Megelőzhető a vastagbélrák

Megelőzhető a vastagbélrák

2019. október 5. 10:00

A World Cancer Research Fund (WCRF) kutatásai alapján 2018-ban, Magyarországon százezer lakosra vetítve 51,2 vastagbél daganatos megbetegedést regisztráltak. Ezzel a világranglista – egyáltalán nem előkelő – első helyén állunk, annak ellenére, hogy a betegség már korai stádiumában is jól felismerhető és gyógyítható. Ehhez pedig csak egy kis odafigyelés és egészségtudatosság szükséges.

Részletek
Aki vért ad, életet ad! – Rendhagyó véradás

Aki vért ad, életet ad! – Rendhagyó véradás

2019. október 7. 17:30

A Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából Bács-Kiskun megyében több napon és több helyszínen – Kiskunfélegyháza, Baja, Kecskemét, Kiskunhalas – lesz lehetősége az önkénteseknek, hogy részt vegyenek a Magyar Vöröskereszt és a katasztrófavédelem által közösen szervezett véradásokon. Ez a véradás más lesz, mint a megszokott, egy speciális küldetése is van!

Részletek
Kérdezze meg gyógyszerészét!

Kérdezze meg gyógyszerészét!

2019. szeptember 27. 16:00

Kérdezze meg gyógyszerészét! címmel tartottak ismeretterjesztő előadást szeptember 24-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, a kiskunfélegyházi Egészségfejlesztő Iroda szervezésében. A meghívott vendég dr. Papp Edit, a kórházi patika gyógyszertárvezetője volt. 

Részletek
Kérdezze meg gyógyszerészét!

Kérdezze meg gyógyszerészét!

2019. szeptember 23. 11:30

Tanácsadással egybekötött előadásra várja az érdeklődőket a Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda. Téma: kurkuma, ginkgo, lutein, porcerősítők, vitaminok, avagy hogyan igazodjunk el az étrend-kiegészítők között? Az ingyenes program szeptember 24-én, kedden 17 órakor lesz a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvény előadója dr. Papp Edit, a Kórházi Patika gyógyszertárvezetője.

Részletek
Megelőzhető a méhnyakrák

Megelőzhető a méhnyakrák

2019. szeptember 7. 10:00

Szeptember 12-éig lehet igényelni a HPV elleni ingyenes védőoltást azoknak a lányoknak, akik betöltötték a 12. életévüket és 2019 szeptemberében kezdik meg az általános iskola 7. évfolyamát. A vakcinát a gyermek iskolájában adják be a szülői hozzájáruló nyilatkozat benyújtását követően.

Részletek