400 méteren is kvótára hajt

400 méteren is kvótára hajt

2015. június 5. 15:55

A világ idei 2. legjobb eredményét érte el 400 méteres para síkfutásban Csontos Piroska a svájci Nottwill-ben megrendezett nemzetközi Grand Prix versenyen. „Piró” 1:02:16 másodperces idejével a svájci aranyérem mellett kvalifikálta magát a para világbajnokságra, megfutva a kvótához szükséges szintet. Emellett távolugrásban is rendelkezik a világbajnoksághoz szükséges „A” kategóriával, így várhatóan ebben a két számban indulhat el az októberi dohai vb-n. Eredménye elismeréseként június 5-én Balla László alpolgármester és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő köszöntötte őt és Németh László klubelnököt a városházán, ahol gratuláltak Piroska teljesítményéhez (Piroska edzője: Kornokovics Györgyi).

Részletek
Lehet még fényesebb

Lehet még fényesebb

2015. június 5. 09:20

Kiváló csapatszellem és folyamatos építkezés. Ez jellemezte az elmúlt évek során az NBII délkeleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapatát. Az együttes a korábbi szezonokban többször is dobogóra állhatott, ez a 2014/15-ös idényben sem volt másként. A KHTK nagy csatában ezüstérmet szerzett. A csapat vezetőedzője, Miksi István szerint még fényesebb érmet szerezhetnek. Ehhez az együttes magjának egyben tartásához és új igazolásokra lesz szükség.

Részletek
Mozgalmas évet zárt az FKSC

Mozgalmas évet zárt az FKSC

2015. június 10. 09:00

Szezonzáró sajtótájékoztatót tartott a Félegyházi Kézilabda SC eredményeiről az egyesület vezetősége a Kész Arénában. Eszik Bence klubelnök, Tasnádi Zsolt alelnök és Hatvani Tamás elnökségi tag a férfi és a női csapatok értékelése mellett az utánpótlás helyzetét és összefoglalta. A vezetők kiemelték, közös céljuk a Kiskunfélegyházi HTK-val a kézilabda sportág népszerűsítése. Fontosnak tartják a női szakág fejlesztését és a felnőtt férfi együttes tovább vitelét, ahol többek között a KHTK junior csapatából kiöregedő fiataloknak is játéklehetőséget biztosítanak.

Részletek
Megvédeni nehezebb

Megvédeni nehezebb

2015. június 4. 15:25

Minden idők egyik legerősebb bajnoksága végén léphetett fel ismét a női futsal NBI trónjára az Astra Kiskunfélegyházi Bulls, amely a bajnokság mellett a magyar kupában is címet védett. Az együttesnek zsinórban háromszor sikerült aranyérmet szereznie, amivel beírta magát a sportág történelmébe. Címet védeni mindig is nehezebb, ezt vallja Dombó János az együttes vezetőedzője, hiszen trónkövetelőkből egyik szezonban sincs hiány. A vezetőedző feladata sokrétű. A motiváció fenntartása mellett csapatot is épít. A hosszú távú sikerességhez fontos a fiatal játékosok beépítése, felfedezése.

Részletek
A csodában még bízhatnak a focisták

A csodában még bízhatnak a focisták

2015. június 4. 11:00

Május 6-án zárul a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság. A tabella második helyén álló Kiskunfélegyházi HTK szombaton 17 órakor az utolsó helyezett Hartát fogadja. Papírforma szerint nagy gólarányú félegyházi győzelemre lehet számítani, így méltóképpen búcsúzhat a KHTK szurkolóitól. Az együttesnek matematikailag még a bajnoki cím megnyerésére is van esélye, de ehhez a listavezető Híd SC-nek vereséget kellene szenvednie Kiskunhalason. A Honvéd Sporttelepre sok szurkolót várnak, akik a tervek szerint élőben követhetik nyomon az eredmények alakulását. A megyei I. osztályú mérkőzés szünetében a KHTK II. megyei II. osztályú csapata ünnepélyes keretek között veszi át a harmadik helyért járó bronzérmeket.

