Mozgalmas nyár előtt állnak az asztaliteniszezők

Mozgalmas nyár előtt állnak az asztaliteniszezők

2015. június 21. 10:00

Az amatőr és a profi bajnokságok befejezését követően sem állt meg az élet a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola háza táján. Nyáron a fiatalok számára napközis tábor indul, emellett augusztus 7- 15. között Karsai Ferenc szervezésével idén is megtartják az ETTU- nemzetközi tábort városunkban. A bajnoki szezon után az is biztossá vált, hogy ősztől nem indít Extra Ligás férfi csapatot a FASI, helyette félegyházi játékosokkal a férfi NBI-ben szerepelnek, emellett tervbe van véve egy női NBI-es csapat kialakítása is, amihez támogatókat keresnek.

Részletek
Fiataloké a Jövő

Fiataloké a Jövő

2015. június 20. 10:00

Eredményt elérni szisztematikusan, jól felépített munkával lehet. A Jövő Bajnokai DSE Kosárlabda Szakosztálya három év leforgása alatt utánpótlásszinten megvalósította elképzeléseit. A nulláról felépítve mára két leány és négy fiú csapatot működtet. A fokozatosság elvét követik. Rádi Dezső és Simon Zoltán tanítványai idén már az országos bajnokságban is megmérettették magukat, ami a játékosok fejlődésére is pozitívan hatott. A hosszú távú céljuk nem más, mint a későbbiek során a kadet és a junior korosztály felépítése.

Részletek
Józsefes tenisz-sikerek az országos diákolimpián

Józsefes tenisz-sikerek az országos diákolimpián

2015. június 17. 10:30

Június első hetében rendezték meg Siófokon az Országos Tenisz Diákolimpia Döntőt, ahol a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola csapatai a várakozásokat felülmúlva két arany és egy bronzérmet szereztek. A csapatmérkőzések két egyéni, illetve döntetlen esetén egy páros meccsel zajlottak.

Részletek
Botot ragadnak a horgászok

Botot ragadnak a horgászok

2015. június 17. 19:05

Horgászversenyt rendeznek a Félegyházi Horgásztó Kft. területén (Kiskunfélegyháza, III. körzet, Kőrösi út) június 27-én, szombaton. A versenyre június 25-ig jelentkezhetnek az érdeklődők. Az első három helyezettet serleggel, érmével díjazzák.

Részletek
Sakkozók is találkoznak Belgiumban

Sakkozók is találkoznak Belgiumban

2015. június 16. 18:35

Július 23-27. között a belgiumi Eeklo- Testvérvárosi találkozó keretében hagyományteremtő célzattal a fiatal sakkozók találkozóját is megrendezik. A félegyházi tízfős delegációt öt sakkozó, három ifjúsági és kettő felnőtt is elkíséri. A tervek szerint a sakkozók találkozóját minden évben más-más testvérvárosban tartják meg.

Részletek
Tovább javította egyéni csúcsát Csontos Piroska

Tovább javította egyéni csúcsát Csontos Piroska

2015. június 16. 12:00

A svájci Nottwill-ben elért kiváló eredménye után az olaszországi Grossetoban megrendezett atlétikai Grand Prix versenyen is megállíthatatlannak bizonyult Csontos Piroska. Piró fantasztikus teljesítménnyel tovább javította egyéni eredményét 400 méteres síkfutásban, mindössze öt századdal lemaradva a világcsúcstartó ukrán futó mögött 1:00:54 perces országos csúccsal másodikként ért célba. Eredménye azért is figyelemre méltó, mert néhány héttel ezelőtt Svájcban még 1:02:16-os idővel szerezte meg az aranyérmet és a kvótát a para világbajnokságra. Az eredménye folyamatosan javul és ha így folytatja, akkor a világbajnokságon is esélyese lehet a számnak.

Részletek
Sok hal akadt horogra

Sok hal akadt horogra

2015. június 16. 16:40

A hagyományoknak megfelelően nyárindító páros horgászversenyt rendeztek június 13-án, a Balog Tanyán. A kétszer négyórás megmérettetésre a tavalyinál több, összesen 17 csapat nevezett. A páros egyik tagja úszóval a másik fenekező készséggel horgászhatott. Az időjárás kedvezett a halfogáshoz, míg az előző évben 243,5 kilót, addig idén 382,62 kilót fogtak ki. A versenyt Csákvári Róbert és ifj. Dienes Károly párosa nyerte 40,89 kilogrammal.

Részletek
Diákolimpián remekelt Kocsis Marcell

Diákolimpián remekelt Kocsis Marcell

2015. június 12. 19:25

Gyöngyösön rendezték meg június 7-én az Uszonyos és Búvárúszó Diákolimpia döntőjét, amelyen Kocsis Marcell, a Batthyány Lajos Általános Iskola tanulója, a Bácsvíz KVSC versenyzője is rajthoz állt. Marcell remek úszással egy ezüst- és három bronzérmet szerzett. 8. osztályos diákként eddig 238 alkalommal került érem a nyakába. Emellett tizenkétszeres magyar, ötszörös osztrák bajnok, hét országos csúcs fűződik a nevéhez és négy versenyszámban vezeti a ranglistát. Mindezek mellett nemrég a „Magyarország Jó tanulója- Jó sportolója” pályázaton is díjazásban részesült.

Részletek
Átvették aranyérmüket a KHTK labdarúgói (Képgalériával)

Átvették aranyérmüket a KHTK labdarúgói (Képgalériával)

2015. június 12. 18:25

A megyei I. osztályú bajnokság megnyerését követően június 12-én ünnepélyes keretek között kapták meg a címért járó kupát és az aranyérmeket a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgói, vezetői, edzői. A KHTK a 2014/15-ös szezonban végletekig kiélezett csatában szerezte meg az elsőséget a nagybaracskai Híd SC-t megelőzve. Az együttes zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a megyei I. osztályú bajnokságot, amivel jogot szerzett az NBIII-as indulásra. A díjakat és elismeréseket a városháza dísztermében Balla László alpolgármester, dr. Ónodi Izabella, a művelődési és szociális bizottság elnöke, valamint az Magyar Labdarúgó Szövetség Bács- Kiskun Megyei Igazgatósága részéről Szabó Mihály társadalmi elnök és Nyári Ferenc, a Fellebbviteli Bizottság elnöke adta át.

Részletek