Utánpótlás rangadót nyert meg a KHTK-FTSI U-19

Utánpótlás rangadót nyert meg a KHTK-FTSI U-19

2019. május 12. 09:30

Nagy lépést tett a dobogós helyezésének bebiztosításáért a Kiskunfélegyházi HTK-FTSI U19-es labdarúgócsapata, amely a megyei I. osztály rangadóján 2-0-ra felülmúlta a Jánoshalma csapatát. A félegyházi együttes visszavágott a Jánoshalmának az őszi 3-2-es vereségért, mindkettő hazai találatot Kurgyis Bence jegyezte. Négy fordulóval az idény vége előtt a KHTK-FTSI U-19 harmadik a tabellán és mindössze két ponttal van lemaradva a Kiskunhalasi FC mögött.

Részletek
Szép számban érkeztek birkózók a Kiskun Kupára

Szép számban érkeztek birkózók a Kiskun Kupára

2019. május 11. 12:15

Az ország számos pontjáról, illetve a határon túlról is sok egyesület ellátogatott Kiskunfélegyházára május 11-én a nagy hagyományokkal rendelkező Kiskun Kupa idősebb Besze László nemzetközi meghívásos szabadfogású emlékversenyre, amelynek keretében diák és serdülő területi csapatbajnokságot is rendeztek. A Kiskun Kupát több mint 30 éve tartják meg, id. Besze László (1920-2004) halála óta emlékverseny is egyben. Az eseményt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület rendezte, amelynek színeiben idén rekord létszámú sportoló indult. A csapatok bevonulását követően ünnepélyes megnyitó keretében Balla László alpolgármester, illetve Ván Jenő, a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület elnöke köszöntötte a birkózókat. A versenyen id. Besze László családja és leghíresebb tanítványa, id. Réczi László korábbi világbajnok, olimpiai bronzérmes birkózó is részt vett.

Részletek
Veterán focisták rúgták a bőrt Kiskunfélegyházán

Veterán focisták rúgták a bőrt Kiskunfélegyházán

2019. május 14. 09:00

Az OVLSE dél-alföldi Régió Kispályás veterán labdarúgó bajnokság regionális selejtezőjének 5. fordulóját rendezték meg május 11-én a Honvéd Sporttelep műfüves pályáján. A házigazda kiskunfélegyházi csapat mellett Szeged Móraváros, Békéscsaba és Szeged csapatai húztak labdarúgócipőt. A korábbi NB I-es játékosokkal teletűzdelt együttesek izgalmas mérkőzéseket játszottak, a legjobban a Szeged Móraváros szerepelt, mely mindhárom mérkőzését magabiztosan megnyerte. A félegyházi csapatnak ezúttal nem jött össze a győzelem. A torna, illetve a közös ebéd jó hangulatban telt – tudtuk meg Farkas Péter csapatvezetőtől.

Részletek
Megnyerték csoportjukat az U16-os kosarasok

Megnyerték csoportjukat az U16-os kosarasok

2019. május 11. 09:00

Fölényes 104:49-es győzelemmel szerezték meg a SZEDEÁK „A” ellen a csoportelsőséget a Félegyházi TSI kosarasai az U16-os bajnokság délkeleti régiójának felsőházi alapszakaszában. A Simon Zoltán és Laczkó Róbert által irányított csapat október 10-e óta 20 bajnokit játszott, amelyekből 19-et megnyert. A regionális első hellyel bejutott a felsőházi régiós döntőbe az együttes, ami történelmi siker az egyesület életében.

Részletek
Békefutás Félegyházán a nemzetközi barátságért

Békefutás Félegyházán a nemzetközi barátságért

2019. május 10. 17:30

Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A több mint két évtizedes múltra tekintő rendezvényt olyan híres személyiségek támogatták, mint II. János Pál Pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali, Teréz anya. Kiskunfélegyházára május 21-én, kedden 10:30-ra érkeznek a futók békefáklyával, a 451-es számú úton.. A rendezvényen a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei lépnek fel műsorral.

Részletek
Ezüstérmes tűzoltó labdarúgók

Ezüstérmes tűzoltó labdarúgók

2019. május 12. 08:30

Kiskunfélegyházán, a Honvéd Sporttelep adott otthont a Bács-Kiskun Megyei Kispályás Labdarúgó Bajnokságnak. A csapatok egy korszerű műfüves pályán mérkőzhettek meg a dobogós helyet jelentő kupákért. Ez a verseny is remek lehetőséget teremt az egészséges életmód és a versenyszellem gyakorlására, valamint erősíti a sportbarátságokat.

Részletek
Aquatlon OB Debrecenben

Aquatlon OB Debrecenben

2019. május 15. 18:15

Május 12-én, vasárnap rendezte meg a Magyar Triatlon Szövetség a Sport XXI. Aquatlon Országos Döntőt Debrecenben, ahol a DMTK-KVSE AQUASPORT Egyesület Triatlon szakosztályának versenyzői is indultak. Az erőpróbán 35 hazai egyesület 580 sportolója állt rajthoz, hogy korosztályonként változó távokon mérjék össze tudásukat úszásban és futásban.

Részletek
Megyei I. osztályú kettős rangadó a Honvéd pályán

Megyei I. osztályú kettős rangadó a Honvéd pályán

2019. május 10. 14:30

Rangadóval várják a sportbarátokat a Honvéd Sporttelepen május 11-én, szombaton, 17 órától. A félegyháziak a tabella első, míg a vendég Jánoshalma a harmadik helyről várhatja az összecsapást. A KHTK-s fiúk egy győzelemmel nagy lépést tehetnek az újabb bajnoki cím megszerzéséért, egy esetleges Jánoshalma-siker azonban sűrűbbé teheti a tabella elejét, izgalmassá téve a bajnokság hajráját. A felvezető ifjúsági mérkőzést is rangadónak lehet tekinteni, hiszen a két település csapata nagy küzdelmet folytat azért, hogy melyikük állhat fel a bajnokság végén a dobogó harmadik fokára. Az U19-esek meccsét 14.45-től lehet megtekinteni, ingyenesen. Hajrá Félegyháza! Hajrá KHTK!

Részletek
U12 Fiúk „1”: győzelemmel zárták az évet

U12 Fiúk „1”: győzelemmel zárták az évet

2019. május 9. 11:00

Utolsó fordulóját játszotta az FTSI U12-es fiú ’1” kosárcsapata a regionális bajnokság alsóházában. A Nagykőrösi Sólymok ellen nagyarányú, 62-30-as FTSI siker született, míg a Kecskeméti KA Jégtörő Mátyás izgalmas véghajrában 60-55-re győzött. Az FTSI U12-es fiú „1” a szezon során 16 mérkőzésből 11-et megnyert, az alsóágon a második helyet szerezte meg.

Részletek
Újabb szép félegyházi lovas eredmények

Újabb szép félegyházi lovas eredmények

2019. május 8. 11:00

Április 29-e és május elseje között rendezték meg Kiskunhalason, a Hirling József Lovasparkban a Nemzetközi Díjugrató Lovasversenyt, mintegy kétezer néző előtt. A kiskunfélegyházi Rózsa Gitta nyitott kategóriában a 7. és a 8. helyen végzett. A szintén félegyházi Lajtos Csilla Balatonvilágoson, a Pulai Lovasparkban május 3-a és 5-e között megtartott Országos Minősítő Versenyen vett részt. Az első napon 110 cm-es ifi kategóriában a 2., másnap ugyanebben a versenyszámban a 3. helyet szerezte meg - mondta el lapunknak a Félegyházi Lovas Klub.

Részletek