Alkalmazkodó mezőgazdaság a szélsőségek korában

Alkalmazkodó mezőgazdaság a szélsőségek korában

2020. február 15. 08:00

A Zöld könyvtári esték sorozat vendége ezúttal Hetesi Zsolt fizikus-csillagász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kutató-tanára, tudományos főmunkatársa (Budapest) lesz. A február 18-án, kedden 17 órakor kezdődő est témája: Alkalmazkodó mezőgazdaság a szélsőségek korában. Bevezetőt mond Kelemen József, a Közép-Európa Klub elnöke. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap. 

Részletek
Szokásokból hagyomány: Bálint-nap, Valentin-nap?

Szokásokból hagyomány: Bálint-nap, Valentin-nap?

2020. február 9. 10:00

Bálint-nap, Valentin-nap - hogyan lesz a szokásokból hagyomány? címmel tart előadást a Házasság hete programsorozat alkalmából Mészáros Márta néprajzkutató. A rendezvény február 13-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban.

Részletek
Tour de Puszta 2020 terep és tájékozódási kerékpártúra

Tour de Puszta 2020 terep és tájékozódási kerékpártúra

2020. február 21. 16:00

Télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpártúrára hívja a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub és Bringabarát Kerékpárbolt a hűvös időben is kihívásokat kereső kerékpárosokat, március 1-jén, vasárnap. Cél, a Fülöpjakab-környéki buckavidék felfedezése, ahol a természet érintetlen és a környéken egyedi. Ki gondolná, hogy ezen az alföldi helyszínen van szintkülönbség? A homokos tereppel kiegészítve pedig biztos, hogy egy résztvevő sem fog fázni.

Részletek
Utazás kiállítás - 2020

Utazás kiállítás - 2020

2020. február 7. 12:00

Szeretné megízlelni a félegyházi péksüteményeket, a híres lajosmizsei szamócalekvárt, a ballószögi füstölt sajtokat, vagy a szanki konyakmeggyet? Megkóstolná a térség zamatos borait? Megismerné fürdőinket, múzeumainkat? Bepillantást nyerne Bács-Kiskun megye gazdag programkínálatába? Az idei Utazás kiállításon minderre lehetősége lesz! 21 kiállítóval és településsel karöltve, 60 négyzetméteren, egységes arculattal várják a látogatókat február 27-e és március 1-je között a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Elkalauzolják térségünk csodás tájaira és megmutatják, hogy Bács-Kiskun megye valóban boldoggá tesz! Ízekben és élményekben garantáltan nem lesz hiány.

Részletek
III. mezgés disznótor Félegyházán

III. mezgés disznótor Félegyházán

2020. január 27. 16:00

Harmadik alkalommal rendezi meg hagyományos népi disznótorát a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium február 15-én, szombaton a könyvtár előtti parkolóban. Reggel 9 órától mezgés diákok közreműködésével egy mangalica sertés teljeskörű feldolgozása kísérhető nyomon. A helyszínen tradicionális disznótoros ételekkel, büfével, fellépőkkel várják az érdeklődőket.

Részletek
Móra Ferenc Emléknapok 

Móra Ferenc Emléknapok 

2020. február 4. 14:00

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület

Részletek
Múzeumtúra Budapestre

Múzeumtúra Budapestre

2020. január 25. 10:00

Múzeumlátogatást szervez a Kiskun Múzeum Baráti Köre február 8-án, szombaton, Budapestre. Jelentkezni a múzeumtúrára a 06/70/22-11-608-as telefonszámon lehet. Az utazás vonattal történik. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: február 8., szombat, 9.30-kor. Találkozás az állomáson 9.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg.

Részletek