Különleges táborokról szól majd az idei vakáció

Különleges táborokról szól majd az idei vakáció

2022. április 16. 12:00

Őrült tempóban közelít a nyári vakáció, így a táborok kiválasztása is felkerült a szülők teendőinek listájára. Idén a klasszikus táborok mellett több különleges és extrém vakáció program is fogadja a bevállalós gyerekeket, a Táborfigyelő vezetője elárulta, melyek az idei nyár újdonságai. Meglepő, meghökkentő és szuperizgalmas lehetőségek.

Részletek
Újra Szeri Húsvét Ópusztaszeren

Újra Szeri Húsvét Ópusztaszeren

2022. április 15. 12:00

Ismerje meg és élje át a húsvéti hagyományokat az Ópusztaszeri Emlékparkban, április 17-én és 18-án. A Szeri Húsvét kicsiknek és nagyoknak is kellemes kikapcsolódást ígér, felejthetetlen környezetben. Húsvétvasárnap a Puszta Házánál Madármegfigyelési Napot is tartanak, ahol az előadások mellett kutyás bemutató is várja a látogatókat.

Részletek
Dán énekes és dalszerző az ÁGYÚ-ban

Dán énekes és dalszerző az ÁGYÚ-ban

2022. április 14. 17:30

Frederik Cornelius dán dalszerző, zenész, énekes koncertezik április 15-én, pénteken 20 órától Kiskunfélegyházán az ÁGYÚ-ban. Fiatal kora ellenére már nagy ismertségre tett szert Dániában, és célja, hogy világszinten is ismert legyen. Saját dalait angol nyelven írja, első albuma 2018-ban jelent meg. Stílusát nem lehet besorolni, egy harmonikus, igaz hangzás jellemzi, amelyből árad a zene szeretete és az energikusság. Frederik számai mellett feldolgozásokat is játszik majd a formáció, így garantált a jó koncertélmény.

Részletek
Építsünk zenehidat a Rocktárban!

Építsünk zenehidat a Rocktárban!

2022. április 13. 10:00

Ki ne ismerné az Ismerős Arcok emblematikus “Építsünk hidat” című dalát, amely oly sokszor hangzott már el két évtized alatt a Kárpát-medence legkülönbözőbb pontjain – Dunaszerdahelytől Csíkszeredáig – kifejezve a magyarság összetartozását és kulturális kapcsolódását.

Részletek
Folytatódik a Kamasz Panasz Klub

Folytatódik a Kamasz Panasz Klub

2022. április 7. 15:00

Oldott, őszinte légkörben hasznos beszélgetésre várja immár második alkalommal a kamaszodó fiatalokat a városi könyvtárban kialakított Ifjúsági sarokban Sallai Béláné Aranka klubvezető pedagógus április 8-án, pénteken 16 és 18 óra között. A rendszeresen jelentkező Kamasz Panasz Klubról érdeklődni valamint az ingyenes programra jelentkezni a könyvtár elérhetőségein lehet. Telefon: 76/461-429, 06 70 338-7317. E-mail: [email protected]

Részletek
Húsvéti családi szombat délelőtt

Húsvéti családi szombat délelőtt

2022. április 7. 17:00

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a Húsvéti családi szombat délelőtt című programjára április 9-én, szombaton 9 és 12 óra között a Gyermekbirodalomba. A program során tavaszi kézműveskedésre nyílik lehetőség az éledő természet jegyében. Ezen kívül játszóudvarral, tojáskereséssel és apró ajándékokkal várnak minden kicsit és nagyot.

Részletek
Széljegyzetek, apró betűkkel

Széljegyzetek, apró betűkkel

2022. április 6. 17:00

A Petőfi-emlékévek alkalmából indított „Láng van szívemben” című előadás-sorozat vendége lesz Hideg János László magyar nyelv és irodalom szakos pedagógus április 7-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. Előadásának címe: Petőfi és a szerelem – széljegyzetek apró betűkkel.

Részletek
Miért fontos az emlő önvizsgálata?

Miért fontos az emlő önvizsgálata?

2022. április 4. 13:00

Április 5-én, kedden 10 órától folytatódik a városi könyvtár baba-mama klubja, a Betűbölcsi. A program vendége ezúttal Surányiné Pap-Ferenc Izolda, a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda munkatársa, védőnő. Előadásának címe: Miért fontos az emlő önvizsgálata? 

Részletek