Május 23-án rendezik a Kuchinka Vilmos úszóversenyt (2014-es videóval)

Május 23-án rendezik a Kuchinka Vilmos úszóversenyt (2014-es videóval)

2015. május 16. 16:30

Mint minden évben, ezúttal is a Városalapítók Hetéhez kapcsolódva tartják meg a Kuchinka Vilmos Nemzetközi Úszó Emlékversenyt május 23-án, a félegyházi strandon. A Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület immár a 12. „Kuchinkát” szervezi meg, ami a térség egyik legnagyobb utánpótlás úszóversenyét számít. A tavalyi megmérettetésen 36 arany, 21 ezüst és 17 bronzérmet nyertek a félegyháziak, amivel a vándorserleget is megszerezték. A csapatbeli elsőség megvédése mellett a jó időjárásért is szorítanak a szervezők, lévén hogy szabadtéri versenyről van szó. Az esemény szombaton 10 órakor kezdődik.

Részletek
Birkózóverseny a Kiskun Kupáért (Eredményekkel)

Birkózóverseny a Kiskun Kupáért (Eredményekkel)

2015. május 16. 16:00

Három szőnyegen folyt folyamatos küzdelem a 2015-ös Kiskun Kupáért, amit ezúttal is kiváló hangulat övezett. Az id. Besze László Emlékversenyt hagyományosan minden év májusában a Városalapítók Hetéhez kapcsolva tartják meg. Az eseménynek május 16-án a Constantinum Sportcentrum adott otthont, ahol a szervező Kiskunfélegyházi Vasas TK mellett további 20 egyesület birkózói (161 fő) léptek szőnyegre. A versenyre a határon túlról, nevezetesen: Korondról, Segesvárról, Magyarkanizsáról és Zentáról is érkeztek csapatok.

Részletek
A bajnok otthonában zár az ezüstérmes kézicsapat

A bajnok otthonában zár az ezüstérmes kézicsapat

2015. május 15. 18:15

Az NBII délkeleti csoportjának két legerősebb együttese mérkőzik meg május 17-én a férfi kézilabda bajnokság utolsó fordulójában. A hazai pályán szereplő Törökszentmiklósi Székács már megnyerte a bajnokságot, míg a Kiskunfélegyházi HTK a találkozó végkimenetelétől függetlenül másodikként végzett. Az összecsapásnak presztízs jelentősége van, a két csapat tavalyi mérkőzését a félegyháziak nyerték 35-33-ra a Kész Arénában.

Részletek
Előrehozott mérkőzéssel zárta a bajnokságot az Astra

Előrehozott mérkőzéssel zárta a bajnokságot az Astra

2015. május 15. 16:40

A 2014/15-ös női NBI-es futsal szezon bajnoki címét korábban bezsebelő Astra Kiskunfélegyházi Bulls Budapesten, a Soroksári Sportcsarnokban játszotta le utolsó tétmérkőzését. Az Univerzum otthonában az Astra gól gyárosa, Szabó Boglárka ezúttal is remekelt, összesen 7 találatot jegyezve járult hozzá a csapat fölényes 9-1-es sikeréhez. Az Astra Kiskunfélegyházi Bulls az elmúlt évek legkeményebb, legnehezebb bajnokságát nyerte meg 66 ponttal a válogatott játékosok sorát felvonultató Hajdúböszörményi TE előtt. A harmadik helyen a győri Árkád- ETO végzett.

Részletek
Gimis negyedik hely a Grosics Gyula Emléktornán

Gimis negyedik hely a Grosics Gyula Emléktornán

2015. május 14. 14:50

Május 13- 14. között kispályás labdarúgó tornát rendeztek Grosics Gyula emlékére a Lakiteleki Népfőiskolán, ahol a Móra Ferenc Gimnázium csapata is részt vett. A versenyen 2000. január elseje után született diákok játszhattak. Nagy Ferenc és Abonyi Péter tanítványai egy győzelmet és egy döntetlent értek el, emellett két vereséget szenvedtek, amivel a negyedik helyen zártak.

Részletek
Vége az NB I-nek?

Vége az NB I-nek?

2015. május 14. 12:40

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének, Csányi Sándornak a 2015–2016-os évad előkészületeiről tartott szerdai sajtótájékoztatóján derült ki, hogy az elsőfokú licencadó bizottság döntése értelmében öt első osztályú (Győri ETO, Pécsi MFC, Kecskemét, Nyíregyháza, Lombard Pápa) és egy második vonalbeli csapat (Putnok) nem kapott engedélyt az induláshoz a következő idényre. Csányi elmondta, aki végül nem kap licencet, az NB III-ban indulhat.

Részletek
Három érem az országos Aquatlon OB-n

Három érem az országos Aquatlon OB-n

2015. május 13. 13:10

Debrecenben rendezték meg május 10-én a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságot, amelyen a félegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlon szakosztályának versenyzői is elindultak. Az úszást a debreceni sportuszoda 10 sávos 50m-es medencéjében tartották meg, míg a futásnak a Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont. Az eseményen több mint 500 versenyző vett részt.

Részletek
Véghajrájához érkezett a megyei labdarúgó bajnokság

Véghajrájához érkezett a megyei labdarúgó bajnokság

2015. május 14. 20:50

Mindhárom megyei focicsapat pályára lép az előttünk álló hétvégén. A megyei II. osztályú bajnokságból már csak két forduló van hátra, az itt szereplő Kiskunfélegyházi HTK II. és a Kiskunfélegyházi Vasutas utolsó hazai mérkőzését játssza május 16-án szombaton 17 órától a 2014/15-ös szezonban. A harmadik helyen álló KHTK II. azt a Jakabszállást fogadja, akiktől ősszel 3-2-es vereséget szenvedett. A Vasutas ugyancsak szombaton 17 órától a második helyezett Lajosmizsét látja vendégül. Az erőviszonyok alapján bravúr lenne egy félegyházi pontszerzés. A megyei I. osztály listavezetője a Kiskunfélegyházi HTK eközben május 17-én, vasárnap lép pályára a negyedik helyen álló Bácsalmás otthonában. E találkozót 17 órától rendezik meg. Ősszel a KHTK 1-0-ra nyert és most is győznie kell első helyének megtartásához.

Részletek