• Kezdőlap
  • "Önkormányzati választás - 2019"-ként cimkézett hírek listázása
Zökkemőmentesen indult a választás Félegyházán

Zökkemőmentesen indult a választás Félegyházán

2019. október 13. 13:15 | Önkormányzati választás - 2019

Rendben és zavartalanul indult a helyhatósági választás Félegyházán. Valamennyi szavazókör megnyílt reggel 7-kor, és délelőtt 11 óráig már a választópolgárok 17,34 százaléka voksolt. A választói lendület később sem csökkent, a szavazókörökben folyamatos volt a szavazás. Délelőtt már 4269-en adták le voksukat. Ez az eredmény jobb, mint az országos átlag. A választási bizottságtól sokan igényeltek mozgó urnát. Valamennyi kérést teljesíteni tudtak, és továbbiakra is számítanak.

Részletek
Bemutatkozik Lőrincz Tibor, a 7. számú választókörzet független jelöltje

Bemutatkozik Lőrincz Tibor, a 7. számú választókörzet független jelöltje

2019. október 9. 08:30 | Önkormányzati választás - 2019

Jelentős tapasztalattal és önkormányzati ismeretekkel rendelkező, okleveles agrármérnöki végzettségű félegyházi lakos vagyok. A függetlenség szellemében, a jó elképzeléseket elősegítve szeretnék munkálkodni, a város, valamint a hozzá tartózó külterületen élők életkörülményeinek javítása érdekében. A kötelező alapfeladatok mellett a környezet és életminőség fejlesztése érdekében kifejtett tevékenységek elsődlegesek a számomra. A legfiatalabb generációtól a legidősebb korosztályig a teljesíthető igények maradéktalan megvalósítása a célom. A köz szolgálata mindenekelőtt! ​​​​​​​

Részletek
Vasárnap választunk

Vasárnap választunk

2019. október 8. 10:15 | Önkormányzati választás - 2019

Eltelt öt év, október 13-án, vasárnap ismét választunk. Ezúttal az a tét, hogy kiknek a kezébe tesszük a következő fél évtizedre szeretett városunk, lakóhelyünk, otthonunk sorsát. Dönthetünk szimpátia vagy politikai meggyőződés alapján, vélt vagy valós erényeket jutalmazva, hibákat büntetve… Vagy egyszerűen csak azért, mert van véleményünk, és azt – legalább a szavazófülke magányában – képviselni kívánjuk. Tulajdonképpen mindegy miért tesszük, de tegyük meg! Menjünk el vasárnap választani!

Részletek
Választási tájékoztató a szavazólapon szereplő jelöltekről

Választási tájékoztató a szavazólapon szereplő jelöltekről

2019. szeptember 25. 07:30 | Önkormányzati választás - 2019

Tájékoztatjuk a választópolgárokat, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a települési nemzetiségi önkormányzati képviselők október 13-án, vasárnap tartandó választására Kiskunfélegyházán az alábbi polgármester, egyéni választókerületi és nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölteket vette nyilvántartásba a Helyi Választási Bizottság.

Részletek
Kisorsolták a megyei és területi nemzetiségi listák sorrendjét

Kisorsolták a megyei és területi nemzetiségi listák sorrendjét

2019. szeptember 12. 18:00 | Önkormányzati választás - 2019

A Bács-Kiskun Megyei Területi Választási Bizottság kisorsolta a bejelentett megyei és területi nemzetiségi listák sorrendjét. A kisorsolt sorrend az elkövetkező napokban a függőben lévő döntések fényében változhat, ugyanis ha egy, a sorsoláson részt vett lista kiesik, akkor a mögötte lévő listák előbbre kerülhetnek.

Részletek
Bemutatta polgármesterjelöltjét a Veled a Városunkért Egyesület - videóval

Bemutatta polgármesterjelöltjét a Veled a Városunkért Egyesület - videóval

2019. augusztus 8. 17:40 | Önkormányzati választás - 2019

Bemutatta polgármesterjelöltjét a félegyházi ellenzéki összefogás augusztus 7-én, szerdán. A sajtótájékoztatón a Veled a Városunkért Egyesületről elmondták: 12 személy hozta létre azzal a céllal, hogy egységbe szerveződve tudásukkal, tapasztalatukkal és elkötelezettségükkel hozzájáruljanak Kiskunfélegyháza fejlődéséhez. A sajtótájékoztató jelentős részében a sajtó képviselői a polgármesterjelöltet közösségi oldalán közzétett gondolatokról kérdezték.

Részletek
Válasz Vakulya László Fidesz elnök nyílt levelére

Válasz Vakulya László Fidesz elnök nyílt levelére

2019. augusztus 8. 15:30 | Önkormányzati választás - 2019

Tisztelt Elnök Úr! Először is gratulálni szeretnénk új megbízatásához, amelyhez sok sikert kívánunk. Sikerült meglepetést okozniuk levelükkel, melyet jelöltünk bejelentésének napján reggel kaptunk kézhez, illetve jól megszerkesztett formában került fel a Félegyházi Közlöny önkormányzati fenntartású újság internetes oldalára. Minden jel szerint jó információs csatornáik vannak, hogy ki tudták deríteni, ki a félegyházi ellenzék jelöltje.

Részletek
A Félegyháziak nem hülyék

A Félegyháziak nem hülyék

2019. augusztus 7. 09:30 | Önkormányzati választás - 2019

Nyílt levélben fordult a helyi pártok vezetőihez Vakulya László, a Fidesz újonnan megválasztott félegyházi elnöke arra kérve őket, hogy ne indítsanak polgármester-jelöltként Félegyházán olyan személyt, aki folyamatosan gyalázkodó és más embereket sértő módon nyilvánul meg a közösségi médiában. E szokatlan gesztust Vakulya László azzal magyarázza, hogy az MSZP, DK és Jobbik által bemutatni tervezett polgármester-jelölt nyilvános állásfoglalásaiban súlyosan sérti a nőket, a politikailag másként gondolkodókat, a határon túli magyarokat. Ami ellen kötelességének érzi felemelni szavát magánemberként, és közéleti szereplőként is.

Részletek