Olimpián a félegyházi Waldorf iskola

Olimpián a félegyházi Waldorf iskola

2019. május 30. 13:00

Tapasztalat útján történő tanulás, élményszerű tanítás, életkorhoz igazított módszertan… sokat halljuk ezeket a jellemzőket a Waldorf Iskolákról. De mit is jelent ez valójában? Hogyan valósul meg a mindennapokban, a gyakorlatban.

Részletek
EB aranyat szerzett Szabó Tamás

EB aranyat szerzett Szabó Tamás

2019. május 27. 11:00

Tovább gyarapította EB, Világkupa, VB és magyar bajnoki sikerekkel övezett eredménysorát Szabó Tamás, a 48 éves félegyházi fekvenyomó, erőemelő bajnok. Tiszakécskén rendezték meg május 19-e és 26-a között az erőemelő Európa-bajnokságot, ahol Tamás nagyszerű versenyzéssel szerezte meg az aranyérmet. Ezt megelőzően a legutóbbi két világbajnokságról is éremmel tért haza még 2018-ban. EB címeket tekintve 2017 után duplázni tudott.

Részletek
Vereség Nyárlőrincen

Vereség Nyárlőrincen

2019. május 27. 09:00

Gólnélküli első félidőt követően 2-1-re kikapott Nyárlőrincen a Kiskunfélegyházi HTK II., ezzel matematikailag is eldőlt, hogy a csapat lemarad a dobogóról. Az utolsó előtti játéknapon az 55. percben szerezte meg a vezetést a Nyárlőrinci LSC, majd bő tíz perccel később kettőre növelte a különbséget. A KHTK II. oldalán a csereként beálló 18 éves Kurgyis Bence volt eredményes a hajrában. A félegyházi együttes hazai pályán zárja a szezont, június elején a bajnoki címet megszerző Kerekegyházi SE csapatát fogadja.

Részletek
Diákolimpiai bronzérem 3 ezer méteren

Diákolimpiai bronzérem 3 ezer méteren

2019. május 30. 11:00

Az országos atlétikai diákolimpia döntőit rendezték meg május 25-én és 26-án Székesfehérváron az V-VI. korcsoportban. A félegyházi Tóth Szilveszter a kecskeméti Katona József Gimnázium színeiben 3000 méteren szerzett bronzérmet az V. korcsoportban. 9 perc 25 másodperces időeredménye egyben egyéni csúcsa is a korábbi dózsás tanulónak. 1500 méteren ugyancsak egyéni legjobbját elérve 4 perc 15 másodperces időeredménnyel hetedik lett.

Részletek
Nyílt maradt a bajnoki döntő

Nyílt maradt a bajnoki döntő

2019. május 26. 18:15

Kiegyenlített a három győzelemig tartó fináléban a Hajdúböszörményi TE a női futsal NB I-ben. A második mérkőzésen hazai pályán 6-3-ra legyőzte az Astra-ALEF Kiskunfélegyházi Bullst, így még semmi sem dőlt el a párharcban. A találkozó böszörményi szempontból kezdődött jobban, Folk Zsuzsanna és Pádár Anita góljaival 4 percet követően már 2-0 volt az állás. Az Astra innen még visszakapaszkodott, de 2-2-őt követően ismét a hazaiak percei következtek. Az első félidő hajrájában Pádár Anita újabb két gólt szerzett, sőt a második félidő első percében már 5-2-re alakult az eredmény. Az Astra ezt követően csak szépíteni tudott, a Böszörmény Folk Zsuzsanna és Pádár Anita mesterhármasával végül 6-3-ra nyert. Ezzel az is eldőlt, hogy a harmadik találkozót negyedik is követi majd. A következő összecsapást június 2-án, vasárnap 19:30-kor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban rendezik meg.

Részletek
U16 fiúk: a régió legjobbjai ellen, az évad legjobb játékával

U16 fiúk: a régió legjobbjai ellen, az évad legjobb játékával

2019. május 29. 15:10

Régiós kosárlabda döntőnek adott otthont Kiskunfélegyháza az U16-os fiú korosztályban május utolsó hétvégéjén. A Félegyházi TSI mellett a Szekszárd, illetve a Nagykőrös és a Pécs csapata jutott be a legjobbak közé. A négyes döntő nyertese a Szekszárd lett, amely az elődöntőben az FTSI csapatát múlta felül, a fináléban pedig a Nagykőröst győzte le. A bronzmérkőzést hosszabbítást követően a PVSK nyerte 78-70-re az FTSI ellen.

Részletek
Jól szálltak a nyilak

Jól szálltak a nyilak

2019. május 26. 14:00

Háromfős félegyházi különítmény méretette meg magát május 25-én a ceglédi darts verseny amatőr kategóriájában. A 27 fős mezőnyt nyolc csoportba osztották, Horváth Zsolt, Tóth Róbert és Valkovics István egyaránt helyt állt. Róbert csoportelsőként és kiemeltként ment tovább, míg Zsolt és István összességében a legjobb nyolcig jutott. Zsolt hozta a „szokásos” 180-at, bullos kiszállót, de István is magas színvonalon játszott. Mindketten erős ellenfelet kaptak, végül meg kellett elégedniük az ötödik hellyel. Tóth Róbert egészen a döntőig menetelt, ahol végül alulmaradt ellenfelével szemben, így a második helyet szerezte meg, plusz bezsebelhette a legmagasabb kiszállóért járó díjat is (138). A verseny alatt még volt egy kiesettek számára rendezett vigaszág, ahol István a harmadik helyet érte el.

Részletek
Elbúcsúzott szurkolóitól a Vasutas SK

Elbúcsúzott szurkolóitól a Vasutas SK

2019. május 26. 09:00

Utolsó hazai mérkőzését játszotta a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság északi csoportjának 2018/19-es szezonjában a Kiskunfélegyházi Vasutas SK. A 14. fordulóból elhalasztott találkozón a Pálmonostora SE-t fogadta május 25-én. A gólokban gazdag összecsapáson bő félórát követően már 3-0-ra vezetett a Pálmonostora, de a Vasutas még az első félidőben szépített, sőt a második játékrész elején 3-2-re felzárkózott. A mérkőzést végül 10 emberrel fejezte be a félegyházi csapat, a három pont pedig Pálmonostorára került. A Kiskunfélegyházi Vasutas SK szezonbeli utolsó találkozóját június elsején Kunszálláson játssza.

Részletek
Bajnok lett a KHTK labdarúgócsapata

Bajnok lett a KHTK labdarúgócsapata

2019. május 25. 20:25

Egy fordulóval a szezon vége előtt megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK, amely a Harta SE-t múlta felül 3-1-re május 25-én. A félidőben még 1-1-re álltak a felek, de végül győzelmet ért a KHTK fölénye. Koncz Zsolt játékos-edző büszke volt csapatára, hiszen egy nehéz idényt követően szerezték meg a bajnoki aranyat. A közös ünneplés sem maradt el a lefújás után. Előkerültek a pezsgők, illetve a csapatképek is elkészültek az utókor számára.

Részletek