Idősebb Besze László Birkózó Emlékverseny

Idősebb Besze László Birkózó Emlékverseny

2019. május 8. 11:30

Május 11-én, szombaton rendezik meg a Kiskun Kupa idősebb Besze László Emlékversenyt a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapatversenyt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezi, amelyen rekord létszámú sportoló indul. Az eseményen a hazaiakon kívül a határon túlról is érkeznek versenyzők, hogy összemérjék tudásukat. A Kiskun Kupát több mint 30 éve tartják meg, id. Besze László (1920-2004) halála óta emlékverseny is egyben.

Részletek
Nagyarányú sikerek utánpótlás-labdarúgásban

Nagyarányú sikerek utánpótlás-labdarúgásban

2019. május 6. 18:00

Fölényes győzelemmel őrizte meg első helyét az U16-os megyei labdarúgó-bajnokság északi csoportjában a KISKUNFÉLEGYHÁZI HTK-FTSI, amely 11-1-re verte a Szabadszállást. A bronzérmes pozícióban lévő U19-es csapat ugyancsak nyert 6-0-ra, míg az U14-es együttesek felemás eredményt értek el.

Részletek
Kupagyőztes U11-es focisták

Kupagyőztes U11-es focisták

2019. május 6. 17:00

Majális Kupa névvel négycsapatos utánpótlástornát rendeztek Városföldön, ahol a házigazdák mellett a Kunszállás, az Izsák és a Félegyházi TSI U11-es együttese vett részt. A FTSI kiválóan szerepelve mindhárom mérkőzését megnyerte, így megszerezte az aranyérmet. A gyerekek élvezték a játékot, meggyőző teljesítményt nyújtottak.

Részletek
Második helyen zárt a serdülő leány kosárcsapat

Második helyen zárt a serdülő leány kosárcsapat

2019. május 6. 15:00

Az utolsó fordulójához érkezett a regionális leány serdülő bajnokság, a dél-keleti régió B csoportjában két mérkőzésen lépett pályára az FTSI U14-es csapata. A Fekete-Seres Ildikó és Bokányi Rita által vezetett együttes fölényesen, 113:48-ra megverte a HSA Bombázókat, míg a Szolnok ellen nyerő helyzetből az utolsó percekben maradt alul.

Részletek
Két góllal nyert a Nyárlőrinci LSC

Két góllal nyert a Nyárlőrinci LSC

2019. május 6. 09:00

Nem tudta megismételni a múlt heti pontszerzését a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi Vasutas SK, amely a 24. fordulóban Nyárlőrincen maradt alul 3-1-re. A hazaiak már az 5. percben megszerezték a vezetést és Németh Norbert duplájával el is döntötték a találkozót. A Vasutas SK részéről Szász Péter gólja csupán a szépítéshez volt elég.

Részletek
Utolsó perces győzelem a szakadó esőben

Utolsó perces győzelem a szakadó esőben

2019. május 6. 11:00

Korántsem ideális időjárási körülmények között eső áztatta pályán rendezték meg a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának rangadóját, az ötödik helyezett Kiskunfélegyházi HTK II. ugyanis a második Hírös-ÉP SC-t fogadta a Honvéd Sporttelep hátsó pályáján, május 5-én. A két csapat őszi találkozója 0-0-s döntetlennel zárult, a bajnoki hajrában mindkét együttes a dobogós pozíciókért küzd. A kecskemétiek szerezték meg a vezetést, de a KHTK II. játékos-edzője, Kádár Tamás a második félidő elején kiegyenlített (1-1). Ezt követően mindkét fél megnyerhette volna a mérkőzést, de a ziccerek kimaradt egészen az utolsó előtti percig, amikor is Makai Zoltán egy jól eltalált lövéssel a győztes gólt megszerezte (2-1). A KHTK II. nagy skalpot gyűjtött be, így bizakodva várhatja az utolsó négy fordulót.

Részletek
Gólfesztivált rendezett Tolnán az Astra

Gólfesztivált rendezett Tolnán az Astra

2019. május 5. 19:50

Alaposan visszavágott a női futsal NB I. elődöntőjében elszenvedett balszerencsés, 4-3-as vereségért az Astra-Herbária Kiskunfélegyháza FC a Tolna-Mözsnek. A két győzelemig tartó párharc második mérkőzésén 8-1-re nyert Tolnán az Astra, így kiegyenlítette a párharcot. A gólok sorát Sípos Lilla nyitotta és a szünetbeli 3-1-es vezetést követően a második félidőben további öt Astra találat esett, többek között Nagy Anett is betalált. A másik elődöntőben eközben ugyancsak 1-1-re állnak felek, a Szekszárd FC győzni tudott a Hajdúböszörményi TE otthonában. Mindkét párharc nyílt maradt, a harmadik mérkőzés dönt arról, hogy mely csapatok jutnak be a bajnoki fináléba.

Részletek
Hét gólt lőtt a KHTK

Hét gólt lőtt a KHTK

2019. május 5. 11:00

Kiütéses sikerrel folytatta bajnoki menetelését a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság első helyén álló Kiskunfélegyházi HTK, amely a 22. fordulóban a Kecel FC-nek sem kegyelmezett hazai pályán. A nagy fölényben játszó félegyházi együttes teljesen megérdemelten nyert 7-1-re és közelebb került a bajnoki cím elhódításához. Ehhez a következő körben a Jánoshalmi FC-t kell legyőznie ugyancsak hazai környezetben.

Részletek
Bronzért küzdöttek a félegyházi dartsosok

Bronzért küzdöttek a félegyházi dartsosok

2019. május 5. 09:00

A legutóbbi torna sikerélményeitől felbuzdulva önbizalomtól duzzadva vettek részt a kecskeméti III. Hírös Hunok Steel Amatőr versenyen a félegyházi dartsosok május 4-én. A sok gyakorlásnak meglett az eredménye, Horváth Zsolt, Pecz István és Tóth Róbert most is szépen szerepelt. A csoportmérkőzéseket ezúttal is gond nélkül leküzdötték, majd a balszerencsés sorsolásnak köszönhetően Pecz István és Horváth Zsolt egymással játszott a nyolcba jutásért. A mérkőzés jó átlagot hozott, István felülmúlta Zsoltot így az elődöntőért küzdhetett, amit sikeresen abszolvált. Horváth Zsolt eközben a 9. helyen végzett, de ő sem szomorkodhatott, ugyanis övé lett a legmagasabb kiszálló 112-vel. Emellett Tóth Róbert is eljutott a legjobb négyig, ahol a későbbi győztes megállította. A másik elődöntőben Pecz István ugyancsak alulmaradt, így két félegyházi harcolt meg a bronzéremért. A mérkőzés Tóth Róbert győzelmével zárult. Robi emellett a legtöbb 180-as dobásért (2 alkalommal) járó díjat is bezsebelte.

Részletek
Ismét kiválóan futottak a Joggingosok Nyárlőrincen

Ismét kiválóan futottak a Joggingosok Nyárlőrincen

2019. május 2. 17:00

Május 1-jén, Nyárlőrincen rendezték meg a XX. Buzás János futó emlékversenyt. A rendezvény célja, hogy az egészséges életmódot népszerűsítse és a futás örömeit megismertesse, a sportbarátságokat ápolja. A futófesztivál egyre népszerűbb, igen sokan évről évre visszatérnek, hogy a remek hangulatú és szervezésű versenyen sportolhassanak. Az időjárás igen kedvező volt, napsütéses szép időben futhattak a versenyzők, majd levezetésként kosarazhattak, tojást dobálhattak.

Részletek