Nyári labdarúgó tábort tartott az FTSI

Nyári labdarúgó tábort tartott az FTSI

2019. június 25. 12:00

Harmadik alkalommal rendezte meg június 17-e és 21-e között a nyári labdarúgó sporttáborát a Félegyházi Térségi Sportiskola. A táborban 62 fő, 6 és 15 év közötti focit szerető fiatal vett részt a Honvéd Sportpályán, napi kétszeri sportfoglalkozással és háromszori étkezéssel. A csapatokkal 8 edző foglalkozott, változatos (év végi levezető) edzéstervekkel, sok játékkal, örömfocival teltek a napok.

Részletek
Jó fogásnak örvendtek a horgászok

Jó fogásnak örvendtek a horgászok

2019. június 25. 09:00

Idei második versenyét rendezte meg a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark. Június 22-én kétszer 4 órás páros tornán ragadtak botot a horgászok. A sorsolást követően 20 csapat foglalta el a stégeket, a szabályok szerint a páros egyik tagja úszós készséggel, a másik fenekezővel, feeder-rel horgászhatott. A napsütéses időjárás kedvezett a pecásoknak, ami az összfogáson is megmutatkozott: 439,11 kilogrammnyi hal akadt a horogra. Legeredményesebben a Tóth Kovács Endre- Bánfi János páros szerepelt, előbbi 47,48 kilónyi, míg utóbbi 18,44 kilogramm halat fogott ki – így megvédték címüket. Mögöttük a Zakar Gábor- László Zoltán páros végzett több mint 40 kilogrammnyi összfogással. A harmadik helyet Deák Miklós és Kulik István érte el. Előbbi 15,68 kilónyi, míg utóbbi 22,1 kilogramm halat emelt ki a vízből. A legnagyobb fogást Seres Rudolf könyvelte el, neki egy 3,75 kilogrammnyi amúr akadt a horgára – tudtuk meg Balog Pétertől, a tó névadó üzemeltetőjétől.

Részletek
Kisiskolák versenyeztek Debrecenben

Kisiskolák versenyeztek Debrecenben

2019. június 24. 20:30

Június 17-e és 20-a között rendezték meg a 2018/2019. tanévi Kis iskolák sportversenye – A sportoló nemzedékért Diákolimpia Országos Döntőjét. Az eseményen az I- IV. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. 

Részletek
Történetük legsikeresebb évét zárták az FTSI kosarasai

Történetük legsikeresebb évét zárták az FTSI kosarasai

2019. június 22. 17:00

Hosszú évek eredményes munkája érett be a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztályánál, amely fennállása legsikeresebb idényén van túl. A 2018/19-es szezont évzáró keretében értékelték a kosarasok június 20-án, a Constantinum Sportcentrumban. Tizenhárom csapat 14 bajnokságban szerepelt több országos léptékű sikert elérve. Az utánpótláskorú játékosok 230 mérkőzést játszottak, 125 alkalommal győztesen hagyták el a pályát. A csapatokat tíz edző irányította, mellettük sokan segítették a szakosztály eredményes és sikeres működését.

Részletek
Két hétig pattog a labda a városi sportcsarnokban

Két hétig pattog a labda a városi sportcsarnokban

2019. június 22. 11:00

Mozgalmasan telnek a szünidő első hetei a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is megszervezte nagysikerű kosárlabda táborát a Félegyházi Térségi Sportiskola. Elsősorban 8 és 14 év közötti fiatalokat vártak, de minden diák kipróbálhatta a kosárlabdát, ha kedvet érzett hozzá.

Részletek
Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

Forró hétvégén versenyeztek a Koppányok

2019. június 19. 16:00

Az elmúlt hétvégén a Turul Koppány Íjászai HSE tagjai két versenyen mérették meg magukat. Mindkét eseményen nagy kihívással kellett szembenézniük a Koppányoknak, mert a forróságon kívül a rengeteg szúnyog sem kímélte a versenyzőket.

Részletek
Húsz érem a III. Hírös Kupán

Húsz érem a III. Hírös Kupán

2019. június 17. 17:00

Húsz érmet nyertek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői a III. Hirös Kupa meghívásos szabadfogású gyermek, diák és serdülő versenyen, június 16-án. A  Kecskeméti Pénzügyőr SE által rendezett idényzáró gálán 13 egyesület 144 versenyzője mérte össze tudását. A félegyházi klub színeiben 22 gyermeknek volt lehetősége a sikerélményre és a tapasztalatszerzésre. Gratulálnak a szervezőknek, résztvevőnek, akik a kánikulában sportszerűen, fegyelmezetten végigversenyezték a napot. Csapatban a második helyet szerezték meg.

Részletek
Rekord létszámú nevező a félegyházi motocross versenyen

Rekord létszámú nevező a félegyházi motocross versenyen

2019. június 17. 11:00

Nagyszabású versenyt rendezett a félegyházi parkerdőben a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület június 10-én. A nagy hőség ellenére az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők pünkösd hétfőn. 90 motor és 111 rajthoz álló mérte össze ügyességét és tudását nyolc kategóriában. A kezdő, amatőr és a profi cross futamok mellett a legkisebbek mini kategóriában álltak rajthoz, őket követték az Enduro Crossosok. A visszajelzések alapján jól sikerült a verseny, amely egyúttal kiváló felkészülést nyújtott a szervezőknek a szeptember 21-i országos magyar bajnoki futam megrendezéséhez.

Részletek
Hajdúböszörményi TE lett a bajnok - videóval

Hajdúböszörményi TE lett a bajnok - videóval

2019. június 17. 09:00

Az ötödik mérkőzés döntött a női futsal NB I. bajnoki címéről a 2018/19-es szezonban. Az előző évhez hasonlóan idén is a Hajdúböszörményi TE örülhetett, a három győzelemig tartó párharc utolsó felvonásán 4-2-re nyert az Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls ellen, így sorrendben harmadik alkalommal lett első. A mindent eldöntő összecsapáson szinte végig a Hajdúböszörmény vezetett, az Astra futott az eredmény után, nem tudott mit kezdeni a nagyszerűen védekező ellenfelével. A lefújást követően az ünneplés sem maradt el, mindkét csapat megkapta az érmeket és a trófeákat. Az Astra összességében sikeres szezont zárt, hiszen a női futsal Magyar Kupa megnyerését követően egy mérkőzésre volt a bajnoki címtől. A hajdúböszörményiek két találkozón is idegenben győztek, csapatként értek el sikert.

Részletek