Hangszert a kézbe!

Hangszert a kézbe!

2022. április 5. 12:00

A Rocktár ad helyet április 6. és 8. között a Hangszert a kézbe – Kiskunfélegyháza eseménynek. A szerdától péntekig tartó program keretében ingyenesen lesz látogatható a zenei játszótér (hangszerkiállítás), ahol minden érdeklődő betekintést nyerhet a dob és ütőhangszeres, a gitáros és basszusgitáros, a billentyűs, a népi és klasszikus hangszerek, az elektronikus zenei, valamint a stúdiós szekciókba, hogy a hangszereket megszólaltatva nagyszerű és boldog pillanatokat élhessen át.

Részletek
A modern magyar sport kialakulása

A modern magyar sport kialakulása

2022. március 27. 12:00

Iványi Ferenc, a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. Kulturális Programiroda vezetője tart előadást A modern magyar sport kialakulása 1896-ig címmel. A sporttörténeti időutazást egy 1929-ben megjelent könyvvel szemlélteti március 31-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban.

Részletek
Magyar Marimba Metszetek

Magyar Marimba Metszetek

2022. március 22. 17:00

Magyar Marimba Metszetek címmel ad koncertet a kiskunfélegyházi születésű Palotás Gábor ütőhangszeres művésztanár március 24-én, csütörtökön 18 órakor a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában, a Petőfi-tér 8. szám alatt.

Részletek
Női önismereti kör

Női önismereti kör

2022. március 23. 10:00

Nőszirom címmel női önismereti kör indul áprilistól Kiskunfélegyházán. A kötetlen beszélgetés egy női támogatói közegben alcímet viselő programot minden hónap első péntekén tartják a Móra Ferenc Művelődési Központban, vagyis az első alkalom – amelynek címe: Kapcsolódás – április 1-jén, pénteken 17 és 19 óra között lesz.  

Részletek
Pálfy Gusztáv emlékkiállítás

Pálfy Gusztáv emlékkiállítás

2022. március 24. 14:00

Környezetféltő II. címmel jubileumi emlékkiállítás nyílik Pálfy Gusztáv Munkácsy-díjas szobrászművész születésének 80. évfordulója alkalmából a városi könyvtárban március 25-én, pénteken. A tárlatot Balanyi Károly grafikus- és zománcművész ajánlja az érdeklődőknek. Közreműködnek a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium diákjai. A kiállítás április 23-áig látogatható.

Részletek
E-ügyintézés a gyakorlatban

E-ügyintézés a gyakorlatban

2022. március 23. 09:00

Hiánypótló előadással várnak minden érdeklődőt március 24-én, csütörtökön 10 órától a Hattyúházban az Internet Fiesta záró előadásán. Ügyfélkapu és az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltató Tér (EESZT) használatát mutatja be közérthetően Kőházi Gergő informatikus könyvtáros. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Részletek
Természetközeli zöldfelület-gazdálkodás

Természetközeli zöldfelület-gazdálkodás

2022. március 23. 12:00

Természetközeli zöldfelület-gazdálkodás címmel tart előadást Nagy Ágnes városi főkertész a Zöld könyvtári esték előadás-sorozat keretében március 24-én, csütörtökön 17 órától a Hattyúházban. A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.

Részletek
Az esti mese rituáléja

Az esti mese rituáléja

2022. március 21. 14:00

Március 22-én, kedden 10 órától újabb előadással váják a kismamákat és kispapákat a Betűbölcsiben. A városi könyvtár baba-mama klubjának e heti vendége Szőke Zsanett kisgyermeknevelő. Téma: Az esti mese rituáléja.

Részletek