Franciaországban bizonyítottak a KHTK növendékei

Franciaországban bizonyítottak a KHTK növendékei

2015. június 9. 11:30

Az FC Budapest meghívására Czinege Eszter és Kanyó János a Kiskunfélegyházi HTK utánpótláskorú focistái Gerecs Attila edzővel részt vettek az EuroPoussins Pleudihen, Európa legnagyobb utánpótlás tornáján. Az esemény színvonalát jellemzi, hogy Európa legjobb 48 csapata is elindította utánpótlását (többek között a Juventus, a Chelsea, a Porto, a Monaco, a Roma és a Liverpool). A félegyházi játékosok fantasztikus élményekkel, tapasztalatokkal tértek haza. A budapesti szakvezetés Kanyó Jánost (KHTK) nevezte meg csapata legjobbjának.

Részletek
Öt érmet szereztek Fonyódon a triatlonosok

Öt érmet szereztek Fonyódon a triatlonosok

2015. június 9. 09:30

Újabb ranglista versenyt vettek sikerrel a félegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon Szakosztályának tagjai, akik két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek június 6-án az Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Versenyen Fonyódon. A szervezők a Balaton déli oldalán, a fonyódi kikötő közvetlen szomszédságában alakítottak ki versenyközpontot. Az úszást a Balatonban tartották meg, a kerékpárszakasz a 7-es úton és a település emelkedőkben gazdag részén zajlott. A futást sok fordítóval a part sík területén teljesítették az indulók.

Részletek
Megérdemelt aranysiker

Megérdemelt aranysiker

2015. június 9. 08:00

Első helyet szerzett a megyei U13-as fiú bajnokságban a Jövő Bajnokai DSE. Az együttes hazai pályán a Constantinum Sportcentrumában zárta a szezont a Kecel és a SZEDEÁK "B" ellen június 7-én. Simon Zoltán edző tanítványai az idényben végig remekelve 9 győzelem mellett mindössze egyszer kaptak ki.

Részletek
Tömörkényen bizonyítottak a jövő sakkozói

Tömörkényen bizonyítottak a jövő sakkozói

2015. június 9. 15:00

Tömörkényen versenyzett a Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület Sakk Szakosztálya a közelmúltban. Bács-Kiskun és Csongrád megyei vetélytársaiknál jobban vezényelve hadseregüket, a Retkes Péter, Lantos Pál, Szekeres János, Rácz István és Gulyás Réka alkotta csapat mindenkit maga mögé utasított. De nem csak csapatversenyben diadalmaskodott a félegyházi gárda. Egyéniben Retkes Péter az első, Szekeres János a negyedik, Rácz István az ötödik helyezést érte el.

Részletek
Törött íjak ellenére is sikeres Koppány szereplés

Törött íjak ellenére is sikeres Koppány szereplés

2015. június 8. 15:35

Június 7-én tartották meg a Szegedi Szittyák a 10. trianoni íjászversenyüket. Az esemény megnyitója nemzeti lelkeket simogató megemlékezéssel kezdődött. Az összegyűlt 100 íjásznak nem csak a célokkal, hanem a rekkenő meleggel is meg kellett küzdeniük. 20 célon 2D, 3D és a trianoni kastély ablakainak belövése, eltalálása alapján derült ki, hogy kik a legjobbak. A Turul Koppány Íjászai kis csoporttal érkeztek. Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Horváth Katica, Szeibert Imre, Kis János, Elekes Lali, Bense László és Dinnyés Gyula.

Részletek
Horgászverseny általános- és középiskolásoknak

Horgászverseny általános- és középiskolásoknak

2015. június 8. 15:10

A város általános- és középiskolás diákjainak rendezett horgászversenyt a hét végén a Kiskunság Sporthorgász Egyesület. A versenyre nyolc háromfős csapat nevezett. Az általános iskolások versenyében a Darvas József iskola csapata gyűjtötte a legtöbb halat. Második helyen a Platán iskola, a harmadikon a Dózsa iskola végzett. A középiskolások közül a Kossuth Lajos Szakiskola horgászcsapata bizonyult a legjobbnak, maguk mögé utasítva a Szent Benedek Szakiskola és a Móra Ferenc Gimnázium csapatát. (Fotók: Hajdu Ferenc)

Részletek
Átvették bronzérmüket

Átvették bronzérmüket

2015. június 8. 09:40

A Kiskunfélegyházi HTK utolsó találkozójának szünetében hazai publikum előtt kapták meg érmeiket és a harmadik helyért járó kupát a megyei II. osztály északi csoportjában bronzérmet szerző KHTK II. tagjai június 6-án. A díjakat Balla László alpolgármester, dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke, valamint Szamosi Endre, sporttanácsnok adta át.

Részletek
Csodák pedig léteznek

Csodák pedig léteznek

2015. június 6. 20:05

Amire talán a legvérmesebb szurkolók, játékosok és csapatvezetők sem számítottak, harmadszorra is megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK. Az együttesnek erre a záróforduló előtt csupán matematikailag volt esélye, hátránya ugyanis három pont volt a listavezető Híd SC-vel szemben. A félegyháziak teljesítették a kötelezőt, 6-0-ra megverték az utolsó helyezett Hartát, míg a Híd SC némileg váratlanul 4-1-re kikapott Kiskunhalason, amivel a félegyháziak ölébe hullt a bajnoki cím.

Részletek
Kovács Ágnes, Lenkefy Gergely és Csontos Ottó nyert

Kovács Ágnes, Lenkefy Gergely és Csontos Ottó nyert

2015. június 7. 13:35

Nyárindító, szezonzáró versenyt rendeztek június 6-án szombaton, a kiskunfélegyházi fallabda pályán. Az eseményen ezúttal 28-an indultak el. A nők között Kovács Ágnes győzött, megelőzve Bense- Hidli Arankát és Kürti Mártit. A férfi II. kategóriában Lenkefy Gergely állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, míg a férfi II. csoportot Csontos Ottó nyerte.

Részletek
Elkészült a csoportbeosztás

Elkészült a csoportbeosztás

2015. június 5. 17:35

Az előzetes tervet tartva három kategóriában mérkőzhetnek meg a résztevők a Bringabarát Squash Kupán június 6-án szombaton a kiskunfélegyházi fallabda pályán. A verseny 9 órától veszi kezdetét. A nők számára egy, míg a férfiaknak két csoportot alakítottak ki.

Részletek