klub is támogatja, amelynek célja a környezet megszépítése, rendbetétele.

Részletek
Újra Miénk itt a tér

Újra Miénk itt a tér

2015. május 16. 07:30

2002-ben egy fafaragásairól ismert kiskunfélegyházi fiatal alkotó elhatározta, hogy egy egész héten át tartó szabadtéri kiállítást szervez városa, Kiskunfélegyháza szívében, a Petőfi téren. Lantos Szabolcs összefogott művésztársaival, valamint támogató intézményével, - az akkor még Móra Ferenc Művelődési Központ néven ismert intézménnyel – és egy remekbe szabott szabadtéri tárlatot mutatott be a félegyházi közönségnek.

Részletek
Emlékezés Móczár Károly festőművészre

Emlékezés Móczár Károly festőművészre

2015. május 14. 11:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár - a Városalapítók Hete jegyében - szeretettel vár mindenkit Móczár Károly festőművész, rajztanár halálának 40. évfordulója alkalmából rendezendő emlékezésre május 22-én, pénteken.

Részletek
"Kincs, ami van"

"Kincs, ami van"

2015. május 13. 17:30

Szeretettel várja az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár május 14-én, csütörtökön 18 órára Juhász István díszpolgár, nyugalmazott gimnáziumi tanár "Régi költők, régi magyar anekdoták" című előadására.

Részletek