Ötödik mérkőzés dönt a bajnoki címről

Ötödik mérkőzés dönt a bajnoki címről

2019. június 8. 17:30

Kiegyenlítette a három győzelemig tartó párharcot a női futsal NB I. fináléjában az Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls, amely a 4. mérkőzésen 3-1-re nyert a Hajdúböszörmény otthonában. A párharc állása ezzel 2-2-re alakult, a mindent eldöntő találkozót várhatóan Kiskunfélegyházán rendezik meg.

Részletek
Színvonalas teniszverseny gyermeknek a strandpályán

Színvonalas teniszverseny gyermeknek a strandpályán

2019. június 13. 14:00

A Jogging Plus Sportegyesület szervezésében június 8-án rendezték meg a Magyar Tenisz Szövetség hivatalos versenyrendszerében "Jogging Kupa" Play and Stay tenisztornát Kiskunfélegyházán a Félegyházi Termál Parkfürdő melletti teniszpályákon 6 és 11 éves korú játékosok részére. Az ország minden pontjáról érkeztek gyermekek, 20 egyesület mintegy 40 „kis” versenyezője mérte össze tudását. Az eseményt Balla László, sportért felelős alpolgármester nyitotta meg.

Részletek
Pünkösdi motocross verseny a parkerdőben

Pünkösdi motocross verseny a parkerdőben

2019. június 7. 14:00

Pünkösd hétfőn is felbúgnak a motorok, versenyt rendez ugyanis a félegyházi parkerdőben a Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület június 10-én. A nevezést és a bemelegítő programokat követően kezdő, amatőr és profi Cross futamok indulnak el 10 órától. 11 órától mini, 11:35-től pedig Enduro Cross futamot tartanak. Az ebédszünetet követően a program a délutáni futamokkal folytatódik. Eredményhirdetés 16 órától. Minden érdeklődőt, motorbarátot várnak.

Részletek
Éremeső az országos diákolimpián

Éremeső az országos diákolimpián

2019. június 6. 10:45

Székesfehérváron rendezték meg május 25-e és 31-e között a 2018/19-es tanév Atlétika Diákolimpia® Országos Döntőit. A II, III, IV, V, VI. korcsoportban a legjobbak megszerezhették „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. Az atlétika kiemelkedően közkedvelt sportágnak számít az iskolások körében. Mintegy 3800 csapat vett részt az előversenyeken, az egyéni pályabajnokságokon 23 300 fő, a váltókban 5750 fő szerepelt. Az Országos Döntőkön több mint 3000 fiatal atléta vette birtokba a székesfehérvári Regionális Atlétikai Központot. A „Diákatlétika Ünnepe” névre keresztelt, egyhetes rendezvénysorozat fantasztikus hangulatban telt. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola és a Platán Utcai Tagintézmény tanulói hét számban is aranyérmet szereztek, emellett négy-négy ezüst - és bronzérmes helyezés fűződött a nevükhöz. Aranyérmes: III. kor. leány csapat: Dinnyés Lili, Lőrincz Nóra /Platán/, Kis-Czakó Eszter, Lőrincz Hanna, Nagy Petra, Kiss Petra. III. kor. fiú csapat: Lőrincz Mátyás, Görög Patrik, Páli Gergő, Páll Péter, Szabadkai Levente /Platán/, Fekete Botond /Platán/. IV. kor. leány csapat: Síber Glória, Síber Szófia, Retkes Réka, Szeri Noémi, Gulyás Janka, Kádár Kira. IV. kor. fiú csapat: Kovács Richárd, Stecenkó Nándor, Besze Kornél, Kovács Bálint, Preisz Csaba /Platán/, Kurgyis Kevin /Platán/. Egyéni összetett: Síber Glória. IV. kor. súlylökés: Retkes Réka, Kovács Richárd. Felkészítő edzők: Rekedt-Nagy Zoltán, Kurucz Kornélia, Nádasdi Péter, Dinnyés-Kis Zsuzsanna.

Részletek
Diáksporti elismerés Dinnyés-Kis Zsuzsannának

Diáksporti elismerés Dinnyés-Kis Zsuzsannának

2019. június 5. 09:00

A Magyar Diáksport Szövetség küldöttgyűlésének keretében díjazták azon diáksport vezetők, diáksportot segítők munkáját, akik az elmúlt évek során részt vettek a szövetség szerteágazó tevékenységében, hozzájárultak a diákolimpiai rendezvények zökkenőmentes lebonyolításához, sikereket értek el tanítványaikkal. 2019-ben „Diáksportért” díjjal tüntették ki Dinnyés-Kis Zsuzsannát, a kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola pedagógusát. A díjat Balogh Gábor elnöktől és Tóth Zoltán alelnöktől vehette át. Dinnyés-Kis Zsuzsanna 2016 óta vesz részt Kiskunfélegyháza körzetének diáksport bizottsági munkájában, itteni elnökhelyettesként szervezi, koordinálja a diákolimpiai versenyeket.

Részletek
Joggingos sikerek Ausztriában

Joggingos sikerek Ausztriában

2019. június 4. 17:30

35. alaklommal rendezte meg a helyi eperfesztiválhoz kapcsolódó futóversenyét Deutsch Wagram város sportegyesülete, ahová a Jogging Plus is meghívást kapott. 11 gyermek és 2 felnőtt képviselte városunkat és 1 arany, 4 ezüst és 2 bronzérmemmel tértünk haza.

Részletek
Lépéselőnyben a Böszörmény a bajnoki döntőben

Lépéselőnyben a Böszörmény a bajnoki döntőben

2019. június 3. 09:00

A harmadik felvonásával folytatódott a női futsal NB I. fináléja, amelynek két szereplője az Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bulls és a Hajdúböszörményi TE is megnyerte első hazai mérkőzését. A három győzelemig tartó párharc 1-1-es állásról folytatódott. A kiegyenlített összecsapáson a Hajdúböszörmény elsősorban jobb helyzetkihasználásának köszönhetően nyert 2-1, így a párharc során is előnybe került. A negyedik mérkőzést június 8-án Böszörményben rendezik meg. Amennyiben nyer a Hajdúböszörmény, akkor megvédi címét. Astra siker esetén az ötödik találkozó dönthet a bajnoki aranyról.

Részletek