Az út elején járunk

Az út elején járunk

2015. június 15. 09:00

Ambiciózus célokkal tekint a jövőbe a Mozdulj Félegyháza SE elnöke, a kiskunfélegyházi fallabda pálya vezetője, Jenován Tibor. Versenyeket 2014 szeptemberétől havi egy alkalommal valósítottak meg. Az elmúlt időszakban kialakult a fallabda szeretők bázisa, közülük a legelszántabbak 2015 őszétől országos egyéni- és csapatversenyben is elindulnak.

Részletek
Tanuljunk úszni!

Tanuljunk úszni!

2015. június 11. 13:00

A Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szervez úszásoktatást a városi strandon. Június 15-től kétheti turnusokba várják a fiatalokat. Jelentkezni 4-5 éves kortól lehet. Az oktatás a résztvevők számától függően augusztus 20-ig eltarthat. A tehetséges gyermekek a későbbiek során akár az egyesülethez is csatlakozhatnak.

Részletek
Kosárlabda táborba várják a diákokat

Kosárlabda táborba várják a diákokat

2015. június 11. 14:00

Nyári kosárlabda tábort rendeznek június 22- 26. között a 6-14 éves diákok részére a Constantinum Sportcentrumában. A gyerekekkel több csoportban, korosztályonként foglalkoznak az oktatók. A tábor célja a kosárlabdázás megszerettetése, a sportág alapjainak megismertetése.

Részletek
Utánpótlásban is csúcsra ért az Astra (U17)

Utánpótlásban is csúcsra ért az Astra (U17)

2015. június 11. 09:35

A felnőtt csapat Magyar Kupa és NBI-es sikere után az Astra U17-es együttese is a csúcsra ért, megnyerte a korosztályos női futsal NBI-et. A döntőt Üllőn a városi sportcsarnokban rendezték meg május 31-én. Az Astra a négyes döntőben a Gyulai Amazonokat, a Veresegyházát és a Tolna- Mözst múlta felül.

Részletek
Átadták a felújított kültéri kosárlabdapályát

Átadták a felújított kültéri kosárlabdapályát

2015. június 10. 17:20

Csapadékelvezető csatornával kiépített, gumiborítással ellátott, újjávarázsolt kosárlabdapályát adtak át június 10-én a Szent Benedek Iskola udvarán. Az eseményen Hardi Titusz bencés atya, az iskola főigazgatója áldotta meg és avatta fel a pályát. A felújítás a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének támogatásával, TAO pályázat keretében valósult meg. A beruházás, felújítás költsége összesen meghaladta a 23 millió forintot, amelyből a közvetlen támogatás összege 16 282 557 forint volt, a 30 %-os önerőt pedig az intézmény biztosította.

Részletek
Nemes csatában győztek

Nemes csatában győztek

2015. június 9. 17:20

„Őszinte legyek? Nem hittem el!”- ilyen és ehhez hasonló szavakkal jöttek le a pályáról a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgói, akik az eredmények kedvező alakulása miatt az utolsó pillanatokban szerezték meg a bajnoki címet a megyei I. osztályban. Az aranyérmet követően az ünneplés sem maradt el, bár a váratlan siker miatt pezsgőkkel sem készültek a focisták. Ezt végül a helyi büfé segítségével megoldották. A lefújást követően az izgalmakról Némedi Norbert vezetőedző és Busa Imre szakosztályvezető nyilatkozott.

Részletek
Franciaországban bizonyítottak a KHTK növendékei

Franciaországban bizonyítottak a KHTK növendékei

2015. június 9. 11:30

Az FC Budapest meghívására Czinege Eszter és Kanyó János a Kiskunfélegyházi HTK utánpótláskorú focistái Gerecs Attila edzővel részt vettek az EuroPoussins Pleudihen, Európa legnagyobb utánpótlás tornáján. Az esemény színvonalát jellemzi, hogy Európa legjobb 48 csapata is elindította utánpótlását (többek között a Juventus, a Chelsea, a Porto, a Monaco, a Roma és a Liverpool). A félegyházi játékosok fantasztikus élményekkel, tapasztalatokkal tértek haza. A budapesti szakvezetés Kanyó Jánost (KHTK) nevezte meg csapata legjobbjának.

Részletek
Öt érmet szereztek Fonyódon a triatlonosok

Öt érmet szereztek Fonyódon a triatlonosok

2015. június 9. 09:30

Újabb ranglista versenyt vettek sikerrel a félegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon Szakosztályának tagjai, akik két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek június 6-án az Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Versenyen Fonyódon. A szervezők a Balaton déli oldalán, a fonyódi kikötő közvetlen szomszédságában alakítottak ki versenyközpontot. Az úszást a Balatonban tartották meg, a kerékpárszakasz a 7-es úton és a település emelkedőkben gazdag részén zajlott. A futást sok fordítóval a part sík területén teljesítették az indulók.

Részletek
Megérdemelt aranysiker

Megérdemelt aranysiker

2015. június 9. 08:00

Első helyet szerzett a megyei U13-as fiú bajnokságban a Jövő Bajnokai DSE. Az együttes hazai pályán a Constantinum Sportcentrumában zárta a szezont a Kecel és a SZEDEÁK "B" ellen június 7-én. Simon Zoltán edző tanítványai az idényben végig remekelve 9 győzelem mellett mindössze egyszer kaptak ki.

Részletek
Tömörkényen bizonyítottak a jövő sakkozói

Tömörkényen bizonyítottak a jövő sakkozói

2015. június 9. 15:00

Tömörkényen versenyzett a Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület Sakk Szakosztálya a közelmúltban. Bács-Kiskun és Csongrád megyei vetélytársaiknál jobban vezényelve hadseregüket, a Retkes Péter, Lantos Pál, Szekeres János, Rácz István és Gulyás Réka alkotta csapat mindenkit maga mögé utasított. De nem csak csapatversenyben diadalmaskodott a félegyházi gárda. Egyéniben Retkes Péter az első, Szekeres János a negyedik, Rácz István az ötödik helyezést érte el.

Részletek