Lezárultak a tenisz csapatbajnokság tavaszi fordulói

Lezárultak a tenisz csapatbajnokság tavaszi fordulói

2019. június 16. 17:00

Júniusban értek véget a férfi tenisz másodosztályú csapatbajnokság „B” csoportjának tavaszi fordulói, amelyben a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub is szerepel. A nyolccsapatos csoportban május elején indultak el a küzdelmek, a szeszélyes és csapadékos időjárás miatt több mérkőzést el kellett halasztani, amiket júniusban pótoltak. A félegyházi csapat felemásan szerepelt, három győzelem mellett négy vereséget könyvelt el tavasszal.

Részletek
Pontgyűjtő verseny, szép eredménnyel

Pontgyűjtő verseny, szép eredménnyel

2019. június 16. 14:35

Kiválóan szerepeltek a félegyházi dartsosok június 15-én, a Kecskeméten megrendezett amatőr pontgyűjtő versenysorozat utolsó fordulójában. Ezúttal Horváth Zsolt és Valkovics István ragadott nyilakat. Magabiztos játékkal teljesítették csoportjukat, a legjobb négybe kerülésért viszont egymás ellen játszottak. Ezúttal Horváth Zsolt egy hajszállal jobban teljesítve felülmúlta a kiválóan kiszállózó (100 %) Valkovics Istvánt, így utóbbi ötödik lett. Zsolt az elődöntőben az utolsó mindent eldöntő legben az utolsó nyilat elhibázta, amit az ellenfele ki is használt, így Zsolt a harmadik helyért küzdhetett, amit egy nagyon kiélezett mérkőzésen be is húzott, egy magas 100-as kiszállóval. Ez mellé természetesen szállította a 180-as dobásokat. A sikeres alapszakaszt a legjobb 8 között zárták a fiúk, így készülhetnek a júliusi nagydöntőre.

Részletek
Fuss a társaságért!

Fuss a társaságért!

2019. június 16. 08:30

A Jogging Plus Sportegyesület tavaly nyáron indította el a közös nyári futás programját, amelynek célja a futás népszerűsítése, a fiatalok kimozdítása a szabadba, sportolási lehetőség nyújtása egy jó sportközösségben. A tavalyi évi edzéseken résztvevők közül sokan azóta is tovább sportolnak az egyesületben. Lehetőséget kínáltak az úszás és a kerékpározás kipróbálására, amelynek eredményekét az idei évben a tavaly „csak” futni vágyó gyermekek futó, úszó, aquatlon, duatlon, triatlon versenyeken is részt vesznek.

Részletek
3 verseny, 13 érem és 24 versenyző

3 verseny, 13 érem és 24 versenyző

2019. június 14. 13:00

Június 8-án, a Tatai Celőkék Íjász Szakosztálya rendezte a XIII. Tatai Történelmi Kvalifikációs versenyt, amelyen három Koppány képviselte Kiskunfélegyházát. Az esemény célja a nevezés és indulás és kvalifikáció jogának megszerzése a Történelmi Országos és Nemzeti Bajnokságra. A program a festői helyszínen lévő Öregvár udvarán és a tóparton volt kialakítva.

Részletek
Kecskeméti elismerés a félegyházi futótehetségnek

Kecskeméti elismerés a félegyházi futótehetségnek

2019. június 13. 17:00

Sporteredményei elismeréséül díszoklevelet vehetett át Kecskeméten Tóth Szilveszter félegyházi atléta június 12-én a "Középiskolás kiválóságok" köszöntése alkalmából. A díjat Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere adta át az önkormányzat nevében. Tóth Szilveszter korábban a dózsa tanulójaként ért el komolyabb atlétikai sikereket. Idén már a kecskeméti Katona József Gimnázium színeiben szerepelt az országos atlétikai diákolimpia döntőjében, ahol 3 ezer méteren bronzérmes lett.

Részletek
Aranyérmes tenisz-diákolimpikonok

Aranyérmes tenisz-diákolimpikonok

2019. június 13. 11:30

Június első hetében, Balatonbogláron rendezték meg a Magyar Tenisz Szövetség szervezésében az Országos Tenisz Diákolimpiát. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola I. korcsoportos lány csapata aranyérmet szerzett az igazolt versenyzők között. A csapat tagjai: Rekedt-Nagy Panni, Kószó Dóra. A nem igazolt versenyzők a B kategóriában versenyeztek, ahol a Tarjányi Áron, Preisz Csaba kettős (Platán u. tagintézmény) bronzérmes lett a népes mezőnyben.

Részletek
Csapatbajnokság, dobogós helyezésekkel

Csapatbajnokság, dobogós helyezésekkel

2019. június 13. 09:00

Május elején rendezték meg Magyarország Ifjúsági és Serdülő Ügyességi és Gátfutó csapatbajnokságát. Kiskunfélegyházát a József Attila Általános Iskola jelenlegi és volt diákjai képviselték és szép eredményeket értek el.

Részletek
Kiváló eredmények a Triatlon Országos Bajnokságon

Kiváló eredmények a Triatlon Országos Bajnokságon

2019. június 12. 16:00

Június 8-án rendezték meg az V. BÚI Országos Triatlon Ranglista Versenyt, másnap pedig a Triatlon Mix-váltócsapat Országos Bajnokságot Lengyeltótiban. Mindkét eseményen a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület Triatlon szakosztály triatlonosai képviselték Kiskunfélegyházát.

Részletek
90 éves lett dr. Zarándi László olimpikon

90 éves lett dr. Zarándi László olimpikon

2019. június 11. 17:15

Június 10-én ünnepelte 90. születésnapját dr. Zarándi László félegyházi születésű olimpikon, atléta, városunk büszkesége, a helyi olimpikonokat bemutató képcsarnok tagja. Kitűnő rajtja lévén 1950-től állandó kezdőembere volt a 4x100 méteres váltónak, amely 1954-ben megnyerte a berni Európa-bajnokságot. Az 1952-es helsinki olimpián bronzérmet szerzett váltótársaival. A legjobb magyar vágtázóként tartják számon. A váltó tagjaként tizenkilencszer volt válogatott.

Részletek
XXVI. Kiskun DÉL-100 KUPA utcai futóverseny

XXVI. Kiskun DÉL-100 KUPA utcai futóverseny

2019. július 16. 08:30

Utcai futóversenyt rendez július 20-án, szombaton a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Kiskunfélegyházán. A verseny célja a futás sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása a futás kedvelők számára, sportbarátságok ápolása. Előnevezési határidő: július 17., szerda éjfél.

Részletek