Magabiztos siker a bajnoki rajton - videóval

Magabiztos siker a bajnoki rajton - videóval

2017. szeptember 24. 17:30

Könnyed győzelemmel kezdett a P&P Kiskunfélegyházi HTK kézilabda csapata az NB II dél-keleti csoportjának nyitófordulójában szeptember 23-án. A KHTK játékosai a Karcagi SE ellen léptek pályára a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az erőviszonyok alapján félegyházi sikerrel lehetett számítani, Miksi István vezetőedző játékosai igazolva a papírformát, 18-10-es félidőt követően 41-23-ra nyertek.

Részletek
Átadták a szabadtéri kosárlabdapályát - videóval

Átadták a szabadtéri kosárlabdapályát - videóval

2017. szeptember 21. 17:30

A város sportéletében két jelentős beruházás is megvalósult, amelyek hivatalos átadását szeptember 20-án tartották meg. Elsőként a Constantinum Sportcentrum tornatermének megszépült, újracsiszolt és felfestett parkettáját, új kosárpalánkjait, valamint korszerű LED világítását mutatták be. Ezt követően a hosszú évek óta várt, idén TAO-s forrás segítségével elkészült szabadtéri kosárlabda és streetball pályát adták át a Honvéd Sporttelepen. Mindkét beruházás helyi vállalkozók társasági adójának, valamint a Félegyházi Térségi Sportiskola, az MKOSZ és az önkormányzat segítségével, együttműködésével valósult meg.

Részletek
Nemcsak használni, de szebbé tenni is akarja a parkerdőt a Parkerdőért Egyesület - videóval

Nemcsak használni, de szebbé tenni is akarja a parkerdőt a Parkerdőért Egyesület - videóval

2017. szeptember 18. 14:00

Több mint három esztendeje, hogy az önkormányzat rendbe tette a nagyon rossz állapotba került városi parkerdőt. Ma már tiszta terek, járható sétányok szalonnasütő és főzőhelyek, fedett pihenők, a madarakat, fákat ismertető táblák várják a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Azóta több közösség, köztük a motorosok, a lovas sport elkötelezettjei, az íjászok és az ebtenyésztők is számos térségi, országos, sőt nemzetközi rendezvényt szerveztek itt sikerrel. A szervezők most összefogtak, és létrehozták a Parkerdőért Egyesületet. Céljaikról, elképzeléseikről szeptember 16-án, egy parkerdei piknik keretében megtartott sajtótájékoztatón számoltak be. Az eseményen jelen volt Csányi József polgármester is, aki a parkerdő további fejlesztési terveiről szólt, és elmondta, hogy az egyesület jobbító, a parkerdőt használhatóbbá, komfortosabbá tételét célzó törekvéseit az önkormányzat minden eszközzel támogatja.

Részletek
Véget ért a versenyszezon a Balog Tanyán - videóval

Véget ért a versenyszezon a Balog Tanyán - videóval

2017. szeptember 17. 12:30

Idei utolsó versenyét tartotta szeptember 16-án a Balog Tanya Horgásztó és Pihenőpark. Mint minden évben, ezúttal is 6 órás megmérettetésre várták a horgászokat. A szezonzáróra 29-en neveztek, az első három helyezett hagyományosan következő évre szóló horgászbérlettel gazdagodott, mellettük díjazták a legnagyobb hal kifogóját. A 2017-es versenyszezont szép eredménnyel zárta a Balog Tanya, a legnépszerűbb megmérettetésnek az augusztusi 24 órás horgászat számított.

Részletek
Fellélegezhet egy városrész - videóval

Fellélegezhet egy városrész - videóval

2017. szeptember 14. 18:10

Örömmel fogadták a városrész lakói szeptember 14-én a Kossuthváros megújult főutcájának átadását. Az utca egyik lakója, Szikora István így fogalmazott: „nagyon rég várt pillanat volt a mai.” A töredezett, toldozott-foldozott útfelületet felújították, emellett rendbe tették a csapadékvíz-elvezető rendszert is, ami azért volt fontos, mert esős időszakban áldatlan állapotok uralkodtak. Az új aszfalttal ellátott utca minőségét a városrész ovisai rolleres, bringás körökkel, a józsefes diákok pedig futóversennyel tesztelték, és láthatóan elégedettek voltak a minőséggel. Csányi József polgármester az átadás során a futóverseny versenyzőit oklevéllel és kupával jutalmazta, a jelen lévő utcalakók pedig az avatáskor átvágott nemzeti színű szalagból vihettek haza egy-egy darabot.

Részletek
A virágos Félegyházáért sokat tesznek a városlakók, az intézmények és a vállalkozások - videóval

A virágos Félegyházáért sokat tesznek a városlakók, az intézmények és a vállalkozások - videóval

2017. szeptember 10. 18:00

A Virágos Félegyházáért Mozgalom eredményhirdetésére szeptember 9-én került sor a városháza előtti színpadon. A virágos kertek, erkélyek szorgos és hozzáértő gondozóit Csányiné Pap Andrea, a virágos verseny fővédnöke köszöntötte a díjak átadása előtt. Kifejtette: 2010 óta a város minden évben meghirdette a mozgalmat, és évről évre többen csatlakoznak hozzá, megmutatva szép, virágos kertjüket, erkélyüket, sőt idén már cégek is csatlakoztak a városszépítők versenyéhez. A mozgalom legfőbb értékének azt tartotta, hogy a virágágyások szorgos gondozói követendő példát is mutatnak.

Részletek
Az új parkolók már elkészültek, most várják a kondigépeket - videóval

Az új parkolók már elkészültek, most várják a kondigépeket - videóval

2017. szeptember 10. 17:00

Új parkolókat adott át rendeltetésének pénteken Csányi József polgármester Gyenes Attila körzeti képviselő társaságában. Az ünnepélyes alkalom apropóján a város első embere arról is beszélt, hogy bár a parkoló építés égető feladat a városban, az optimális helyszín kiválasztásakor olykor érdekellentétekkel is találkoznak.  S bár mindenütt az összes érintett számára optimális megoldásra törekednek, előfordul, hogy a közösségi érdeknek alá kell rendelni az egyéni szempontokat. Most a Marosvásárhelyi utcában és a Kossuth u. 18. szám előtti területen sikerült új parkolókat kialakítani, amire komoly igény mutatkozott.

Részletek
Újabb ezer méter hosszan épült meg a Csólyosi út - videóval

Újabb ezer méter hosszan épült meg a Csólyosi út - videóval

2017. szeptember 1. 15:30

A korábbi két ütem folytatásaként megépült a Csólyosi út újabb szakasza 1000 méter hosszan, 3 méter szélességben. A beruházást szeptember 1-jén, pénteken ünnepélyes keretek között adta át Csányi József polgármester, Fekete Tamás, a kivitelező ÚT-ÉP-KER ’97 Kft. ügyvezetője, és Ván Jenő, a térség önkormányzati képviselője.

Részletek