Hibátlan maradt a kézilabdacsapat - videóval

Hibátlan maradt a kézilabdacsapat - videóval

2017. október 8. 09:00

Harmadik mérkőzésén is győzött az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata. Október 7-én a Makói KC-t verte meg 29-23-ra a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A KHTK végig vezetett, a szünetbeli hatgólos különbség a második félidő egyes periódusában még tovább nőtt, a vendégek erejéből csupán rövidebb fellángolásra futotta, nem veszélyeztették a KHTK győzelmét. Három fordulót követően a félegyháziak jobb gólarányukkal vezetik a bajnokságot.

Részletek
Felőrölték ellenfelüket - videóval

Felőrölték ellenfelüket - videóval

2017. október 1. 17:30

Második hazai mérkőzését is megnyerte az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabda csapata. A Karcagi SE kiütéses legyőzését követően a Kiskőrösi KS már jóval nehezebb ellenfélnek bizonyult, szoros első félidőt követően a szünetben még a vendégek vezettek, de a KHTK a második félidőben megfordította az állást és a 12 gólig jutó Bagdi Balázs vezérletével kiütéses, 27-18-as sikert aratott.

Részletek
Több mint 30 éve nem történt ilyen a városban - videóval

Több mint 30 éve nem történt ilyen a városban - videóval

2017. szeptember 29. 07:30

A céltudatos városépítés szép példája látszik kibontakozni Félegyházán a Constantinum iskolabővítési tervei kapcsán, összefogva az önkormányzattal. Ennek a többszereplős történetnek a szálai futottak össze azon a sajtótájékoztatón, amit a város, az intézmény, és az azt fenntartó rend vezetői tartottak szeptember 28-án, csütörtökön, a testületi ülést követően, hogy beavassák a sajtó képviselőit és rajtuk keresztül a nyilvánosságot a részletekbe. Így megtudhattuk, hogy az elmúlt 15 év iskolabezárásai után, hogyan nyílt meg a lehetőség egy új iskolaépület megépítésére, ezzel párhuzamosan, a város egyik régi szégyenfoltjának felszámolására.

Részletek
Leánykérés a jakabi szüreti bálon - videóval

Leánykérés a jakabi szüreti bálon - videóval

2017. szeptember 26. 14:00

Énekszóra ébredt Jakabszállás községe szeptember 23-án, amikor lovas fogatokkal, feldíszített kocsikon, zenekari kísérettel csősz legények hirdették a szüreti felvonulás napját. A falujárás és a csőszpárok tánca meggyőző hívogató volt az esti bálra.

Részletek
Magabiztos siker a bajnoki rajton - videóval

Magabiztos siker a bajnoki rajton - videóval

2017. szeptember 24. 17:30

Könnyed győzelemmel kezdett a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának nyitófordulójában szeptember 23-án. A KHTK játékosai a Karcagi SE ellen léptek pályára a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az erőviszonyok alapján félegyházi sikerrel lehetett számítani, Miksi István vezetőedző játékosai igazolva a papírformát, 18-10-es félidőt követően 41-23-ra nyertek.

Részletek
Átadták a szabadtéri kosárlabdapályát - videóval

Átadták a szabadtéri kosárlabdapályát - videóval

2017. szeptember 21. 17:30

A város sportéletében két jelentős beruházás is megvalósult, amelyek hivatalos átadását szeptember 20-án tartották meg. Elsőként a Constantinum Sportcentrum tornatermének megszépült, újracsiszolt és felfestett parkettáját, új kosárpalánkjait, valamint korszerű LED világítását mutatták be. Ezt követően a hosszú évek óta várt, idén TAO-s forrás segítségével elkészült szabadtéri kosárlabda és streetball pályát adták át a Honvéd Sporttelepen. Mindkét beruházás helyi vállalkozók társasági adójának, valamint a Félegyházi Térségi Sportiskola, az MKOSZ és az önkormányzat segítségével, együttműködésével valósult meg.

Részletek
Nemcsak használni, de szebbé tenni is akarja a parkerdőt a Parkerdőért Egyesület - videóval

Nemcsak használni, de szebbé tenni is akarja a parkerdőt a Parkerdőért Egyesület - videóval

2017. szeptember 18. 14:00

Több mint három esztendeje, hogy az önkormányzat rendbe tette a nagyon rossz állapotba került városi parkerdőt. Ma már tiszta terek, járható sétányok szalonnasütő és főzőhelyek, fedett pihenők, a madarakat, fákat ismertető táblák várják a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Azóta több közösség, köztük a motorosok, a lovas sport elkötelezettjei, az íjászok és az ebtenyésztők is számos térségi, országos, sőt nemzetközi rendezvényt szerveztek itt sikerrel. A szervezők most összefogtak, és létrehozták a Parkerdőért Egyesületet. Céljaikról, elképzeléseikről szeptember 16-án, egy parkerdei piknik keretében megtartott sajtótájékoztatón számoltak be. Az eseményen jelen volt Csányi József polgármester is, aki a parkerdő további fejlesztési terveiről szólt, és elmondta, hogy az egyesület jobbító, a parkerdőt használhatóbbá, komfortosabbá tételét célzó törekvéseit az önkormányzat minden eszközzel támogatja.

Részletek
Véget ért a versenyszezon a Balog Tanyán - videóval

Véget ért a versenyszezon a Balog Tanyán - videóval

2017. szeptember 17. 12:30

Idei utolsó versenyét tartotta szeptember 16-án a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark. Mint minden évben, ezúttal is 6 órás megmérettetésre várták a horgászokat. A szezonzáróra 29-en neveztek, az első három helyezett hagyományosan következő évre szóló horgászbérlettel gazdagodott, mellettük díjazták a legnagyobb hal kifogóját. A 2017-es versenyszezont szép eredménnyel zárta a Balog Tanya, a legnépszerűbb megmérettetésnek az augusztusi 24 órás horgászat számított.

Részletek