Felújítaná az önkormányzat a lakótelepi orvosi rendelőt

Felújítaná az önkormányzat a lakótelepi orvosi rendelőt

2019. november 26. 07:30

Szerkesztőségünkhöz is eljutott a szóbeszéd, miszerint bezárják a Petőfi lakótelepen a Darvas téri orvosi rendelőt. A hír valóságtartalmáról dr. Füstös Magdolna aljegyzőt kérdeztük, aki határozottan cáfolta azt. Mint megtudtuk, az önkormányzat szándéka éppen ennek ellenkezője: fel szeretné újítani az egészségügyi létesítményt.

Részletek
Egészségjárat bevezetését tervezi az önkormányzat

Egészségjárat bevezetését tervezi az önkormányzat

2019. november 21. 13:00

– A városvezetés és az önkormányzat szüntelen, kiemelt törekvése, hogy a félegyházi embereknek stabil, kiegyensúlyozott színvonalú egészségügyi ellátásban legyen része. Ezért rengeteget tettünk az elmúlt öt évben, és nagyon sok tervünk van a jövőre vonatkozóan is. A legújabb kezdeményezésünk egy egészségjárat bevezetése lesz, amivel az ellátást mindenki számára elérhetővé szeretnénk tenni – mondta el lapunknak Csányi József polgármester a január 1-jétől tervezett buszjárat bevezetése kapcsán.

Részletek
Decemberi véradások

Decemberi véradások

2019. november 29. 08:30

Decemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Novemberi véradások

Novemberi véradások

2019. október 30. 13:00

Novemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Részletek
Segítettünk Zentének, segítsünk Leventének is!

Segítettünk Zentének, segítsünk Leventének is!

2019. október 29. 08:00

Ahogy arról korábban a 24.hu beszámolt, összegyűlt a súlyos izomsorvadásban szenvedő Zente gyógykezeléséhez szükséges 700 millió forint. Az SMA-1 típusú izomsorvadást a gyógyíthatatlan betegségek között tartják számon, de világ egyik legdrágább gyógyszere javíthat Zente állapotán.

Részletek
Hírek az Egészségközpontból

Hírek az Egészségközpontból

2019. október 19. 18:00

Az Egészségközpont épületében egy időben több száz felnőtt és gyermek tartózkodhat, az ő biztonságuk a legfontosabb. Kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy ne álljanak meg a tűzoltóautó számára fenntartott területen! Az utcán és az intézmény belső udvarán mindig van szabad parkolóhely.

Részletek