Tehetség és betegség

Tehetség és betegség

2020. szeptember 18. 08:00

Szeptember 29-én, kedden 17 órakor folytatódik a Az Egészségfejlesztési Iroda ingyenes sorozata, a Szeniorok akadémiája. Tehetség és betegség – Mit árul el a mű alkotója egészségéről? címmel Hideg János László, magyar nyelv és irodalom szakos tanár tart előadást a városi könyvtárban. További információ kérhető ma 76/784-832-es telefonszámon.

Részletek
XI. Duna-Tisza-közi Agrár Expo Kiskőrösön

XI. Duna-Tisza-közi Agrár Expo Kiskőrösön

2020. szeptember 14. 15:00

A 11. Agrár Expot és Gasztronómiai Fesztivált rendezik meg Kiskőrösön, a Főtéren, szeptember 19-én és 20-án. Vegyél hazait! Hazai kézműves élelmiszerek az expón: sonkák, kolbászok, sajtok, lekvárok, zöldségpástétomok, mézek, gyógyteák, gyümölcslevek, kézműves csokoládék, lisztek, péksütemények, rétesek, hidegen sajtolt olajok, reform élelmiszerek, homoktövis készítmények, fűszerpaprikák, szarvasgombás termékek, borok, pálinkák, kézműves sörök, valamint népművészeti alkotások várják a közönséget.

Részletek
Ősszel is képben vagyunk!

Ősszel is képben vagyunk!

2020. szeptember 7. 10:00

Szeretettel várnak minden érdeklődőt, alkotni vágyót szeptember 12-én, szombaton 9 és 17 óra között Kiskunfélegyházán, a Holló-kör Petőfi-téri nyitott műhelyébe. Megismerkedhetnek változatos alkotó technikákkal, eszközökkel. A nap során akrilfestésre is lehetőség nyílik. A rendezvény a TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00262 számú projekt keretében valósul meg.

Részletek
Őszi női kör

Őszi női kör

2020. szeptember 23. 16:00

Őszi dekorációk készítése baráti hangulatban, díszek csereberéje beszélgetéssel egybekötve – ezt ígéri az Őszi női kör szeptember 24-én, csütörtökön 16 és 19 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központban. A korlátozott létszám miatt előzetes jelentkezés szükséges Gulyás Rékánál, a 76/466-843-as telefonszámon. Mindenki vigyen magával olyan dekorációs anyagokat, kiegészítőket, amelyeket közösen használnak fel. Részvételi díj 300 forint személyenként.

Részletek
A hortenziás vulkánok földje

A hortenziás vulkánok földje

2020. szeptember 7. 16:00

Folytatódik a városi könyvtár földrajzi szabadegyetemi előadássorozata. Szeptember 8-án, kedden 17 órától dr. Karancsi Zoltán tart előadást A hortenziás vulkánok földje, az Azori-szigetek címmel. Bevezetőt mond Bense Zoltán földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek
Időskori örömtánccal egy jobb életminőségért

Időskori örömtánccal egy jobb életminőségért

2020. szeptember 10. 16:00

Szenior örömtáncra várják az érdeklődőket a Móra Ferenc Művelődési Központba minden pénteken délután. Az egészségvédő, kifejezetten az idősödő korosztály számára kitalált mozgásforma nem csak szórakoztató időtöltés, hanem hadüzenet a depressziónak és az öregkori elbutulásnak is.

Részletek
Térzenei koncertet ad a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar

Térzenei koncertet ad a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar

2020. szeptember 4. 09:00

Augusztus utolsó napjaiban megkezdte a próbáit a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, amelynek eredményét már most szombaton, szeptember 5-én élvezheti a közönség. Koncertre várnak mindenkit a Szent István Templom előtti térre, 17 órai kezdettel. A műsor klasszikusokat és könnyűzenei darabokat is tartogat, köztük a nagy közönségkedvencet, a Rózsaszín Párducot is.

Részletek