Részletek
Kádár Kitti az „Ultrabalatonon” is hozta formáját

Kádár Kitti az „Ultrabalatonon” is hozta formáját

2015. június 3. 16:35

Mindössze egy körös versenyen, de a Balaton körül kellett körbefutniuk, vagy kerékpározniuk a 2015-ös „Ulrabalatonon” elindulóknak május 29-31. között. A félegyházi Kádár Kitti kiválóan szerepelve, 27 óra 41 perc alatt teljesítette futva a 220 kilométeres távot, amivel a nők között negyedik, összetettben huszadik lett. Kitti jelentősen, 3 és fél órával megjavította a tavalyi eredményét. A maratoni versenyen kísérők segítették.

Részletek
Közel kétszázan rúgták a bőrt (Eredményekkel)

Közel kétszázan rúgták a bőrt (Eredményekkel)

2015. június 3. 14:40

Tizenhat felnőtt és öt gyermekcsapat részvételével rendezték meg a III. Utcák és Terek bajnokságot Kiskunfélegyházán, a Bulls pályán május 30-án. Az esemény a város egyik legnagyobb amatőr kispályás focibajnokságának számít. A napsütötte időjárás kedvezett a versenynek, amelyre rekord létszámú csapat nevezett. A felnőttek között a „10 Ronin”, a gyermekeknél a „Bajnokok” győztek.

Részletek
Országos másodikok a bugaci focista leányok

Országos másodikok a bugaci focista leányok

2015. június 3. 11:50

A bugaci labdarúgó utánpótlás élet hatalmas sikert ért el az OTP Bozsik Intézményi Program keretein belül az MLSZ telki edzőközpontjában. A Rigó József Általános Iskola leánycsapata Tholt János edző vezérletével országos második helyet szerezett a IV. korcsoportos tanévzáró labdarúgó tornán. A versenyen a bugaci leányok 16 csapat közül kapott gól és vesztes mérkőzés nélkül lettek ezüstérmesek május 30-án.

Részletek
Magyar és osztrák bajnok lett Kocsis Marcell

Magyar és osztrák bajnok lett Kocsis Marcell

2015. június 2. 19:25

Mozgalmas májust zárt a félegyháziak ifjú uszonyos úszója Kocsis Marcell, ugyanis három nagy versenyen is rajthoz állt csapatával a Bácsvíz KVSC-vel. Elsőként Kecskeméten a II. Fiatal Uszonyos Úszók Világtalálkozóján indult el. Marcell 2 bronzérmet szerzett 50 és 100 uszonyos gyors úszásban, majd rá két hétre az Ifjúsági- Felnőtt Országos Bajnokságon is részt vett Egerben, ahol 2 országos címet nyert. 4x200-as váltóban és 4x100-as váltóban állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára. Ráadásul mindkettőt új országos csúccsal abszolválta a csapat, amit 2005 óta nem sikerült senkinek felülmúlnia. Váltóban a felnőttek között is szerepelt, nem is akárhogyan, ugyanis harmadikként végzett. Ezen felül még 2 egyéni bronzot is el tudott hozni 50 és 100 uszonyos gyorsúszásból. A májust Ausztria fővárosában Bécsben megrendezett Osztrák Nyílt Országos Bajnokság koronázta meg, ahonnét 12 éremmel tért haza. Ötszörös Osztrák Országos bajnok lett, 5 ezüst és 2 bronzérem került a nyakába.

Részletek
Megszépül a sportcsarnok parkettája

Megszépül a sportcsarnok parkettája

2015. június 9. 07:30

Felújítási, karbantartási munkálatok miatt előreláthatólag június 10-e és július 26-a között a Kész Aréna városi sportcsarnok zárva tart. Erről tájékoztatta a Félegyházi Közlönyt a Félegyházi Térségi Sportiskola vezetése. A közleményben benne áll, hogy a felújítás elsősorban a küzdőtér csiszolását, újralakkozását, játékterek újrafestését foglalja magába. Az egyéb karbantartási feladatok ezzel párhuzamosan, folyamatosan történnek majd.

Részletek