A sakktáblára is felkerült a sült liba

A sakktáblára is felkerült a sült liba

2015. szeptember 7. 11:55

Egy sült libát tálaltak fel a libafesztivál V. Ludas Matyi sakkversenyén a díjkiosztás után. Amikor a gyönyörű, sakktáblára elhelyezett libát meglátták, mindenki arra gondolt, hogy a főzőmesterek kemencében sült ínyencségéről van szó. Meglepődtek azonban, amikor a szeletelésre került sor, ugyanis a kés a vágódeszkán és a sakktáblán is könnyedén áthaladt. Ekkor derült ki, hogy egy marcipános tortáról van szó. Csalódás azonban nem volt érzékelhető, minden szelet gazdára talált.

Részletek
Győzelemmel kezdtek az asztaliteniszezők

Győzelemmel kezdtek az asztaliteniszezők

2015. szeptember 9. 11:00

Megnyerte első mérkőzését az NBI-es bajnokság keleti csoportjában a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola. Az együttes szeptember 6-án a Jászkun Volán Sport Clubot múlta felül a félegyházi edzőteremben. A találkozót Korponai Zoltán, Pengő Gábor, Erdélyi Szabolcs, Varga Károly összeállításban vívta meg a FASI. A párosok során mindkét csapat 1-1- pontot szerzett. Ezt követően egyéniben végig a félegyháziak domináltak és 14-4-re megverték ellenfelüket.

Részletek
Nyerni jár Félegyházára a Pálmonostora

Nyerni jár Félegyházára a Pálmonostora

2015. szeptember 5. 19:30

A Kiskunfélegyházi HTK II. legyőzését követően a Kiskunfélegyházi Vasutast is megverte idegenben a Pálmonostora csapata a megyei II. osztályban. A 4.. fordulóbeli összecsapáson már az első percben vezetést szerzett a Pálmonostora és a szünetig további két góllal terhelte meg a Vasutas kapuját (0-3). A játék képe a második félidőben sem változott, újabb találatot csak a vendégek értek el (0-4). A félegyháziak zsinórban a harmadik bajnoki mérkőzésüket veszítették el és visszaestek a tabella hátsó régiójába. Velük szemben a Pálmonostora veretlenül immár második a bajnokságban.

Részletek
Továbbra sem megy hazai pályán

Továbbra sem megy hazai pályán

2015. szeptember 5. 19:00

A Nyárlőrinc csapatát fogadta szeptember 5-én a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 4. fordulójában a Kiskunfélegyházi HTK II. A felázott talajú pályán mindkét együttes sok hibával játszott. A gól nélküli első félidőt követően a második játékrész elején megszerezték a vezetést a vendégek (0-1). Ezt követően több félegyházi lehetőség adódott, de újabb gólt ismét a nyárlőrinciek értek el a hajrában kitámadó KHTK II. ellen - ezzel eldöntve a találkozót (0-2). A félegyháziak zsinórban a második hazai mérkőzésüket veszítették el.

Részletek
Sikeresen zárult a Kalász Kázmér emlékverseny

Sikeresen zárult a Kalász Kázmér emlékverseny

2015. szeptember 8. 12:00

Az asztaliteniszé volt a főszerep szeptember 5-én a Kalász Kázmér nemzetközi versenyen a Kész Arénában. A Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola első alkalommal rendezte meg az emléktornát, amelyen felnőttek és utánpótláskorúak külön kategóriákban mérkőztek meg az érmekért.

Részletek
Véglegesség vált az NBII-es kézilabda sorsolás

Véglegesség vált az NBII-es kézilabda sorsolás

2015. szeptember 4. 14:00

Szeptember 20-án, vasárnap 16:30-kor a XVI. kerületi KMSE otthonában kezdi az NBII-es kézilabda bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK. A 12 csapatos bajnokságban a 2. fordulóban játszik először hazai környezetben a KHTK. Szeptember 27-én, vasárnap 17 órától az Újkígyósi KC-t fogadja a Kész Arénában. A bajnoki címre is esélyes félegyháziaknak fontos a jó rajt, amely lendületet adhat a szezon további szakaszában.

Részletek
Eredményesen képviselték városunkat Olaszországban

Eredményesen képviselték városunkat Olaszországban

2015. szeptember 4. 13:00

Olasz testvérvárosunkban, Feltrében 15-ödik alkalommal került megrendezésre a nemzetközi „Falkörüli futóverseny”, melyen felnőttek és fiatalok is részt vehetnek. Városunkat 4 felnőtt és 6 fiatal képviselte, akik kiutazása a Kiskunfélegyházi Önkormányzat támogatásával jöhetett létre. A rendezvényt Feltre és Belluno városok Tűzoltóságai szervezik, akik mindent megtettek azért, hogy a résztvevők a lehető legjobban érezzék magukat. A verseny 2015. augusztus 29-én szombaton este került megrendezésre.

Részletek
Két hazai mérkőzés szombaton, egy idegenben

Két hazai mérkőzés szombaton, egy idegenben

2015. szeptember 4. 10:25

Mindkét megyei II. osztályú félegyházi labdarúgó csapat hazai környezetben lép pályára szeptember 5-én, szombaton 16:30-tól. A hatodik helyezett Kiskunfélegyházi HTK II. a tabella hetedik helyén álló Nyárlőrincet fogadja. Ezzel egy időben a hullámvölgyben lévő Kiskunfélegyházi Vasutas a bajnokságot jól kezdő Pálmonostorát látja vendégül. Szeptember 6-án, vasárnap 16:30-kor a megyei I. osztályt három győzelemmel kezdő Kiskunfélegyházi HTK a középmezőnyben tanyázó Kunszállás otthonába látogat.

Részletek
NBI-es kosártorna a Kész Arénában

NBI-es kosártorna a Kész Arénában

2015. szeptember 6. 21:00

Felkészülési tornának ad otthont szeptember 11-én és 12-én a kiskunfélegyházi Kész Aréna. A Félegyházi Pékség Kosárlabda Kupán NBI-es férfi kosárlabda csapatok lépnek parkettre. Összeméri erejét a tavalyi szezonban leghosszabb győzelmi sorozatot produkáló, harmadik helyen záró Atomerőmű SE, a megújult JP-Top Cop Jászberény, az ezüstérmes KTE-Duna Aszfalt és a nyolcadik helyen végzett Naturtex-SZTE-Szedeák. A mérkőzéseket a Félegyházi Térségi Sportiskola bemutatója előzi meg. A tervezet szerint szeptember 11-én az elődöntőket bonyolítják le. A döntőt szeptember 12-én, 18:30-kor rendezik meg.

Részletek
Itthon kezd a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola

Itthon kezd a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola

2015. szeptember 3. 16:30

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg az NBI-es férfi asztalitenisz bajnokság nyitó fordulóját. A tavaly még Extra Ligás Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola ezúttal egy osztállyal lejjebb, az NBI Keleti csoportjában szerepel. Első körben a félegyháziak szeptember 6-án 11 órától a Jászkun Volán Sport Clubot fogadják a Kossuth Lajos Szakiskolában. A tíz csapatos bajnokság összesen 18 fordulóból áll.

Részletek