Aranyérem dartsban

Aranyérem dartsban

2019. július 17. 09:00

Cegléd meghódítására készültek július 14-én a félegyházi dartsosok. Mészáros József és Tóth Róbert az V. Tápiószelei Amatőr Darts Kupán indult el. Mindkét versenyző jó formában volt, így szép eredmény elérésében bízott. Jól kezdődtek a mérkőzések, Robi veretlenül csoportelső lett, míg Józsi csoportmásodik. Utóbbi nagyon nehéz ellenfelet kapott a következő körben, szoros csatában 2-1-re kikapott, így kiesett a főágról, viszont a Lucky Looser versenyben 4. helyezést ért el első versenyen szerzett 180-as dobással. Robit ezen a versenyen senki sem tudta megállítani, így veretlenül torna győztes lett.

Részletek
Labdarúgó kapusokat képeztek

Labdarúgó kapusokat képeztek

2019. július 15. 09:00

Hetedik alkalommal rendezte meg nagysikerű kapustáborát Kerpits Ferenc és Tóth Péter kapusedző július második hetében a Honvéd Sporttelepen. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is több tehetséges kapus vett részt a programban, amely videózásra, elméleti képzésre és homokfocira is kiterjedt. Tóth Péter és Kerpits Ferenc mellett idén Fehérvári Noémi edző is várta a kezdő és haladó kapusokat. A munkát tovább színesítette Horváth Bettina, aki Kerpits Ferenc tanítványaként ifjúsági válogatott, magyar bajnok, kupagyőztes, jelenleg pedig Németországban él. Friss diplomás edzőként érdekes és hasznos gyakorlatokat mutatott be. A tábor nagyon jó hangulatban zárult, a nagyoknak jó előalapozásul szolgált, a kicsiknek kedvet hozott a további munkához.

Részletek
Célt értek a dartsosok

Célt értek a dartsosok

2019. július 10. 09:00

Kiskőrös meghódítására indultak a félegyházi dartsosok. Horváth Tibor, Pecz István és Tóth Róbert július 7-én ragadott nyilakat amatőr versenyen. Nyolc csoportba osztva 33 nevező mérte össze tudását. A csoportokból mindhárman továbbjutottak, ezt követően a legnehezebb ellenfelet István kapta, akinek nem sikerült a bravúr így a 17. helyen végzett. Tibinek egy fokkal könnyebb sorsolás jutott, vette az akadályt, ugyanúgy, mint Robi. Ezután viszont a legjobb nyolcba kerülésért Robit kapta ellenfélként. Kemény jó mérkőzésen Robi felülmúlta Tibit, aki így a 9. helyen végzett. Robinak egészen a döntőig sikerült menetelnie, ott viszont alulmaradt, így az előkelő második helyet szerezte meg.

Részletek
Régiós versenyen a Koppány Íjászok

Régiós versenyen a Koppány Íjászok

2019. július 4. 17:30

Június 30-án Békésen, a Dánfoki Üdülőközpontban megrendezett DAR Történelmi versenyen vettek részt a Koppányok, amely a DAR sorozat 4. állomása volt. A megmérettetést a Szegedi Partiscum Íjászklub szervezte.

Részletek
Országos teniszverseny Kiskunfélegyházán

Országos teniszverseny Kiskunfélegyházán

2019. július 3. 17:30

Országos teniszversenyt rendez gyerekeknek a Jogging Plus sportegyesület tenisz szakosztálya július 13-án, szombaton a Magyar Tenisz Szövetség hozzájárulásával a Félegyházi Termál Parkfürdő melletti teniszpályákon, a Munkácsy utcában. A versenyt körmérkőzéses rendszerben tartják meg. A versenybíró, jelentkezők számától függően dönti el, hogy a nemeket, illetve a korosztályokat összevonja-e. Az eseményt 11 órakor Balla László alpolgármester nyitja meg.

Részletek
Minden félegyházi felkészülő teljesítette a Balaton-átúszást

Minden félegyházi felkészülő teljesítette a Balaton-átúszást

2019. július 5. 11:00

Célt ért a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. programirodájának kezdeményezése. A felkészülésben résztvevő 15 induló teljesítette az 5,2 kilométer hosszúságú távot a 37. Balaton-átúszáson június 29-én. Idén 9724-en neveztek, az időjárási körülmények tökéletesek voltak, így már az első kiírt időpontban meg tudták tartani a nagy hagyományú rendezvényt. A résztvevők a szokásoknak megfelelően az északi partról, Révfülöpről vágtak neki a távnak. A víz hőmérséklete 26 Celsius fokos volt, ugyanakkor az enyhe nyári szél miatt kisebb hullámokkal kellett megbirkózniuk a korai órákban úszóknak. Az eseményen több mint ezer magyarországi település képviseltette magát, emellett 36 országból érkeztek indulók. A résztvevők több mint egyharmada nő volt. A félegyházi különítményt Sebők János, többszörös magyar szenior úszóbajnok készítette fel sikerrel a Félegyházi Termál Parkfürdőben.

Részletek
Felújítják a Vasutas SK öltözőit, megújították Miskolczi István sírhelyét

Felújítják a Vasutas SK öltözőit, megújították Miskolczi István sírhelyét

2019. június 28. 14:00

A labdarúgó szezon befejeztével sem állt meg az élet a Kiskunfélegyházi Vasutas Sport Klubnál. A pálya névadójának, Miskolczi Istvánnak a sírhelyét a napokban újították meg volt játékosai. Emellett az öltözők felújítása is elkezdődött. A nyílászárókat, a burkolatokat és a vezetékeket kicserélik, a tusolót és a vizesblokkokat modernizálják a kor követelményeinek megfelelően.

Részletek
Félegyházi atlétikai sikerek Lowiczban

Félegyházi atlétikai sikerek Lowiczban

2019. június 27. 15:00

A 14. Nemzetközi Gyermek Atlétikai Versenyt rendezték meg június 16-a és 19-e között a lengyelországi Lowiczban, a magyar különítményben három fiatal félegyházi is helyet kapott. Lőrincz Mátyás, Kiss Roland és Szabadkai Levente a diákolimpiai eredményeik alapján harcolták ki a nemzetközi szereplést. Lőrincz Mátyás (2007) a József Attila Ált. Iskola tanulójaként második alkalommal szerepelt Lowiczban. A tavalyi évhez hasonlóan idén is második lett kislabda hajításban – testnevelője: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, felkészítője: Dinnyés-Kis Zsuzsanna, Kurucz Kornélia. A platánosok közül Kis Roland (2008) 300 méteres síkfutásban lett harmadik, míg az ugyancsak platános Szabadkai Levente (2007) 60 méteres síkfutáson nyert bronzérmet. Felkészítőjük: Nádasdi Péter.

Részletek