Nem minden megfázás influenza

Nem minden megfázás influenza

2018. november 16. 07:30

A téli időszakban rohamosan nő a felső légúti megbetegedések száma, mivel a hűvös és párás idő kedvező feltételeket biztosít a kórokozók szaporodásához, és gyengíti immunrendszerünket is. S bár leggyakrabban ezeket a fertőzéseket vírus okozza, nem minden megfázás írható az influenza számlájára. A banális náthát sok esetben mi magunk is tudjuk kezelni, hiszen a patikákban igen nagy számban állnak rendelkezésre recept nélkül kapható szerek, a súlyosabb tüneteket okozó influenzavírus ellen pedig védőoltással védekezhetünk. A megfázásos időszak könnyebb átvészelésére dr. Keserű Gabriella háziorvos adott szakszerű tanácsokat.

Részletek
A fokozott odafigyelést igénylő népbetegség

A fokozott odafigyelést igénylő népbetegség

2018. november 14. 10:00

Ismert egy betegség, amelynek bár nincsenek ordító tünetei, mégis képes lassan és alattomosan visszafordíthatatlan károkat okozni a szervezetben. Egy olyan civilizációs kór ez, amely ma már egyre nagyobb tömegeket érint, de megfelelő információk birtokában odafigyeléssel sok esetben megelőzhető, elodázható, vagy az időben történő diagnosztizálással jól kezelhető. November 14. a cukorbetegek világnapja. Ez alkalomból dr. Kerekes Zsolt diabetológus szakorvossal beszélgettünk.

Részletek
Novemberi véradások

Novemberi véradások

2018. november 6. 12:00

Novemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Decemberi véradások

Decemberi véradások

2018. december 15. 10:00

Decemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés

2018. október 25. 16:00

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzést szervez a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei vállalkozások képviselői számára. A tanfolyam november 8-án, csütörtökön 10 és 16 óra között lesz az iparkamara székházában (6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.).

Részletek