Maratoni pingpong versennyel búcsúztatták az évet

Maratoni pingpong versennyel búcsúztatták az évet

2014. december 28. 20:00

Sportnapot tartott december 27-én a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola. A rendezvényen 16 órától maratoni pingpong verseny várt az érdeklődőkre, akik férfi és női csapatban, valamint egyéniben, párosban és vegyes párosban küzdhettek meg egymással. A programon családok, baráti társaságok és sportolók vettek részt.

Részletek
Futással búcsúztatjuk az idei évet

Futással búcsúztatjuk az idei évet

2014. december 27. 12:00

23. alkalommal rendezik meg 2014. december 31-én a szilveszteri futást Kiskunfélegyházán. A hagyományosnak számító óévbúcsúztató futóversenyre a polgármesteri hivatal előtt a helyszínen nevezhetnek az érdeklődők 10 órától. A verseny 11 órakor az óvodások futásával kezdődik, akiknek 200 métert kell teljesíteniük. Ezt követően az alsós általános iskolák tanulói állnak rajthoz, majd a „főverseny” keretében 11 éves kor felett a többi résztvevő teljesíti a 2200 méteres távot. A legötletesebb jelmezekben indulók külön díjazásban részesülnek. A verseny helyezettjeit ezúttal is serleggel díjazzák, valamint a rajtszámokkal tombolasorsoláson vehetnek részt a távok teljesítői.

Részletek
Nyílt napot tart a Huszka József Hagyományőrző Egyesület

Nyílt napot tart a Huszka József Hagyományőrző Egyesület

1901. december 13. 21:45

2015. január 3-án, szombaton 10 órától 16 óráig a pálmonostori Művelődési Házban várja az érdeklődőket a Huszka József Hagyományőrző Egyesület. A jelenlévők a program során nyílt edzés keretében ismerkedhetnek meg az íjászattal. Emellett fellép a Csongrádi Versmondók köre is. A rendezvényen Surjány Attila és Csák László előadást tart „Az ősi hitvilág elemei a magyar népmesékben” címmel. Az egyesület tervei között egy kézműves kör létrehozása is szerepel. A programra kilátogatók megkóstolhatják a hagyományos kenyérlángost, a langallót.

Részletek
Házhoz vitte az ajándékot a KTE

Házhoz vitte az ajándékot a KTE

2014. december 23. 17:50

Kettő darab éves Kecskeméti TE bérletet, fenyőfát és KTE ajándéktárgyakat kapott Tancsa János, a kapufarúgó verseny idei győztese. Az NBI-es labdarúgó bajnokság utolsó kecskeméti mérkőzésén, az Újpest elleni találkozó félidejében dőlt el, hogy Tancsa János nyerte meg a KTE által felajánlott ajándékokat. A díjakat a KTE technikai vezetője, Kislőrincz György, a csapat idegenlégiósa Bebeto és Patvaros Zsolt, ifjúsági válogatott játékos adta át.

Részletek
Karácsonyt ünnepeltek a Koppányok

Karácsonyt ünnepeltek a Koppányok

2014. december 23. 13:45

Mint minden évben, ezúttal is megtartották karácsonyi évértékelő rendezvényüket a félegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai. A résztvevők ezúttal is elhozhatták családtagjaikat, hozzátartozójukat, akikkel közösen beszélték át az év történéseit. A tagok saját készítésű sütivel vendégelték meg egymást.

Részletek
Újabb Fortuna-siker, balszerencsés ujjtörés

Újabb Fortuna-siker, balszerencsés ujjtörés

2014. december 21. 23:45

Kettőből kettő. Ez a Fortuna csapatának idei teremtorna mérlege. Az együttes december 20-án és 21-én megtartott Karácsony Kupán végzett ismét az élen. A Darvas József Általános Iskola tornatermében megrendezett verseny színvonalas, jó mérkőzéseket hozott. A meglepetés eredmények mellett balszerencsés sérülésben a K. O. csapatának kapusa az ujját törte.

Részletek
Kevésen múlott a serdülő kosaras továbbjutás

Kevésen múlott a serdülő kosaras továbbjutás

2014. december 21. 23:00

Ahogy az várható volt, nem sikerült a továbbjutás a Jövő Bajnokai DSE csapatának az országos serdülő bajnokságban. A területi alapszakasz záró fordulójában az együttes a Szentes legyőzése mellett vereséget szenvedett a Békéstől, így nem jött össze a csoportelsőség. A Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász- Nagykun- Szolnok és Pest megye déli területének küzdelme alapján a Jövő Bajnokai DSE a nagyon előkelő 7. helyezést érte el közvetlenül a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Kosárlabda Akadémia mögött.

Részletek
Az Astra nyerte a II. Karácsonyi Kupát

Az Astra nyerte a II. Karácsonyi Kupát

2014. december 22. 14:05

WSH-ANDONIK Karácsonyi Női Futsal Kupát rendeztek december 20-án és 21-én a félegyházi sportcsarnokban. A házigazda Astra Kiskunfélegyháza HFC mellett a Tolna-Mözs és a miskolci DVTK- Vénusz csapata vett részt a tornán. Az együttesek körmérkőzéseket vívtak egymással. A győzelmet a tavalyi évhez hasonlóan most is az Astra szerezte meg.

Részletek
Kétszáz kiló fölötti súlyokat is kinyomtak fekve (videóval)

Kétszáz kiló fölötti súlyokat is kinyomtak fekve (videóval)

2014. december 20. 17:45

A 12. Sébi- kupa fekvenyomó versenyt (II. Szabó József emlékverseny) rendezték meg december 20-án a Darvas József Általános Iskola aulájában. A megmérettetés ezúttal is látványosra sikerült. A résztvevők közül Szabó Tamás és Kozák Imre egyaránt 200 kilógramm fölött nyomott a finisben.

Részletek
Letette a sípot

Letette a sípot

2014. december 19. 16:45

33 évesen felhagyott az aktív játékvezetéssel Hegedűs Iván, aki 16 év után fejezte be pályafutását. Hegedűs Iván 1998. május 28-án vizsgázott le játékvezetésből. Közreműködött többek között Megyei Kupa elődöntőn és rangos hazai, nemzetközi mérkőzéseken is.

Részletek