A ravatalozó az embernek járó tisztelet utolsó helyszíne - videóval

A ravatalozó az embernek járó tisztelet utolsó helyszíne - videóval

2017. december 10. 15:05

December 8-án adták át az új ravatalozót az Alsótemetőben. A mintegy 300 millió forintos beruházást a város önerőből valósította meg. Az épületben két ravatalozóteret alakítottak ki, amelyből az egyik nagyobb létszámú temetések megtartására is alkalmas. Az Ybl-díjas Boros Pál tervezte épületegyüttes átadásakor Csányi József polgármester és Lezsák Sándor országgyűlési képviselő mondott beszédet. A ravatalozót Hajagos Gyula esperes-plébános, Rónaszéki Gábor plébános, Hatvani Zsófia református és Hostyánszki Péter baptista lelkész áldották meg. Közreműködött a Palestrina kamarakórus.

Részletek
Félegyházán tartották a megyei klímastratégiai program záró tanácskozását - videóval

Félegyházán tartották a megyei klímastratégiai program záró tanácskozását - videóval

2017. december 5. 18:30

A klímaváltozás okozta kedvezőtlen hatások Bács-Kiskun megyét is egyre inkább érintik, nemcsak az ökológiai feltételeket, de a gazdasági teljesítőképességét és a lakosság életmódját is negatívan befolyásolja. Ezt a folyamatot ismerte fel a megyei önkormányzat, amikor elindította klímaprogramját az éghajlatváltozáshoz történő alkalmazkodás, valamint a kockázatkezelés előmozdítása érdekében. A program záró rendezvényét Kiskunfélegyházán tartották meg, december 4-én.

Részletek
Összeomlás a második félidőben - videóval

Összeomlás a második félidőben - videóval

2017. december 3. 12:05

Rangadó várt a P&P Kiskunfélegyházi HTK játékosaira, akik régi mumuscsapatukat, az UniTurn Kunszentmártont fogadták december 2-án, az NB II férfi felnőtt délkeleti csoportjának 10. fordulójában. A bajnoki cím és a dobogós helyezések szempontjából fontos találkozón az első félidő nagy részében fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szünetbeli egygólos félegyházi vezetés végül nem bizonyult elégnek a pontszerzéshez, a vendég kunszentmártoniak a második játékrész elején fordítottak és 28-22-re nyertek a támadásban keveset mutató hazaiak ellen.

Részletek
Ülésezett a képviselő-testület - videóval

Ülésezett a képviselő-testület - videóval

2017. december 1. 09:30

26 napirendi pontot tárgyalt meg november 30-i ülésén a félegyházi képviselő-testület. Elhangzott például, hogy az önkormányzat által megvásárolt Béke téri ingatlan bontása hamarosan megkezdődhet, aminek a költsége – a legkedvezőbb ajánlat értelmében – 4,8 millió forint + áfa lesz. A megállapodás szerint december 5-éig veszi birtokba az önkormányzat az ingatlant, ezt követően, a szükséges engedélyek beszerzése után, kezdődhet meg ténylegesen az épület bontása, majd a tervezett parkoló kialakítása.

Részletek
Magabiztos hazai siker - videóval

Magabiztos hazai siker - videóval

2017. november 19. 10:50

Hatékony támadójátékot bemutatva fölényesen nyert hazai pályán a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata a Kondorosi KK ellen az NB II-es bajnokság 8. fordulójában, november 18-án. A KHTK nem hagyott kétséget a felől, hogy kié a jobb együttes, a szünetbeli 20-14-es vezetést követően 39-25-re győzött, amivel itthon tartotta a kettő pontot. A sikerrel a KHTK megőrizte második helyét a tabellán, nyolcadik találkozóján hetedik győzelmét aratva.

Részletek
Közmeghallgatást tartottak Félegyházán - videóval

Közmeghallgatást tartottak Félegyházán - videóval

2017. november 10. 09:00

Közmeghallgatást tartott Kiskunfélegyháza önkormányzata november 9-én. A közmeghallgatás megkezdése előtt a képviselő-testület rövid ülés keretében döntött arról, hogy Félegyháza pályázatot nyújt be a „Települési önkormányzatok rendkívüli támogatása” elnevezésű pályázat keretében. Az összejövetelen a legtöbb probléma és kérés a közlekedéssel, a parkolási feltételek javításával, kerékpárút építéssel és a közvilágítás fejlesztésével kapcsolatban merült fel. Ezek közül is kiemelkedett a Bercsényi utcán kialakult lehetetlen közlekedési helyzet felszámolásának igénye, az itt közlekedő kerékpárosok veszélyeztetettsége. Az első felszólaló, Kiovszki László is a Bercsényi utcai kerékpárút megépítéséről kérdezett.

Részletek
Hatból hat – továbbra is hibátlan a kézilabdacsapat - videóval

Hatból hat – továbbra is hibátlan a kézilabdacsapat - videóval

2017. november 7. 16:30

Folytatta győzelmi sorozatát a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata, amely november 4-én a pont nélkül álló Köröstarcsai KSK-t látta vendégül a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A vártnál nehezebb találkozón végig a KHTK vezetett, az akadozó támadójáték mellett a védelem ezúttal is jól muzsikált, ennek köszönhetően az együttes 23-19-re nyert és készülhet a Mezűtúri AFC elleni rangadóra.

Részletek
Nyugdíjasok a nyugdíjasoknak a biztonságról - videóval

Nyugdíjasok a nyugdíjasoknak a biztonságról - videóval

2017. november 18. 12:00

A Nyugdíjas akták című bűnügyi komédiát október 30-án ismét bemutatták a művelődési központban. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt időszakban Tóth Tamás darabját a térségben már sok településen játszotta el a nyugdíjasokból szerveződött színtársulat dr. Horváth-Rekedt Gréta rendőr főhadnagy rendezésében. Az előadás előtt Csányi József polgármester és dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke köszöntötte az előadókat és a közönséget. Közreműködött a Kunplast Szupernagyik csoportja és a Félegyházi Citerazenekar.

Részletek