Íjászversennyel köszöntötték májust a Koppányok

Íjászversennyel köszöntötték májust a Koppányok

2015. május 5. 10:15

Mozgalmas napokon vannak túl a félegyházi Turul Koppány Íjászok. Május elsején a parkerdőben tartottak bemutatót, ezt követően május 2-án Tiszaföldváron a 6. Aranyhegyi Kupán ragadtak íjat. A városszéli gátoldalban íjászversenyre kiválóan alkalmas területen mintegy 100 fő gyűlt össze. A Turul Koppány Íjászai HE öt tagja utazott a helyszínre. Keserű Szilvia, Szeibert Imre, Lovas Ferenc, ifjú Lovas Ferenc és Dinnyés Gyula.

Részletek
„Játékszerhez” jutottak a középiskolák a KKC Baráti Körének jóvoltából

„Játékszerhez” jutottak a középiskolák a KKC Baráti Körének jóvoltából

2015. május 5. 13:00

Újabb kiváló kezdeményezést valósított meg idén tavasszal a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubjának Baráti Köre. A kör tagjai ezúttal a félegyházi középiskolákat látogatták meg kosárlabdával teli zsákokkal. A labdákat a Baráti Kör tagjai és támogatói adományozták az intézményeknek, ezzel is segítve a városi kosárlabdázás fejlődését, a diáksport bázisának növelését. A tervek szerint a KKC Baráti Köre tovább folytatja a kosárlabdázás népszerűsítését. A következő tanév elején az általános iskolákat látják el új „játékszerekkel”.

Részletek
Kitartás és szorgalom a testépítés záloga

Kitartás és szorgalom a testépítés záloga

2015. május 4. 18:40

Hatalmas sikert elérve első versenyén bronzérmet szerzett a Bodysport Tehetségkutató Kupán a junior korú Zsibrita Ádám, a félegyháziak 22 éves reménysége. A kamionosból testépítővé váló Ádám 16 éves kora óta edz és az elmúlt 8 hónapban készült komolyabban a versenyzésre. A sok lemondással és megpróbáltatással járó időszak meghozta számára az eredményt. A tervei szerint a tehetségkutatón elért sikert követően a Bodysport Nemzetközi Kupán is elindul. Ebben családja, barátai, barátnője és edzője, Vida Zoltán is támogatja.

Részletek
Győzelmi szériában a Kiskunfélegyházi Vasutas

Győzelmi szériában a Kiskunfélegyházi Vasutas

2015. május 3. 21:45

Zsinórban a második mérkőzését megnyerve elszakadt az alsó háztól a Kiskunfélegyházi Vasutas a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságban. A félegyháziak hazai pályán a Jakabszállást múlták felül 2-1-re a 23. fordulóban. Az együttes visszavágott az őszi 6-1-es vereségért. A csapatból a 10. percben Makai Zoltán, majd a 28. percben Kürtösi Zoltán is betalált. A vendégek erejéből a 40. percben Káldi Zsolt révén csupán a szépítésre futotta. A Kiskunfélegyházi Vasutas győzelmével a 10. helyről várhatja a bajnoki hajrát.

Részletek
Az Astra nyerte a „góllövő versenyt”

Az Astra nyerte a „góllövő versenyt”

2015. május 3. 20:40

Szórakoztató, gólokban gazdag mérkőzést játszott az Astra Kiskunfélegyházi Bulls és a DVTK- Vénusz a női futsal NBI felső- ági rájátszásának 9. fordulójában május 3-án. Az Astra már bajnokként, tét nélkül lépett pályára a Kész Arénában. A lányok nem vették fél vállról az összecsapást. Kicsit lazább védekezéssel ugyan, de kiváló támadójátékot bemutatva 11-6-ra megverték a diósgyőrieket.

