Kiváló eredményt értek el a József Attila iskola atlétái

Kiváló eredményt értek el a József Attila iskola atlétái

2015. június 2. 12:35

A József Attila Általános Iskola hárompróba és négypróba csapatai nagyszerűen szerepeltek a Székesfehérváron megrendezett II. és III. korcsoportos Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjében. A Május 28-29-én megtartott versenyen a megyei döntők után az ország 24 legjobb csapata vehetett részt. A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola három csapata egy arany, egy ezüst és egy bronzérmet nyerve az iskola hagyományaihoz méltó sikert ért el.

Részletek
Ragyogó tornászeredmény

Ragyogó tornászeredmény

2015. június 1. 19:10

A szorgalom és a kitartó munka ismét meghozta az eredményt a kiskunfélegyházi Jövő Bajnokai DSE Tornaszakosztályának versenyzői számára, akik három korosztályban vettek részt május végén az országos Zsebibaba Budapest és Vidék egyéni bajnokságon. A megmérettetésnek a tornászok szentélye, a Tornacsarnok adott otthont a Népstadion kertben. A legfiatalabbak között „Vidék Bajnok” lett Palásti Enikő, míg Szabó Róza a dobogó második fokára állhatott fel. A 2005-2006-ban születettek versenyén Gombás Bora vehette át az első helyezettnek járó aranyérmet, míg Siber Szófia a III. korcsoportban győzedelmeskedett. Felkészítő edző: Juhász Tamás

Részletek
Teljesítették az elvárást

Teljesítették az elvárást

2015. június 12. 13:40

Szoros csatában a 10. helyet szerezte meg a Kiskunfélegyházi HTK sakkcsapata az NBII Tóth László csoportjának 2014/15-ös szezonjában. A bajnokságnak az előző évekhez képest erősebb játékosokkal vághatott neki az együttes, ami az eredményen is meglátszódott. Tanács István, a sakkszakosztály vezetője szerint teljesítették az elvárást, a feljebb lépéshez ugyanis nagyobb költségvetésre lenne szükség. A sakkcsapatban az idény során a félegyháziak mellett magyarkanizsai, csongrádi és halasi játékosok is asztalhoz ültek.

Részletek
Kettős sakksiker a megyei II. osztályban

Kettős sakksiker a megyei II. osztályban

2015. június 1. 14:55

Az első két helyet szerezték meg a Bács- Kiskun megyei II. osztályú sakk csapatbajnokságban a félegyházi Jövő Bajnokai Diáksport Egyesület tagjai. A szezonzáró május 31-i fordulóban mindkét együttes hazai környezetben játszott. Az I. csapat a nagynevű TLSE Kecskemét csapatát a fogadta Darvas iskolában és győzte le 4,5-3,5-re, míg a II. csapat a Honvéd Sporttelep felújított dísztermét avatta fel a kiskunhalasiak elleni 5-3-as sikerrel.

Részletek
Nem lehetett megállítani a súlylökőket

Nem lehetett megállítani a súlylökőket

2015. június 1. 11:45

Mind a fiú, mind pedig a leány súlylökő csapat kiválóan szerepelt a Serdülő Atlétikai Csapatbajnokság országos döntőjében Székesfehérváron. A Jövő Bajnokai Diák Sportegyesület atlétái hatalmas küzdelemben egy arany és egy ezüstérmet szereztek. A fiúk kiegyensúlyozott mezőnyben a dobogó legfelső fokára állhattak fel. (A csapat tagjai: Csabai Károly, Fekete István, Havasi Máté, Juhász Kornél, Sánta Gergely). A leányok ugyanezen a versenyen az előkelő második helyen végeztek. (A csapat tagjai:.Beregszászi Renáta, Gulyás Eszter, Juhász Boglárka, Kopasz Dorina, Surányi Lilla). Felkészítő edző: Kerék Csaba.

Részletek
Félegyházi győzelem a Kollégiumi Olimpián

Félegyházi győzelem a Kollégiumi Olimpián

2015. június 1. 18:20

Rendkívül szoros küzdelemben megvédte címét és megnyerte a VII. Kollégiumi Olimpiát a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium csapata. A félegyháziak mindössze egy ponttal előzték meg a hajdúböszörményi és a vásárosnaményi diákokat. A sportversenyen azon középiskolás tanulók indulhattak el, akik az Arany János Szakiskolai Program részesei. 14 település, több mint 300 diákja mérte össze tudását és tehetségét különböző sportágakban.

Részletek
Elismerte a város a futsalcsapat és a kézisek eredményeit

Elismerte a város a futsalcsapat és a kézisek eredményeit

2015. június 1. 10:25

Ünnepélyes keretek között vehették át érmeiket, kupáikat a 2014/15-ös szezon lezárultával az Astra Kiskunfélegyházi Bulls és a Kiskunfélegyházi HTK kézilabda együttesének játékosai, edzői, támogatói és segítői május 30-án a városháza dísztermében. A csapatok hosszú évek óta meghatározói bajnokságuknak. Az Astra uralja a női NBI-et, míg a KHTK kézisei az NBII-ben minden évben a dobogóért harcolnak. Az Astra a 2014/15-ös idényben megvédve címeit, magyar bajnok és kupagyőztes lett, a KHTK pedig hatalmas csatában ezüstérmet szerzett. A díjakat és a kupákat Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő adta át.

Részletek
Elpáholta a média a kézilabdacsapatot (Videóval)

Elpáholta a média a kézilabdacsapatot (Videóval)

2015. május 31. 21:00

Ahogy az várható volt, hozta a kötelezőt és magabiztos játékkal legyőzte a Kiskunfélegyházi HTK kéziseit a félegyházi „MÉDIA VÁLOGATOTT”. Az NBII délkeleti csoportjában ezüstérmet szerző KHTK-nak esélye sem volt a média ellen, akik különös taktikát bemutatva, egyszerre három kapussal és tizenöt mezőnyjátékossal védekezve 20-18-ra nyertek a Mezőgazdasági Szakiskola tornatermében május 30-án.

Részletek
Elbukta az aranycsatát a KHTK

Elbukta az aranycsatát a KHTK

2015. május 31. 10:55

3-2-es vereséget szenvedett a nagybaracskai Híd SC otthonában a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság utolsó előtti, 29. fordulójában. A találkozó végkimenetelével lényegében eldőlt, hogy a KHTK nem védheti meg a címét, hiszen a hátránya 3 pontra nőtt a Híd SC-vel szemben. Az utolsó körben a félegyháziak a sereghajtó Hartát fogadják, míg a Híd SC Kiskunhalasra látogat, ahol egy pont is elég nekik a bajnoki cím ünnepléséhez.

Részletek
Kedvezett az időjárás az „Utcák és Terek” bajnokságnak

Kedvezett az időjárás az „Utcák és Terek” bajnokságnak

2015. május 30. 14:00

Szikrázó napsütésben, rekord résztvevővel rendezték meg a III. Utcák és Terek bajnokságot Kiskunfélegyházán, a Bulls pályán. Az esemény május 30-án délelőtt kezdődött el. A bajnokságon nem csak felnőttek, hanem gyermekek is részt vettek, akik körmérkőzéseket vívtak egymással. A felnőtteket négy csoportba osztották, így a legjobbak harcolhatnak a vándorkupáért. A döntőt és a bronzmérkőzést délután 15:25-től rendezik meg.

Részletek