Ügyesek, harcosak a „kolimpiai” diákok

Ügyesek, harcosak a „kolimpiai” diákok

2015. május 30. 13:25

A május 29-én megtartott megnyitót követően a sportesemények is elkezdődtek a VII. Kollégiumi Olimpián. Elsőként május 29-én a streetball, íjász- és futóversenyeket, valamint az asztalitenisz tornát bonyolították le a Kész Arénában és a Kossuth Lajos Szakiskolában. A Kolimpia május 30-án labdarúgó versennyel folytatódott a Kész Arénában és a Constantinum Sportcentrumában. Az esemény május 31-én kézilabdatornával zárul.

Részletek
Eldőlhet a bajnoki cím sorsa

Eldőlhet a bajnoki cím sorsa

2015. május 29. 18:15

A szezon legfontosabb mérkőzését játssza a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban a Kiskunfélegyházi HTK és a Híd SC. A két éllovas május 30-án, szombaton 17 órától találkozik a Híd SC otthonában, Nagybaracskán. Ősszel a két együttes rangadóját a nagybaracskaiak nyerték meg 2-0-ra Kiskunfélegyházán. A KHTK egy idegenbeli sikerrel szinte már a zsebében érezhetné a bajnoki címet, az utolsó fordulóban ugyanis a sereghajtó Hartát fogadja, míg a Híd SC Kiskunhalasra látogat.

Részletek
Elkezdődött a VII. Kollégiumi Olimpia

Elkezdődött a VII. Kollégiumi Olimpia

2015. május 29. 15:50

Május 29-én, péntek délután tartották meg a VII. Kollégiumi Olimpia ünnepélyes megnyitóját Kiskunfélegyházán a Kész Arénában. A felvonuló diákokat a mazsorettesek műsorát követően Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere és Ágoston Tibor a Kiskunfélegyházi Szakképző Intézmény és Kollégium igazgatója köszöntötte. Ezt követően az elmúlt évekhez hasonlóan most is Csernyánszky Erzsébet kollégiumvezető, szervező nyitotta meg a rendezvényt. Az esemény Toponári Gábor FODISZ ügyvezető elnök beszédével és az intézmény tánccsoportjának előadásával zárult.

Részletek
Elkészült az „Utcák és Terek bajnokság” csoportbeosztása

Elkészült az „Utcák és Terek bajnokság” csoportbeosztása

2015. május 29. 10:35

Május 30-án szombaton 9 órától veszi kezdetét a III. Utcák és Terek bajnokság a félegyházi Bulls pályán. A jelentkezést követően a sorsolás is elkészült. A csapatokat négy csoportba osztották, párhuzamosan három pályán küzdenek meg a vándorkupáért. A döntőt és a bronzmérkőzést délután 15:25-től rendezik meg.

Részletek
Ezüstérmet szereztek a fiatal focisták Csongrádon

Ezüstérmet szereztek a fiatal focisták Csongrádon

2015. május 29. 10:10

Négy csapat részvételével Pünkösd Kupát rendeztek Csongrádon, ahol a Kiskunfélegyházi HTK 2005-2006-os korosztályú csapata is elindult. A félegyháziak mellett a házigazda Csongrád I- II. és a Kistelek együttese mérkőzött meg egymással. A KHTK hatalmas csatában végül második lett.

Részletek
Bordányon szerepeltek a Félegyházi KSC kézilabdacsapatai

Bordányon szerepeltek a Félegyházi KSC kézilabdacsapatai

2015. május 28. 18:30

A bordányi falunapok keretében kézilabda tornát rendeztek május 24- 25. között a Félegyházi Kézilabda SC részvételével. Elsőként a férfiak részére a XII. Szabó Ferenc emlékversenyt tartották meg, amelyen 4 együttes vett részt. Az első helyet a házigazda Bordány szerezte meg. Másodikként a Félegyházi KSC végzett, a harmadik a Nettspead HT csapata, míg a negyedik a Sándorfalva együttese lett. Hagyományteremtő célzattal május 25-én az I. Börcsök József női kézilabda emléktornát is lebonyolították, amelyen az ifjúsági és a felnőtt korosztályban 3-3 csapat játszott egymással 20, illetve 30 perces mérkőzéseket.

Részletek
Fekete István- Ifjú tehetség súlylökésben

Fekete István- Ifjú tehetség súlylökésben

2015. május 28. 17:55

Csapatban és egyéniben is az országos elsőségre tör Fekete István súlylökésben, a József Attila Általános Iskola 7. osztályos tanulója. István számos kiváló eredmény mellett már háromszor nyert országos bajnokságot. A tehetséges diák június elsején tovább gyarapíthatja érmegyűjteményét a fehérvári egyéni megmérettetésen.

Részletek
Hét érmet lőttek a Koppányok

Hét érmet lőttek a Koppányok

2015. május 28. 11:55

A délalföldi régió versenysorozat 2. állomást rendezte meg a Mindszenti Íjászok Baráti Köre május 24-én vasárnap Gál Eszter és Bálint Csaba vezérletével. Az időjárás kegyes volt, mert az esős idő elkerülte a helyszínt, így szép napsütéses időben tartották meg a versenyt, több mint 140 nevezővel. Érkeztek íjászok az ország több pontjáról, de legfőképpen a három megyét összefoglaló területekről. A Turul Koppány Íjászok közül több mint 20-an vettek részt az eseményen. Érem is jutott szép számban. Ennek megfelelően a dobogós helyezések száma is jól alakult, hiszen 7 érmet hoztak el Mindszentről.

Részletek
Nyárindító fallabdaverseny Kiskunfélegyházán

Nyárindító fallabdaverseny Kiskunfélegyházán

2015. május 27. 17:30

Bringabarát Squash Kupa néven június 6-án, szombaton 9 órától versenyt rendeznek a félegyházi fallabda pályán. A résztvevők egy női és két férfi kategóriában küzdhetnek meg egymással. A nevezők létszámától függően csoportmérkőzéseket, vagy egyenes kieséses lebonyolítást alakítanak ki. Nevezési határidő: június 4.

Részletek
Véget ért a női kézilabda bajnokság

Véget ért a női kézilabda bajnokság

2015. május 27. 17:05

A második helyezett Lajosmizse ellen fejezte be a megyei női kézilabda bajnokságot a Félegyházi KSC május 24-én. A találkozót az esélyesebb vendégek nyerték meg 26-14-re. A bajnokság élén a kiskunhalasi KB Autoteam SE zárt, amely a Kalocsa legyőzésével ünnepelt aranyérmet. A bronzérmes pozíciót a Kecskeméti Főiskola kaparintotta meg. A félegyháziak a 11. pozícióban végeztek.

Részletek