Viszontlátásra, Szavke!

Viszontlátásra, Szavke!

2015. július 13. 11:40

Ha indult volna az NB III-ban a KTE, akkor a klub egyik legnagyobb ikonja, Vladan Szavics marad a kecskeméti lilák játékosa. De mivel csak megye egyes futball lesz a hírös városban, így távozik a „karmester”.

Részletek
Előre tekintve

Előre tekintve

2015. július 15. 19:15

A 2015-ös esztendő is sok eseményt tartogatott a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub számára. A félegyházi csapat tavasszal a másodosztály megnyerését követően az OB I-es bajnokságban szerepelt, emellett az egyesület július 11-13. között korosztályos tenisztornának is otthont adott. A teniszklub elnöke, Juhász Árpád szerint fontos az utánpótlás nevelése, ennek eredménye az is, hogy az OB I-es csapat félegyházi tagokból állt, akiknek az átlagéletkora alig több mint 20 év. A helyi reménységek közül Vidéki Marcell korosztályos versenyen bizonyított. 14 évesek között második lett.

Részletek
Tehetségekben most sincs hiány

Tehetségekben most sincs hiány

2015. július 13. 19:15

A szorgalomban és a kemény munkában hisz Szabó József, a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózó edzője. Az eredményeket ebben az évben is szállították a fiatal birkózók, akik közül Szécsényi Ádám és Rekedt- Nagy Réka teljesítménye emelkedett ki. Ádám fizikálisan erős versenyzőnek számít, így még sokra viheti, míg Réka nővére nyomdokait követve szumóban ért el sikereket. Az egyesület tagjai mozgalmasan töltik a nyarat. Augusztusban a hagyományos balatonföldvári edzőtábor is részese a programnak.

Részletek
„Palócföldön” szerepeltek a triatlonosok

„Palócföldön” szerepeltek a triatlonosok

2015. július 10. 14:15

Négy érmet szereztek a félegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub triatlon szakosztályának versenyző július 4-én Balassagyarmaton a XXIX. Palóc Triatlon Utánpótlás és Sprint Ranglista versenyen. Az úszást a Nyírjes tavában tartották meg, a kerékpározásnak kanyargós, emelkedős pálya adott otthont. A futás a tó körüli erdőben volt, kis szintkülönbségű területen. A félegyházi ifjoncok közül Trungel- Nagy Zalán korosztálya legjobbja lett, ugyanitt Domonkos- Kószó Marcell harmadikként ért célba. Mellettük Fricska Anna ezüstérmesként, Trungel- Nagy Kolos bronzérmesként zárt.

Részletek
Az NB III-ban sem indul a Kecskeméti TE

Az NB III-ban sem indul a Kecskeméti TE

2015. július 9. 11:40

Hét év NB I-es szereplés után NB-s csapat nélkül marad Kecskemét (de lehet, hogy egész Bács-Kiskun megye). A hírös városi együttes korábban nevezett ugyan az NB III-ba, de kiderült, hogy visszalépett.

Részletek
Ellepték az uszodát a sárgaruhások

Ellepték az uszodát a sárgaruhások

2015. július 6. 18:30

A Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszodában rendezték meg július 5-én a Jövő Bajnokai program dél-alföldi régiójának soron következő felmérőjét, amely a Magyar Úszó Szövetség által meghatározott helyszínen volt.

Részletek
Barcelonával is megmérkőztek a KHTK lurkói

Barcelonával is megmérkőztek a KHTK lurkói

2015. július 3. 11:20

A Deli Attila utánpótlás labdarúgó tornán vettek részt a Kiskunfélegyházi HTK és a Kiskunmajsa 2003/2004-es születésű gyermekei június 29-én, Dabason. A két egyesület növendékei vegyes csapatot alkottak. A tornán nívós, ismert egyesületek léptek pályára. A Barcelona fiataljai mellett a Ferencváros és a Kecskemét csapata is elindult. A félegyházi és majsai vegyes gárda két győzelemmel kezdett a tornán, majd három vereséggel zárt. A csapat a Barcelonával szemben gól-gazdag találkozón 4-2-re maradt alul.

Részletek
Összetartó „Koppány család”

Összetartó „Koppány család”

2015. július 6. 14:40

A szabadban és a négy fal között heti 2-3 alkalommal edzenek a félegyházi Turul Koppány Hagyományőrző Íjászegyesület tagjai. Vezetőjükkel, Dinnyés Gyulával 2009 óta használják a korábbi Fürdőszálló épületét, amit a lehetőségeikhez képest karban tartanak és kamerákkal védenek. A versenyszezon nyáron a szabadban zajlik, amelyre az épület udvarában készülnek. Az egyesület 30-32 lelkes tagot számlál. Tábort, toborzót nem hirdetnek, csak elkötelezett kitartással, szorgalommal lehet bekerülni a Koppányok közé.

Részletek
Szezonlevezető szakmai kosártábor

Szezonlevezető szakmai kosártábor

2015. július 4. 18:05

Simon Zoltán és Rádi Dezső edzők június 29-e és július 3-a között szakmai kosárlabdatábort tartottak a tanítványaik részére a Constantinum Sportcentrumában. A 9-től 16 óráig megrendezett foglalkozásokon a 2000-2007 között született gyermekek, összesen 45-en vettek részt. A fiatalok korcsoportokba bontva készség és ügyességfejlesztő gyakorlatokat végeztek. A bajnoki idényt követően inkább a technikai elemek csiszolása, a dobásgyakorlás került előtérbe, mintsem az állóképesség fejlesztése.

Részletek
Hagyományteremtő asztalitenisz verseny

Hagyományteremtő asztalitenisz verseny

2015. július 1. 16:20

A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola első alkalommal rendezi meg a Kalász Kázmér nemzetközi asztalitenisz versenyt szeptember 5-én, szombaton. Az eseménynek a Kész Aréna városi sportcsarnok ad otthont, ahol a tervek szerint 30 asztalnál küzdenek meg egymással a résztvevők. A tornán a felnőttek és az utánpótláskorúak külön kategóriában indulnak el.

Részletek