Jubileumához érkezett a Sakkozó Magyarok Világtalálkozója

Jubileumához érkezett a Sakkozó Magyarok Világtalálkozója

2015. július 29. 11:00

20. alkalommal rendezik meg - a Népfőiskola Alapítvány Lakitelek szervezésében - a Kárpát medencében sakkozó magyarok világtalálkozóját. A versenyt augusztus 17- 25. között bonyolítják le. Az 1996 óta megtartott világtalálkozón nemzetközi minősítési pontokat szerezhetnek a résztvevők, valamint erősíthetik a magyar sportbarátságot. A rendezvény fővédnöke Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, a Népfőiskola Alapítvány Kuratórium elnöke. A verseny helyszíne: Lakitelek Népfőiskola, Kölcsey Ház.

Részletek
Az I. osztály 15, a II. osztály 16 csapatos

Az I. osztály 15, a II. osztály 16 csapatos

2015. július 28. 11:00

A Magyar Labdarúgó Szövetség Bács- Kiskun Megyei Versenybizottsága elkészítette a megyei I. osztály és a megyei II. osztályok csoportbeosztását. A megyei I. osztályban érdekelt bajnoki címvédő Kiskunfélegyházi HTK mellett további 14 együttes szerepel, köztük a feljutással kacérkodó Tiszakécske VSE. A megyei II. osztály északi csoportjában a Kiskunfélegyházi Vasutas SK és a Kiskunfélegyházi HTK II. képviseli városunkat. A bajnokságok első fordulóját augusztus 15-16-án rendezik meg.

Részletek
Arany- és bronzérem a terepíjász OB-n

Arany- és bronzérem a terepíjász OB-n

2015. július 24. 18:00

Az Alsóörsi SE Íjász Szakosztálya rendezte meg július közepén a 2015. évi Terepíjász Országos Bajnokságot. A KHTK –Fénypárducok Íjász Szakosztálya három fővel vett részt a kétnapos rendezvényen, ahová 139 fő nevezett az ország minden tájáról. Az alsóörsi Kőszínház melletti erdőben építettek fel a szervezők a 24 célos pályát. Az első napon méretlen, a második napon mért távokról lőttek az indulók. A 30-40 méteres távolságok és a 15-20 méteres szintkülönbségek is próbára tették az íjászok tudását.

Részletek
Elkészült a részletes program

Elkészült a részletes program

2015. augusztus 25. 17:30

Amint arról már beszámoltunk, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola első alkalommal rendezi meg a Kalász Kázmér nemzetközi asztalitenisz versenyt szeptember 5-én, szombaton. Az eseménynek a Kész Aréna városi sportcsarnok ad otthont, ahol a tervek szerint 30 asztalnál küzdenek meg a résztvevők. A tornán a felnőttek és az utánpótláskorúak külön kategóriákban indulnak el. Nevezni augusztus 28-ig lehet.

Részletek
Debrecenben edzőtáboroztak az ökölvívók

Debrecenben edzőtáboroztak az ökölvívók

2015. július 24. 09:00

Július 17-19. között háromnapos edzőtáborban vettek részt Debrecenben a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának tagjai. A regionális táborba Debrecenből és a környező településekről, városokból érkeztek bokszolók. A program délelőtt erőnléti futással, délután kesztyűzéssel telt a fiatalok számára. Emellett a szabadidőre is jutott idő, a tábort a közeli strand mellett rendezték meg.

Részletek
Szigorú feltételek, kevés versenyző

Szigorú feltételek, kevés versenyző

2015. július 22. 10:30

A pálmonostori fogathajtó verseny ma már több, mint amatőr hajtók megméretése. Olyan közösségi eseménnyé nőtte ki magát, amihez ragaszkodnak a helybeliek. Ám a verseny megszervezése egyre nehezebb a szigorodó feltételek miatt.

Részletek
 Rekkenő hőségben is eredményes Koppányok

Rekkenő hőségben is eredményes Koppányok

2015. július 21. 16:55

A DAR VS 3. fordulóját rendezte meg a HISZE tradicionális íjász szakága július 18-án Hetényegyházán, amelyen a félegyházi Turul Koppányok 16 indulóval és mintegy 10 kísérővel vettek részt. Gyönyörű környezetben, kiváló, változatos pályán küzdöttek az íjászok. A közel 150 előnevezőt a Nyíri erdőben lévő Vackor Erdei Iskola területén fogadták a szervezők Kalmár József vezényletével. 21 célállomáson 2D, 3D és egyedi célok vártak az íjászokra.

Részletek
Körversennyel zárták az évet

Körversennyel zárták az évet

2015. július 20. 16:20

A nyári leállást, pálya bezárást megelőzően házi körversennyel fejezték be a szezont a kiskunfélegyházi fallabdázók július 18-án. A tornán nem elsősorban az első helyért küzdöttek. Mindenki játszott mindenkivel, erőviszonytól, tudásszinttől függetlenül. Az összetartó esemény közös vacsorával, a Mozdulj Félegyháza SE gyűlésével zárult. A pálya a tervek szerint augusztus 10- 23. között zárva tart. Ősztől újult erővel -az idei évben megszokott módon -havi rendszeres tornákon küzdhetnek meg a fallabdázás szerelmesei.

Részletek
Strandröplabdázni várják a csapatokat

Strandröplabdázni várják a csapatokat

2015. augusztus 2. 18:00

Aranyhomok Kupa néven amatőr strandröplabda versenyt rendeznek augusztus 22-én a félegyházi strand területén. A torna ebben az évben is Ónodi László szervezésében valósul meg. A megmérettetésre négyfős csapatok jelentkezését várják, akik a 9 órai regisztrációt követően 10 órától küzdhetnek meg az elsőségért. A tavalyi esztendőben a „Kiskunfélegyházi Baggio és barátai” nyerték a kupát.

Részletek