Labdás edzés nélkül nehéz (Összefoglaló videóval)

Labdás edzés nélkül nehéz (Összefoglaló videóval)

2014. november 21. 11:45

November 22-én a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület számára is elkezdődik a 2014/15-ös vízilabda bajnokság. A félegyháziak a szezonban két korosztályban mérettetik meg magukat. Elsőként a Vidék Bajnokság gyerek I. korcsoportjának küzdelmei /2000 és utána születettek/ kezdődnek el, majd decemberben a gyerek III. korcsoportnak /2002 és utána születettek/ a ligája is elindul. A vízilabda egyesület felkészülését ezúttal is megnehezíti a kinti fedett medence hiánya, így csak a strand belső területén edzenek. A szűkösebb pálya miatt kapura lövésekről szó sem lehet, a labdát is csak mutatóban foghatják kezükbe a gyerekek.

Részletek
Nyílt napot tartanak a felújított fallabda pályán

Nyílt napot tartanak a felújított fallabda pályán

2014. november 20. 09:35

A sportág népszerűsítése céljából nyílt napot szerveznek november 22-én a kiskunfélegyházi fallabda pályán. Ennek keretében most szombaton bárki kipróbálhatja a fallabdázást. A pályán az érdeklődőknek ingyenes oktatást biztosítanak a szervezők.

Részletek
Remekeltek a Constantinum diákjai

Remekeltek a Constantinum diákjai

2014. november 19. 15:55

Egy második és egy harmadik helyet szereztek a Kids Kupa országos kötélmászó, függeszkedő versenyen november 10-én a Constantinum Intézmény tanulói. A Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumában megtartott megmérettetésen a félegyháziak fiú csapata 2. helyen végzett, míg a „Kötél Királynője” egyéni versenyen Hegedűs Melinda 3. lett.

Részletek
Háromszoros bajnok lett Kocsis Marcell

Háromszoros bajnok lett Kocsis Marcell

2014. november 19. 14:35

Kiválóan szerepelt Kocsis Marcell a serdülő országos bajnokság döntőjében, amit november 15-én és 16-án Kecskeméten rendeztek meg. A félegyháziak fiatal úszó reménysége, a kecskeméti Bácsvíz- KVSC versenyzője három számban országos bajnoki címet szerzett, emellett két ezüstérmet és egy negyedik helyet is begyűjtött.

Részletek
Félegyháziak is részt vettek a jubileumi Wing Tsun- gálán

Félegyháziak is részt vettek a jubileumi Wing Tsun- gálán

2014. november 19. 15:10

Nagyszabású Leung Ting Wing Tsun Gálát rendeztek november 9-én a debreceni Lovarda Egyetemi Kulturális és Konferenciaközpontban, amit Szél Gábor mester tiszteletére szervezett a Kelet-európai Wing Tsun Szövetség. Az 50. születésnapját ünneplő Szél Gábor Si Hing kelet-európai főinstruktor 25 éve Wing Tsunozik és 25 éve honosította meg a sportágat Debrecenben. A mesternek a jubileum alkalmából Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár díszoklevelet adományozott. A gálán a Magyar Wing Tsun Egyesület Kiskunfélegyházi klubjának vezetője, Tihanyi Mihály és több tanítványa is részt vett.

Részletek
Arany -és bronzérmet lőttek a Koppányok

Arany -és bronzérmet lőttek a Koppányok

2014. november 17. 15:15

A Mudin testvérek tiszteletére november 15-én Kétegyházán rendeztek történelmi teremíjász versenyt a Mudim sportcsarnokban. A félegyházi Turul Koppány Íjászokat Szeibert Nóra, Keserű Szilvia, Bányai Lili, Szeibert Imre és Bense László képviselte a megmérettetésen. Az erős mezőnyt jellemzi, hogy a tavalyi Európa-bajnok csupán negyedik lett. A Koppányok közül Szeibert Nóra első, Keserű Szilvia harmadik helyezést szerzett.

Részletek
Nem ment jól az alsó táblákon

Nem ment jól az alsó táblákon

2014. november 17. 11:00

Az Orosháza csapatát fogadta november 16-án a Kiskunfélegyházi HTK sakkcsapata az NBII Tóth László csoportjának 4. fordulójában. A félegyháziak összesen 4 pontot szereztek, amivel a 10. helyet foglalják el a bajnoki táblázaton.

Részletek
Tini leány-siker kosárlabdában

Tini leány-siker kosárlabdában

2014. november 17. 10:45

Piliscsabán vendégszerepelt november 16-án a Jövő Bajnokai DSE leány tini csapata az U13-as bajnokság 2. fordulójában. A félegyháziak szoros csatában mindkét mérkőzésüket megnyerték. Előbb a Cegléd együttesét múlták felül, majd a házigazda piliscsabaiakat győzték le.

Részletek
Tanács István maradt a megyei sakkszövetség elnöke

Tanács István maradt a megyei sakkszövetség elnöke

2014. november 17. 10:25

A Bács-Kiskun Megyei Sakkszövetség 2014. november 15-én tartotta meg közgyűlését, melyen döntöttek arról, hogy kik látják el 2018 végéig a szövetségen belüli tisztségeket. Az elnöki pozícióban továbbra is Tanács István, a Kiskunfélegyházi HTK Sakkszakosztályának vezetője marad. A felügyelő bizottságban Kemény Csaba elnököl, a főtitkári pozíciót a továbbiakban is Seres László tölti be.

Részletek
Idegenben győzött a Félegyházi KSC

Idegenben győzött a Félegyházi KSC

2014. november 16. 21:50

Soltvadkerten szerepelt a Bács-Kiskun megyei férfi kézilabda-bajnokság 8. fordulójában a Félegyházi KSC. A rangadót -mely előtt a hazaiak a harmadik, a félegyháziak pedig második helyen álltak- 22-20-ra a Félegyházi KSC nyerte meg és megőrizte ezüstérmes pozícióját a tabellán. A Félegyházi KSC női csapata ebben a fordulóban szabadnapos volt, így nem játszott.

Részletek