Egy lépésre a döntőtől az Astra

Egy lépésre a döntőtől az Astra

2014. december 31. 17:35

A Tolna- Mözs csapatát fogadja január 4-én, a női futsal Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján az Astra Kiskunfélegyháza HFC. Az Astra a párharc első mérkőzésén 6-2-es győzelmet aratott, így kedvező helyzetből várhatja az összecsapást. A másik ágon eközben a Győri ETO a Hajdúböszörményi TE együttesét látja vendégül. Ott az ETO nyerte az első találkozót 4-3-ra.

Részletek
A hideg sem tántorította el a futni vágyókat

A hideg sem tántorította el a futni vágyókat

2014. december 31. 16:30

Most is, mint 23 éve, Kiskunfélegyháza utolsó sporteseménye a szilveszteri futáshoz kötődött. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szervezésében idén is sokan ragadtak futócipőt, hogy mozgással búcsúztassák el a 2014-es esztendőt. Az indulók december 31-én délelőtt a városháza előtt gyülekeztek, majd a regisztrációt követően 11 órától kezdődtek el a versenyek. Az óvodásoknak mindössze 200 métert kellett teljesíteniük, őket a 11 éven aluliak követték. A 11 évnél idősebbek közösen álltak rajthoz. Számukra a teljes Kossuth utca hossza, a 2200 méteres táv jelentette a leküzdésre váró akadályt.

Részletek
Nagy tömeget vonzott a 24. kosárgála

Nagy tömeget vonzott a 24. kosárgála

2014. december 30. 14:20

Kiválóan sikerült a december 29-én megtartott Kosárlabda Gála, amit a Megaprofil Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja rendezett meg a félegyházi sportcsarnokban. A csapatok reggel 8 órától késő estig párhuzamosan két pályán küzdöttek meg egymással. A hagyományokhoz híven a résztvevők most is két részre osztódtak. A kék és a fehér pólósok csatájából ezúttal a kékek kerültek ki győztesen, akik 1620 pontot szereztek szemben a fehérek 1440 pontjával. A kosárlabdázás népszerűsítése jegyében 17 órától gálamérkőzést rendeztek. Az önkormányzat és a média összecsapásából végül az önkormányzat került ki győztesen.

Részletek
Négy éremmel zárták az évet a Fénypárducok

Négy éremmel zárták az évet a Fénypárducok

2014. december 30. 09:25

Két versenyen is részt vettek az év végén a Fénypárducok, a Kiskunfélegyházi HTK Íjász Szakosztályának tagjai. Karácsony előtt Érden a II. Nagy Kálmán Teremíjász Emlékversenyen három fővel indultak el. A kétvesszős, változatos célokat és távolságokat felvonultató torna nagy kihívás elé állította az íjászokat, melyen Vas Bianka kiegyensúlyozott versenyzéssel első lett.

Részletek
Hírös-Ép tornán szerepeltek a focisták

Hírös-Ép tornán szerepeltek a focisták

2014. december 29. 13:45

December 27-én rendezték meg a hagyományos Hírös-Ép tornát, melyen a Kiskunfélegyházi HTK utánpótláscsapata is részt vett. A félegyháziak mellett további kilenc együttes harcolt a kupáért. A csoportmérkőzések során a KHTK két vereség mellett kétszer győztesen hagyta el a pályát. Az 5. helyért a félegyháziak a Kecskeméti TE csapatával találkoztak, akikkel szemben büntetőrúgásokkal maradtak alul.

Részletek
Maratoni pingpong versennyel búcsúztatták az évet

Maratoni pingpong versennyel búcsúztatták az évet

2014. december 28. 20:00

Sportnapot tartott december 27-én a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola. A rendezvényen 16 órától maratoni pingpong verseny várt az érdeklődőkre, akik férfi és női csapatban, valamint egyéniben, párosban és vegyes párosban küzdhettek meg egymással. A programon családok, baráti társaságok és sportolók vettek részt.

Részletek
Futással búcsúztatjuk az idei évet

Futással búcsúztatjuk az idei évet

2014. december 27. 12:00

23. alkalommal rendezik meg 2014. december 31-én a szilveszteri futást Kiskunfélegyházán. A hagyományosnak számító óévbúcsúztató futóversenyre a polgármesteri hivatal előtt a helyszínen nevezhetnek az érdeklődők 10 órától. A verseny 11 órakor az óvodások futásával kezdődik, akiknek 200 métert kell teljesíteniük. Ezt követően az alsós általános iskolák tanulói állnak rajthoz, majd a „főverseny” keretében 11 éves kor felett a többi résztvevő teljesíti a 2200 méteres távot. A legötletesebb jelmezekben indulók külön díjazásban részesülnek. A verseny helyezettjeit ezúttal is serleggel díjazzák, valamint a rajtszámokkal tombolasorsoláson vehetnek részt a távok teljesítői.

Részletek
Nyílt napot tart a Huszka József Hagyományőrző Egyesület

Nyílt napot tart a Huszka József Hagyományőrző Egyesület

1901. december 13. 21:45

2015. január 3-án, szombaton 10 órától 16 óráig a pálmonostori Művelődési Házban várja az érdeklődőket a Huszka József Hagyományőrző Egyesület. A jelenlévők a program során nyílt edzés keretében ismerkedhetnek meg az íjászattal. Emellett fellép a Csongrádi Versmondók köre is. A rendezvényen Surjány Attila és Csák László előadást tart „Az ősi hitvilág elemei a magyar népmesékben” címmel. Az egyesület tervei között egy kézműves kör létrehozása is szerepel. A programra kilátogatók megkóstolhatják a hagyományos kenyérlángost, a langallót.

Részletek
Házhoz vitte az ajándékot a KTE

Házhoz vitte az ajándékot a KTE

2014. december 23. 17:50

Kettő darab éves Kecskeméti TE bérletet, fenyőfát és KTE ajándéktárgyakat kapott Tancsa János, a kapufarúgó verseny idei győztese. Az NBI-es labdarúgó bajnokság utolsó kecskeméti mérkőzésén, az Újpest elleni találkozó félidejében dőlt el, hogy Tancsa János nyerte meg a KTE által felajánlott ajándékokat. A díjakat a KTE technikai vezetője, Kislőrincz György, a csapat idegenlégiósa Bebeto és Patvaros Zsolt, ifjúsági válogatott játékos adta át.

Részletek
Karácsonyt ünnepeltek a Koppányok

Karácsonyt ünnepeltek a Koppányok

2014. december 23. 13:45

Mint minden évben, ezúttal is megtartották karácsonyi évértékelő rendezvényüket a félegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai. A résztvevők ezúttal is elhozhatták családtagjaikat, hozzátartozójukat, akikkel közösen beszélték át az év történéseit. A tagok saját készítésű sütivel vendégelték meg egymást.

Részletek