Kőkertben liliom

Kőkertben liliom

2015. június 8. 14:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár mindenkit június 11-én, csütörtökön 18 órára a Hattyúházba. A zenés esték sorozat keretében a Padkaporos Néptáncegyüttes kamaracsoportja mutatkozik be, Kátai Tibor vezetésével.

Részletek
Nyárköszöntő, a szerelem jegyében

Nyárköszöntő, a szerelem jegyében

2015. június 18. 14:00

E címmel rendez koncertet a Kiskun Múzeum és a Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete június 20-án, szombaton 18.30-kor a múzeum udvarán. Énekkel közreműködik Nagyné Mészáros Erika, zongorán Bolla Julianna valamint a zenebarátok kórusa. A belépés díjtalan, támogatást elfogadnak a rendezvény költségeire.

Részletek
Ingyenes szűrőnap a városi kórházban

Ingyenes szűrőnap a városi kórházban

2015. június 10. 07:30

Ingyenes szűrésnapot szerveznek a Kiskunfélegyházi Városi Kórházban június 13-án, szombaton 10-től 15 óráig. A szűrőnap szervezésével a kórház vezetősége szeretné lehetővé tenni a lakosság számára, hogy térítésmentesen is elérhetőek legyenek olyan egészségi állapotfelmérő szolgáltatások, melyek segítségével az egyén képet alkothat aktuális egészségi állapotáról.

Részletek
Ismét lesz Múzeumok éjszakája

Ismét lesz Múzeumok éjszakája

2015. június 14. 13:30

Hetedik alkalommal rendezik meg június 27-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. Ahogyan tavaly, idén is több félegyházi helyszín várja az érdeklődőket. A Kiskun Múzeum mellett további két intézmény kapcsolódik be a programokba.

Részletek
Fiatal kutatókat ismerhetünk meg

Fiatal kutatókat ismerhetünk meg

2015. június 6. 07:30

A Kiskun Múzeum tisztelettel meghív minden érdeklődőt június 6-án, szombaton 10 órára, a „FIATAL KUTATÓK BEMUTATKOZÁSA” előadás-sorozatának első állomására. A délelőtt folyamán mutatkozik be Dr. Kertész Attila, a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszékének oktatója, az MTA SZTAKI Párhuzamos és Elosztott Rendszerek Kutatólaboratóriumának tudományos munkatársa, a Felhő kutatócsoport tagja és Dr. Kertész Szabolcs, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar tudományos munkatársa (oktatási területe: vizi közművek, csatornázás, szennyvízkezelés, élelmiszeripari transzportfolyamatok, membrán elválasztási technikák a szennyvíztisztításban, környezettechnika, környezetgazdálkodás).

Részletek
Legendás filmeket vetítenek

Legendás filmeket vetítenek

2015. június 4. 08:25

A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált idén június 24-28-a között rendezik meg. A KAFF ezúttal a Magyar Animáció 100 programsorozat záróakkordja.

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2015. június 12. 14:30

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez az Aquincumi Múzeum és a Romterület megtekintésére június 13-án szombaton, Budapestre.

Részletek