Részletek
Hatgólos mérkőzésen ikszeltek a Mókusok

Hatgólos mérkőzésen ikszeltek a Mókusok

2015. május 3. 17:35

Izgalmas találkozót vívott egymással a Kecskeméti NLE és a Kiskunmajsai Mókusok csapata május elsején a női keresztfélpályás bajnokság 15. fordulójában. A dobóra is esélyes Mókusok már az 5. percben megszerezték a vezetést Pörge Rita öngóljával, majd a kecskemétiek egyenlítését követően ismét előnybe kerültek. A 31. percben Sütő Eszter talált be. A szünetben 2-2-es döntetlenre álltak a felek és az 57. percben a lelkes játszó kecskemétiek meg is fordították az állást. A vesztes helyzetben végül a 74. percben Bezsenyi Zsuzsanna újfent egalizált, kialakítva ezzel a 3-3-as végeredményt.

Részletek
Feszült hangulatú mérkőzésen győzött Majsán a kézilabdacsapat

Feszült hangulatú mérkőzésen győzött Majsán a kézilabdacsapat

2015. május 3. 22:05

Három fordulóval az NBII-es kézilabda bajnokság vége előtt szomszédvári rangadót vívott Kiskunmajsán a Kiskunfélegyházi HTK. A második helyen álló félegyháziaknak győzniük kellett az ezüstérmes pozíciójuk megtartásáért. Az izgalmas és szoros találkozón szünetben egy góllal, 15-14-re a KHTK vezetett és megtartva előnyét 27-24-re megverte riválisát. Az összecsapásra sok félegyházi szurkoló kilátogatott. A pályán végig nagy harc dúlt. A KHTK beállósa, Gazsó Balázs kisebb verekedésbe is belekeveredett. Az indulatok ellenére a félegyháziak fontos sikert értek el.

Részletek
Majsán nyert és meglógott az élen a KHTK

Majsán nyert és meglógott az élen a KHTK

2015. május 3. 21:00

Kihasználta a Híd SC szabadnapját és 6 pontos előnyre tett szert a tabella élén a Kiskunfélegyházi HTK a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A félegyháziak május 3-án Kiskunmajsán gyűjtötték be a három pontot. A hazai kapust, Batik Gergőt már a 11. percben kiállították, az ezt követő büntetőt Szabó Tamás értékesítette (0-1). Az emberelőnybe kerülő KHTK a második félidőben döntötte el a mérkőzést. Az 55. percben Némedi Norbert, majd a 76. percben Zs. Juhász István talált a majsai hálóba (0-3). A félegyháziak a következő fordulóban szabadnap miatt nem lépnek pályára. Legközelebb a 27. fordulóban május 17-én a harmadik helyezett Bácsalmás otthonába látogatnak.

Részletek
Ultrafutás- Kádár Kitti mintegy 120 kilométert teljesítve ezüstérmes

Ultrafutás- Kádár Kitti mintegy 120 kilométert teljesítve ezüstérmes

2015. május 3. 12:19

Sárváron rendezték meg április 26-án vasárnap az ultrafutás országos bajnokságát. A hagyománynak megfelelően a résztvevők a sárvári Kinizsi vár körüli 1030 méteres pályán futottak választásuk szerint 6, 12 vagy 24 órán keresztül. Kádár Kitti a 12 órás futamon 119, 385 kilométert lefutva ezüstérmet szerzett Maráz Zsuzsanna mögött. A férfiaknál ezt a távot Sípos Csaba nyerte. A 24 órás futamoknál Belej-Fekete Bálint és Makai Viktória ért elsőként a célba. Kádár Kitti korosztályában magyar bajnok lett.

Részletek
Döntetlennel zárult a rangadó

Döntetlennel zárult a rangadó

2015. május 2. 19:45

Kétszer is vezetett a Kiskunfélegyházi HTK II., de nem tudta megverni a Pálmonostorát a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság rangadóján. A félegyháziak jól kezdték a mérkőzést, már az első percben betaláltak és egy gyors gólváltást követően a szünetben is nyerésre álltak (2-1). A második félidő elején újfent kiegyenlített a Pálmonostora, így egy ponttal távozott Félegyházáról.

Részletek