Fordulatos mérkőzésen ikszelt az Astra

Fordulatos mérkőzésen ikszelt az Astra

2017. október 23. 10:30

A győri Árkád ETO kizárását követően átalakult tabellával folytatódott a női futsal NB I-es bajnokság, amelynek 6. fordulóbeli slágermérkőzését Miskolcon rendezték meg. Az ötödik helyezett Miskolci-Vénusz a harmadik Asrta-4IG-Kiskunfélegyházi Bullst fogadta október 22-én. A találkozó több fordulatot is tartogatott, előbb gyors gólváltást követően Gál Tímea révén az Astra került előnybe, de egy percre rá a miskolciak kiegyenlítettek. A második félidő elején a hazaiak a vezetést is megszerezték, néhány perccel később azonban Gál Tímea saját maga és csapata második gólját jegyezve 2-2-re alakította az állást, ami a végeredményt is jelentette. A hátrányból felálló Astra értékes pontot szerzett Miskolcon és továbbra is őrzi felsőházra jogosító pozícióját az alapszakaszban.

Részletek
Hátrányból felállva nyertek a rangadón - videóval

Hátrányból felállva nyertek a rangadón - videóval

2017. október 22. 12:05

Izgalmas, fordulatos mérkőzésen 27-24-re győzött a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata a férfi felnőtt NB II-es bajnokság délkeleti csoportjának slágermérkőzésén a Békéscsaba DKSE ellen október 21-én, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Mindkét együttes veretlenül várta az összecsapást, a vendégek sokáig vezettek, a KHTK 20-20-as állást követően az utolsó 10 percben fordított.

Részletek
Új fejezet a város életében: Egynapos sebészeti ellátás indult a félegyházi kórházban - videóval

Új fejezet a város életében: Egynapos sebészeti ellátás indult a félegyházi kórházban - videóval

2017. október 19. 18:15

Új korszak kezdődött a kórház életében október 17-én, amikor a sebészeti ellátás felszámolása után hét évvel ismét üzembe helyezték a műtőket és beteget operáltak. A teljesen megújult, korszerű, egynapos sebészeti ellátást nyújtó osztály működésével újraindult az aktív betegellátás a félegyházi kórházban. Az osztály megnyitását jelentő első műtéteket dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese végezte, akik annak idején itt, a városi kórházban együtt kezdték sebészi pályafutásukat.

Részletek
Könnyed győzelem - videóval

Könnyed győzelem - videóval

2017. október 15. 13:30

Magabiztos játékkal a vártnál simábban nyert a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata az NB II délkeleti csoportjának 4. fordulójában. A KHTK zsinórban negyedik sikerét aratta, a szenvedő fél a még veretlen Túrkevei VSE 16-12-es félidőt követően 28-20-ra maradt alul. A bajnokságot hibátlan mérleggel kezdő KHTK az 5. fordulóban az aranyéremre törő Békéscsaba DKSE-t fogadja október 21-én, szombaton 17 órakor a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

Részletek
Hibátlan maradt a kézilabdacsapat - videóval

Hibátlan maradt a kézilabdacsapat - videóval

2017. október 8. 09:00

Harmadik mérkőzésén is győzött az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapata. Október 7-én a Makói KC-t verte meg 29-23-ra a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A KHTK végig vezetett, a szünetbeli hatgólos különbség a második félidő egyes periódusában még tovább nőtt, a vendégek erejéből csupán rövidebb fellángolásra futotta, nem veszélyeztették a KHTK győzelmét. Három fordulót követően a félegyháziak jobb gólarányukkal vezetik a bajnokságot.

Részletek
Felőrölték ellenfelüket - videóval

Felőrölték ellenfelüket - videóval

2017. október 1. 17:30

Második hazai mérkőzését is megnyerte az NB II férfi felnőtt dél-keleti csoportjában a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabda csapata. A Karcagi SE kiütéses legyőzését követően a Kiskőrösi KS már jóval nehezebb ellenfélnek bizonyult, szoros első félidőt követően a szünetben még a vendégek vezettek, de a KHTK a második félidőben megfordította az állást és a 12 gólig jutó Bagdi Balázs vezérletével kiütéses, 27-18-as sikert aratott.

Részletek
Több mint 30 éve nem történt ilyen a városban - videóval

Több mint 30 éve nem történt ilyen a városban - videóval

2017. szeptember 29. 07:30

A céltudatos városépítés szép példája látszik kibontakozni Félegyházán a Constantinum iskolabővítési tervei kapcsán, összefogva az önkormányzattal. Ennek a többszereplős történetnek a szálai futottak össze azon a sajtótájékoztatón, amit a város, az intézmény, és az azt fenntartó rend vezetői tartottak szeptember 28-án, csütörtökön, a testületi ülést követően, hogy beavassák a sajtó képviselőit és rajtuk keresztül a nyilvánosságot a részletekbe. Így megtudhattuk, hogy az elmúlt 15 év iskolabezárásai után, hogyan nyílt meg a lehetőség egy új iskolaépület megépítésére, ezzel párhuzamosan, a város egyik régi szégyenfoltjának felszámolására.

Részletek
Leánykérés a jakabi szüreti bálon - videóval

Leánykérés a jakabi szüreti bálon - videóval

2017. szeptember 26. 14:00

Énekszóra ébredt Jakabszállás községe szeptember 23-án, amikor lovas fogatokkal, feldíszített kocsikon, zenekari kísérettel csősz legények hirdették a szüreti felvonulás napját. A falujárás és a csőszpárok tánca meggyőző hívogató volt az esti bálra.

Részletek