Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzés

2018. október 25. 16:00

Munkahelyi elsősegélynyújtó képzést szervez a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyei vállalkozások képviselői számára. A tanfolyam november 8-án, csütörtökön 10 és 16 óra között lesz az iparkamara székházában (6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.).

Részletek
Sokan élnek az ingyenes csontsűrűség-vizsgálattal

Sokan élnek az ingyenes csontsűrűség-vizsgálattal

2018. október 15. 17:00

Ingyenes csontsűrűség-vizsgálatra van lehetőség ezen a héten, október 20-áig a félegyházi városi kórházban. Mivel erre legközelebb Kecskeméten van lehetőség, ott pedig igen hosszú a várakozási idő, a félegyházi lakosok igen nagy számban végeztették el már az első napon az egyébként néhány perces, teljesen fájdalommentes vizsgálatot.

Részletek
Titkok a levéltárból - A dajkaságról

Titkok a levéltárból - A dajkaságról

2018. október 14. 13:00

Ma már szinte csak szépirodalmi olvasmányaink alapján tudjuk elképzelni, hogy mit is takarhatott a 19. században a „szoptatós dajka” és a „szárazdajka” kifejezés. A saját csecsemőjüket szoptatni nem tudó, vagy nem akaró anyák, amennyiben meg tudták fizetni ezt a szolgáltatást, „tápanyát”, más néven szoptatós dajkát fogadtak gyermekük mellé, illetve bizonyos esetekben a gyermeket adták ki dajkaságba. A gyermeket ápoló, rá felvigyázó, de őt nem szoptató gondozónőt hívták szárazdajkának.

Részletek